Bremen tunnetaan useista perinteisistä olutmerkeistä.
Itse en ole vielä(kään) oppinut oluesta tykkäämään, mutta kyllähän sitä olutkaupunki Bremenissä täytyy bremeniläistä olutta maistaa! Jos ei muuten, niin vaikka vähän oluista pitävän miehenkin mieliksi. Bremenillä on pitkät perinteet oluen valmistuksessa. Olutta on pantu jo 1100-luvulla. Bremenin panimokulttuuri oli tunnettua laadukkaista tuotteistaan muuallakin kuin Saksassa. Olutta kaupattiin Bremenistä suuressä määrin myös Hollantiin, Englantiin ja skandinaaviaan. Tunnetuimpia bremeniläisiä perinneoluita olivat Rotbier, Porter ja Ale. 1700-luvulla Bremenissä on laskettu olleen kaikkiaan 35 eri panimoa, mutta vuonna 2015 kaupungista löytyi vain 3 olutpanimoa! Tänä päivänä ehkä tunnetuin bremeniläinen olutmerkki on Beck’s.
Saksalaiseen ruokakulttuuriin ja oluisiin kannattaa tutustua paikallisessa pienpanimoravintolassa.
Bremenissä on myös pienempiä olutpanimoita, joiden tuotteet kiinnostavat itseäni enemmän kuin joka marketista löytyvät olutmerkit. Union Brauerei Bremen on perinteinen olutpanimo, joka perustettiin vuonna 1907, mutta jonka toiminta lopetettiin vuonna 1968. Brauerein toiminta käynnistettiin uudestaan 2015, joten tänäkin päivänä on mahdollisuus nauttia perinteisistä bremeniläisistä oluista. Panimolla on ravintola (Braugasthaus) ja myymälä (Brauerei-shop) toimitilojensa yhteydessä osoitteessa Theodorstraße 12, 28219 Bremen. Panimoravintolassa on tarjolla 14 hanaolutta (Fassbier) ja useita laatuja pulloissa. Tarjolla on myös muiden pienpanimoiden tuotteita. Ruokalistalta löytyy saksalaisia perinneruokia, mutta myös paikallisia erikoisuuksia ja lähituotteita. Listalla on esimerkiksi sipulipiirakkaa, porsaanleikettä ja matjes-silliä. Union Brauereista voit lukea lisää (saksaksi) heidän kotivivuiltaan.
Valitsimme miehen kanssa yhteiseksi viittä panimon olutta sisältävän maistelulaudan (Bremer Brett). Siinä oli sopivan kokoiset 0,1 l pikkutuopit eri tyylisiä oluita ja hintaa maistelulaudalla on vain 6,90€. Suosikkimaun löydyttyä oluenystävät voivat sitten tilata isomman tuopin suurempaan janoon.
Maistelulaudalta löytyi ensimmäisenä Bremer Keller Pils, seuraavana Hanseat 2.0 ja kolmantena kesän uutuusmaku Summer Ale. Näistä kaksi ensimmäistä ovat perinteisiä makuja ja tuo Summer Ale kausituote. Neljäntenä maistelulaudalla oli niin ikään hyvin perinteinen Rotbier ja viimeisenä Porter. Oma suosikkini oli helppo valita, sillä pidän eniten hieman kotikaljatyyppisistä pehmeistä ja makeahkoista oluista. Eli oma suosikkini oli Porter. Mieheni kallistui Union Brauerein perinteisempiin makuihin eli Hanset 2.0 taisi olla hänen suosikkinsa. Ainakin sitä tilattiin isompi tuoppi ja ostettiin tuliaisiksikin Suomeen vietäväksi 😉
Mites on, maistuisiko sinulle?
—
Muut Bremenistä kertovat postaukseni:
Bremen tutuksi kaupunkikierroksella
—
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Syyskuun tempauksen aiheena on ruokamatkailu.
Postauksen kuvat ovat tempauksen luonteen mukaisesti kaikki Instagram-tililläni julkaistuja. Minut löytää Instagrammista nimellä @jonnajujukas.
Vastaa