Kumpi kuulostaa paremmalta: yö museolaivassa vai yö laivahostellissa?
Myönnetään, itselläni näkyi enemmän mielikuvissa tuo museolaiva kuin hostelli, kun klikkasin varauksen yhden yön majoituksesta Turun sataman läheltä. Edullinen hinta, sataman läheisyys ja nostalgiamatka vanhaan, käytöstä poistettuun risteilyalukseen. Mikäs sen hauskempaa. Tai ainakin kätevämpää. Aamulla olisi aikainen lähtö Turun satamasta, joten säästäisin omia voimiani olemalla sataman läheisyydessä jo valmiiksi. (Vaihtoehto olisi ollut herätä aamuyöllä ennen puolta neljää, jotta olisin ehtinyt kotoa satamaan ajoissa.)
Varasin siis yhden hengen huoneen laivahostelli S/S Boresta, joka on ankkuroituna Aurajokeen. Yhden hengen ikkunallinen huone maksoi 52€ ja siihen kuuluu aamiainen. Ikkunattoman sisähytin olisi saanut 48 eurolla.
Laivassa tomii hostellin lisäksi museo (jossa en ehtinyt harmikseni käydä) ja ravintoloita ja kahviloita. Laivan museo kuuluu Turun merikeskukseen, Forum Marinumiin ja kulku laivalle – myös hostelliin- tapahtuu merikeskuksen parkkialueen läpi. Hostelli on myös lähellä Turun linnaa. Sielläkään en ehtinyt käydä, koska linna sulkeutuu jo klo 18. Miksi ihmeessä museot menevät arkisin niin aikaisin kiinni, kuka niihin kerkiää?
Mielenkintoisten lähikohteiden ollessa jo suljettuna, jäljelle jäi Aurajoen varren tunnelmasta nauttiminen. Kävelinkin pitkälle Turun keskustaa kohti. Illan kohokohdaksi taisi muodostua Aurajoen ylittäminen lossilla eli kaupunkilautalla eli Förillä:
Aurajoki jakaa Turun kahteen puoleen eli ”täl puol jokke” ja ”tois puol jokke”. Föri kuljettaa ihmisiä maksutta joen yli Tervahovinkadun (itäranta) ja Wechterinkujan välillä (länsiranta).
Huoneeni eli laivan hytti oli todellakin sellainen vanhanaikainen ahdas koppi. Oman hytin löytäminenkin oli aikamoista kulkemista laivan sokkeloisilla käytävillä. Vaikka tiesin laivan olevan vanha ja vaikka kyseessä oli budjettimajoitus, oli hytti mielestäni vähän liian nuhruinen tumentuneine pintoineen. Pienellä entraamisella siitä saisi paljon valoisamman ja viihtyisämmän. Kuten hostelleissa yleisesti, liinavaatteet piti pedata itse. Lakanan, pusssilakanan ja tyynyliinan materiaali oli ihanan laadukasta, siitä plussaa!
Majoitukseen kuuluu myös aamupala ja se olikin todella hyvän näköinen. Itse olin menossa laivalla aamupalalle, joten join hostellin aamupalalla lähinnä kahvia ja söin omenan. Mutta valikoimaa olisi ollut todella hyvin tarjolla. Ihan hotelliaamupalaan verrattavissa.
Ideana laivahostelli on mielestäni aivan mainio. On hienoa, että alus on saanut uuden elämän kulttuuri- ja matkailukäytössä. S/S Bore on valmistunut vuonna 1960 ja on seilannut Turun ja Maarianhaminan, Tukholman ja myöhemmin myös Helsingin väleillä. Vuodesta 2011 se on ollut ankkuroituna nykyiselle paikalleen.
Nuhruisuudesta ja hytin ahtaudesta huolimatta voisin hyvin yöpyä laivassa uudestaankin kohtuullisen hinnan ja keskeisen sijainnin vuoksi.
Vastaa