Totoroa tapaamassa Ghibli-museossa Tokiossa

Japanin matkaa suunniteltaessa oli mielessä yksi pakollinen (museo)kohde, johon halusimme reissullamme päästä: Ghibli museo.

Studio Ghibli on vuonna 1985 perustettu, Tokiossa sijaitseva japanilainen animaatiostudio. Ohjaaja Miyazaki perusti studion yhdessä kollegansa Takahatan kanssa. Miyazakin käsialaa on suuri osa Ghiblin anime-elokuvista. Elokuvat on mielikuvituksellisia, kiehtovia ja ajattomia. Ne ovat suosittuja ympäri maailman. Studio Ghiblin elokuvat (kuten Naapurini Totoro, Henkien kätkemä, Laputa -lentävä linna, Ponyo, Kikin lähettipalvelu ja Liikkuva linna jne.) kuuluvat meidän koko perheen suosikkeihin ja niitä katsotaan aina uudestaan ja uudestaan. Elokuvista ei uskoisi, että vanhimmat on tehty jo 1980-luvulla, niin hyvin ne kestävät aikaa ja niin taitavasti tuntuu elokuvien ohjaaja ennustaneen tulevaisuutta.

Pääsyliput Ghibli-museoon on ostettava hyvissä ajoin etukäteen!

Museoon ei lippuja myydä ovelta, vaan pääsyliput on hankittava etukäteen. Siitäkin syystä museokäynti on suunniteltava ajoissa. Liput ovat aina henkilökohtaisia (passin numero kysytään varatessa ja tarkistetaan museon ovella) ja voimassa vain tietyn päivän. Lippuja ei voi vaihtaa tai palauttaa tai myydä eteenpäin. Japanin ulkopuolella lippuja saa ostettua kahdella tavalla. Liput voi hankkia jonkun virallisen JTB Groupin myyjän kautta tai uutena vaihtoehtona Lawson Ticketin kautta netissä. Lue lisää museon sivuilta: Ghibli museum ticket information

Me kyselimme ensin lippuja sähköpostitse JTB groupin Saksan toimiston kautta, mutta lippuihin olisi tullut lisämaksua melkein 10€/lippu. Viidelle hengelle siis lähemmäs 50€ ekstraa ja päälle vielä postikulut! Tätä kautta lipun osto on toki varmempaa, kuin luottaa tuuriinsa nettimyynnin alettua, mutta otimme riskin. JTB Groupin kautta liput tulevat myyntiin aina kuukauden ensimmäisenä päivänä seuraavaksi 4 kuukaudeksi. Tätä kautta ootetuissa lipuissa ei ole kellonaikarajoitetta vaan ne ovat voimassa koko päivän.

Lawson Ticketiin liput tulevat myyntiin kuluvan kuukauden 10 päivä ja silloin myydään seuraavan kuukauden lippuja. Kesäkuun liput tulivat siis myyntiin 10.5. Mieheni heräsi aikaeron takia yöllä Suomen aikaa klo 04 ostamaan lippuja ja onnistui saamaan meille liput viimeiselle sisäänpääsyryhmälle eli klo 16. (Museo sulkeutuu klo 18). Lawson ticket ei ota mitään välityspalkkioita ja maksoimme lipuista tasan sen mitä pääsyliput maksavat. Aikuisten lippu ovat 1000¥, nuorten (13-18v) liput 700¥ ja lasten (7-12v) liput 400¥. Meidän perheeltä pääsyliput olivat yhteensä 3500¥ eli noin 30€. JTB Groupin kautta liput olisivat maksaneet 85€.

Lawson Ticket nettikaupassa liput voi maksaa luottokortilla ja lipuista saa sähköpostitse varausvahvistuksen. Tämä ennakkolippu vaihdetaan museon ovella upeaan, aidosta vanhasta animaatiofilmistä valmistettuun pääsylippuun.

Ghibli-museo sijaitsee Mitakassa, Tokiossa.

Majoituimme Asakusassa, josta on noin tunnin matka Mitakaan. Mitakassa on ihan kivan oloinen keskusta, jossa kävimme syömässä ennen kävelyä museolle. Museolle kävelee noin 15 minuttia Mitakan asemalta. Museon lähellä on myös iso vehreä puistoalue leikkipuistoineen, jossa aikaa voi viettää museoon pääsyä odotellessa.

Leikkipuiston läheltä löytyi myös ilmainen julkinen WC. Näitä on Tokiossa siellä täällä ja äkkiä sitä tottuu tähän reikä lattiassa -malliin.

Ghibli-museossa ei saa valokuvata sisätiloissa, joten tämän postauksen kaikki kuvat ovat ulkoa otettuja. Voin vakuuttaa, että museo oli taitavasti toteutettu ja jokaisesta huoneesta löytyi ihmeteltävää näyttelyiden lisäksi. Jopa vessat oli sisustettu aiheeseen kuuluvasti. Osa näyttelyistä on pysyviä, osa vaihtuvia. Museo avaa animaatioiden maailmaa ja niiden tekemiseen tarvittavia suunnittelu- ja työvaiheita. Museokäynnillä pääsee myös näkemään lyhyen, vain museon elokuvateatterissa esitettävän Ghibli-animen!

Meidän liput olivat klo 16 sisäänpääsyyn, mutta museoon pääsee sisälle jo vähän aikaisemmin, noin klo 15:30. Museo ei ole kovin iso, joten tuo kahden tunnin aika oli aivan riittävä koko museon jokaisen näyttelyn kiertämiseen ja elokuvan katsomiseen. Koska lipppuja myydään vain tietty määrä jokaiselle päivällä, ei museolla ollut liikaa kävijöitä. Ainoa isompi ruuhka ja jono oli museon kaupassa.

Mikä on sinun Ghibli-elokuvasuosikkisi? Tai jos et ole vielä tutustunut Ghiblin elokuviin, suosittelen lämpimästi. Sopivat myös koko perheen yhdessä katsottaviksi.

Lue blogista lisää vinkkejäni Tokioon: Ensitunnelmia Tokiosta


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *