Näitä luettiin vuonna 2017

Kuluneen vuoden aikana blogini lukijamäärät ovat olleet pienoisessa nousussa ja olen onnistunut kirjoittamaan useampia laajempaa yleisöä kiinnostavaa artikkelia. Vuoden 2017 aikana blogini luetuimmista jutuista voittajaseitsikko oli kirjoitettu vuoden 2016 puolella, joten jätin ne tästä listauksesta pois. On silti erityisen ilahduttavaa huomata, että parhaimmillaan artikkelit kiinnostavat ja keräävät lukijoita parin vuoden ajan 🙂

Vuoden 2017 luetuimmat postaukset, olkaas hyvät:

Voittajaksi ylsi listaukseni Saksassa asuvien suomalaisten blogeista. Listalle oli selkeästi tarvetta ja aion sitä päivittää jatkossakin, vaikken itse enää varsinaisesti listalle kuulukaan.

Toiseksi luetuin oli vinkkini ja kokemukseni Saksaan töihin muuttamisesta. Tässä artikkelissa asiantuntijana on toki toiminut rakas aviomieheni, jonka töiden perässä Saksaan muutimme.

Kolmanneksi eniten klikkauksia sai vinkkien kyseleminen Floridaan ja Miamiin. Vinkkejä ne muutkin sinne selkeästi kaipaisivat.

Neljäntenä lukumäärissä keikkuu paljastukseni ruuan hinnoista Saksassa. Nyt suomeen muutettuamme voin aivan selkeästi todeta, että arviomme Suomen ja Saksan ruokakauppojen hintaerosta pitää paikkaansa. Suomessa ruoka maksaa noin 20-25% enemmän, erot voivat olla suurempiakin, kun vertaillaan kasviksia ja muuta tuoretuotetta ja luomua.

Viidenneksi ylsi postaukseni saksalaisten pukeutumisesta. Nyt viime aikoina minua on hieman huvittanut, kun kirjoitin tuohon juttuun kuinka saksalaiset pukeutuvat aika arkisesti. Noh, suomalaiset pukeutuvat vielä arkisemmin ja lasten ekoja ihmettelyitä suomalaisesta koulusta olikin se, että kaikki pukeutuvat urheiluvaatteisiin! Saksassa ei verkkareissa menty edes päiväkotiin.

Kuudentana keikkuu keikkuu pohdintani siitä, ettei kaksikielisyys ole itsestäänselvää. Siitä huolimatta täysi kaksikielisyys on aivan mahdollista. Omat lapseni oppivat täysin kaksikielisiksi Saksan vuosien aikana, mutta nyt alkaakin sitten huoli siitä, että miten säilyttää saksa heillä yhtä vahvana kuin suomi. Harmikseni asuinkaupungissamme ei ole mahdollisuutta saksan ylläpito-opetukseen, vaan kielitaidon ylläpito ja kehittäminen jäänee kodin vastuulle.

Seitsemänneksi nousi paluumuuttoon liittyvä Päätös on tehty. Päätöksemme varmasti kiinnosti Suomessa asuvia tuttujamme, mutta myös yleisemmin samassa elämäntlanteessa olevia ulkosuomalaisia.

Kahdeksanneksi luetuin on Kölnin kaupunkiopas. Tästä näinkin hyvästä sijoituksesta ilahduin, sillä käytin postaukseen paljon aikaa. Tiedän, ettei Köln ole suomalaisten matkakohde numero yksi, eikä nousse kovin korkealle sijoitukselle edes Saksaan suuntautuvissa suomalaisten matkoissa. Siksipä jokainen lukukerta itselleni rakkaaksi tulleesta kaupungista lämmittää mieltäni kovasti.

Yhdeksäntenä listalla on toinen paluumuuttoaiheinen postaus, pohdintani lähtemisen ja jäämisen välillä. Veikkaan, että tähän pohdintaan ulkomailla pysymisestä vai Suomeen palaamisesta voi moni ulkosuomalainen asuinmaasta riippumatta samaistua.

Listalla viimeisenä eli vuoden 2017 postauksista kymmenenneksi luetuin on kirjoitus asioista, joita en tiennyt Saksasta. Enkä tiedä olisinko oppinutkaan ilman sinne muuttoa.

 

Vastapainoksi viime vuonna kirjoitin myös monta blogiartikkelia, joita juuri kukaan ei lukenut. Vuoden 2017 huonoimmat juttuni voit lukea täältä.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *