Berliinistä löytyy aina vaan uutta koettavaa, myös museorintamalla!

Olen ennenkin kehunut Berliinin museotarjontaa ja teen sen tälläkin kertaa. Jos siis lukeudut niihin, jotka eivät museoon poikkea reissuillaan kuin pakotettuna, voit lopettaa lukemisen tähän. Tai ehkä jaksat lukea vielä muutaman rivin pidemmälle ja saatat uskaltautua harkitsemaan museoita uudemman kerran. Niistä löytyy sen verran laajalla skaalalla vaihtoehtoja, että ihan varmasti jokaiselle löytyy mieleinen kohde. Etenkin Berliinistä. En nimittäin minäkään niin jaksa innostua kaikista museoista, vaan omia suosikkejani ovat erilaiset toiminnalliset, aktivoivat, ajatuksia herättävät ja erityisesti luonnontieteisiin viittaavat museot tai tiedekeskukset. Ja joskus myös taidemuseot.

Itse koen museot myös hyvänä vaihtoehtona esimerkiksi shoppailulle. Ekologisempaa se tosiaan on kuluttaa aikaansa museoissa kuin ostoksilla ja samalla oppii aina jotain uutta. En myöskään ole ihminen, joka jaksaisi maata hiekkarannalla kovin montaa päivää, vaan pidän enemmän kaupunkilomista tai luontoretkistä. Syöminenkin on matkoilla kivaa, mutta sitäkään ei voi ihan koko aikaa tehdä. Joten usein on mietitty yksi tai useampi museokohde matkapäivien ohjelmaksi.

Berliinissä olemme käyneet jo useamman kerran ja olemme näin olleen testanneet kaupungin museotarjontaakin monelta kantilta. Siitä huolimatta vielä löytyy useampi kiinnostava kohde seuraavia matkoja varten. Pääsymaksutkaan eivät Berliinissä ole kovin huimat, vaan osaan museoista pääsee ihan pikkurahalla sisään. Viimeisin museolöytömme on taikuuteen ja magiikkaan johdatteleva Magicum.

Museon sisäänkäynti on aika vaatimaton ja sijainto hilajisella sivukadulla. Mutta sisältä se on täynnä kiehtovaa taikuutta ja tekemistä riittää helposti pariksi tunniksi.
Taikuutta, astrologiaa, noituutta ja aivonystyröitä aktivoivia pulmapelejä

Magicum Berlin tarjoaa katsauksen taikuuden historiaan esittelemällä erilaisia yliluonnolliseen maailmaan, alkemiaan, taikuuteen, noituuteen ja astrologiaan liittyviä tietoiskuja ja esineistöä. Lisäksi aiheisiin pääsee tutustumaan interaktiivisesti eli itse tekemällä ja kokeilemalla. Museossa on mahdollista tutkia omia tähti- ja horoskooppimerkkejään, tehdä ennustuksia, mutta myös ratkoa visaisia pulmia ja tehtäviä.

Lisämaksusta (5€) voi osallistua taikurin esitykseen, joka on tarjolla viikonloppuisin ja loma-aikoina. Me kävimme katsomassa tämän taikurin esityksen ja pääsipä esikoisemmekin lavalla korttitemppuihin avustajaksi. Taikuri puhui englantia, joten saksaa ei tarvitse osata voidakseen nauttia taikurista. Museossa on muutenkin kaikki tietoiskut ja ohjeet sekä saksaksi että englanniksi.

Lapsille saa museosta kivan tehtävävihkosen, johon voi merkitä myös saamansa ennustukset ja esimerkiksi oman kuumerkkinsä.

Museon sisäänpääsy on aikuiselta 9,50€ ja alle 6-vuotiaat pääsevät veloituksetta sisälle. Perhelippu (2 aikuista ja 3 lasta) maksaa 29€. Museo on avoinna joka päivä klo 10 – 20. Tarkista aina uusin tieto lippuhinnoista ja aukioloajoista museon omilta sivuilta: Magicum – Berlin Magic Museum

Magicum sijaitsee ihan lähellä Hackesher Markt -toria sekä Hackesche Höfe -korttelia.

Molempia suosittelen retkikohteeksi Berliinissä käydessä! Torilla on myytävänä kaikenlaista tuoretta, sillä saksalaiset ovat yhä edelleen innokkaita torikävijöitä ja viikkotorilta ostetaan kasvikset ja muut tuoretuotteet. Torin ympäristössä on toki myös lukuisia kahviloita, ravintoloita ja pubeja.

Hackesche Höfe -korttelista löytyy useita pienyrittäjiä ja saksalaisia käsityöläisiä. Siellä on myös elokuvateatteri sekä tietysti katutaidetta ja vaihtoehtokulttuuria. Hackesche Höfe -korttelissa olen käynyt aiemmin ja siitä voit lukea lisää täältä. Tällä kertaa poikkesimme museoreissun yhteydessä Hackesche Höfe -korttelin viereisessä katutaidegalleriassa. Sadesää vei ison osan innosta nauttia taiteesta, joten tuonne on mentävä toisella kertaa paremmalla säällä uudestaan. Pistä sinäkin ylös paikka Dead Chicken Alley ja käy tällä pienellä kujalla ihailemassa katutaidetta.

Lue täältä lisää museosuosituksiani Berliiniin:

Illuusioita, vakoojia ja Itä-Saksaa: museovinkkejä Berliiniin

Museovinkit Berliiniin: luonnontieteellinen ja tekniikan museo

Ja museoihin tietysti pääsee parhaiten julkisella liikenteellä:

Julkisilla liikkuminen Berliinissä + säästövinkkejä


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *