Rakkaimmat Instagram-kuvani

Heinäkuun #IGTT -kamppiksen teemana on rakkaimmat matkailuaiheiset Instagram-kuvani. Tämä mielessäni aloin käymään istakuviani läpi ja löytyihän sieltä muutama ylitse muiden. Olkaa hyvä, omat lempikuvani pienten tarinoiden kera:

Lempikuviani yhdistää hempeät värit, tunnelma ja itselleni jollakin tavalla tärkeä paikka. Tässä ekassa kuvassa olemme yhdessä lempikylässäni Saksan Ahrin jokilaaksossa. Ahrweilerin pieni kylä on täynnä toinen toistaan söpömpiä ristikkotaloja ja pieniä ravintoloita ja viinitupia. Kylää ympäröi viinirinteet patikointireitteineen. Tässä kuvassa on kevään ensimmäinen lämpimämpi päivä, leppoisa sunnuntairetki ja luultavasti kevään eka jäätelökioskista ostettu jäätelötötterö.

Lue lisää päivästä ja Ahrweilerista: Viikonlopun parhaat hetket

Toisessa kuvassa ollaan niin ikään ristikkotalojen äärellä. Kuva on otettu talvisella päiväretkellä Reinin varren pikkukylistä. Tarkemmin ottaen kuvassa on Unkelin vanha kylä, jossa oli rauhallista, mutta ah niin kaunista. Saksassa asutut vuodet jättivät minuun varmasti ikuisen rakkauden ristikkotalokyliä kohtaan!

Lue lisää: Söpöt ristikkotalokylät Reinin varrella

Kolmannessakin kuvassa ollaan yllätys yllätys Saksassa. Tässä kuvassa yhdistyy kaksi ihastelemaani asiaa, kauniit kukat ja romanttiset linnat. Molempia riittää Saksassa ihailtavaksi ja kuvattavaksi. Tiesitkö, että pelkästään Rein-joen varrella on nelisenkymmentä linnaa!

Tämä kuvan linna löytyy ihan Koblenzin kaupungin läheltä ja on todella suositeltava päiväretkikohde. Linnassa pääsee kiertämään ohjatulla kierroksella oppaan mukana ja linnan koristteellisissa huoneissa, upeissa maisemissa ja viehättävässä puutarhassa riittää ihmeteltävää sopivasti tunniksi pariksi.

Lue lisää:Linnaromantiikkaa Reinillä: Schloss Stolzenfels

Neljäs kuvakin edustaa Saksaa parhaimmillaan. Joulumarkkinat jos jotkut ovat Saksalle ominaisia ja niille tehdään miljoonia matkoja vuosittain. Tiesitkö, että Saksassa on pitkälle yli 2000 joulutoria! Tarkalleen ottaen esimerkiksi vuonna 2014 Saksassa järjestettiin yhteensä 2234 joulumarkkinaa. Euroopassa seuraavaksi eniten joulumarkkinoita löytyy Ranskasta, tosin melkein 2000 toria vähemmän kuin Saksasta. Saksa on siis joulumarkkinoiden maa numero yksi.

Tässä kuvassa ollaan omilla suosikkimarkkinoillani Kölnin Rudolfplatzilla. Rooman aikainen kaupungin portti luo taianomaisen taustan joulumarkkinoille, jotka ovat kuin saksalainen ristikkotalokylä pienoiskoossa.

Lue lisää: Kölnin joulumarkkinoilla

Viidennessä kuvassa ollaan myös utuisissa, hempeissä tunnelmissa, mutta tällä kertaa jossain paljon kauempana kuin Saksassa. Miamin matka teki koko perheeseen vaikutuksen ja sinne täytyy päästä uudestaan! Kuva on otettu hiljaisena aamun hetkenä, jolloin Miami Beach ei vielä ollut kovin täynnä auringonottajia.

Lue lisää: Rantaa ja rantavahteja Miamissa

Viimeinen suosikkikuvani on otettu puoliksi vahingossa. Lapset etsivät innoissaan simpukoita Etelä-Australian rannoilta. Vasta kuvan ottamisen jälkeen huomasin miten hyvin kuopuksen keräämät simpukat mätsäävät hänen takkiinsa. Kuvan ottopaikka Victor Harborin luonnonpuisto Granite Island oli muutenkin yksi Australian matkamme kohokohdista.

Lue lisää: Karua luontoa ja pingviinejä Granite Islandissa

Mikä näistä kuvista on sinun lempparisi?

Matkainspiraatiota – niin lähelle kuin kauas- instagrammista!

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda -matkablogit.

Postauksen kuvat ovat tempauksen luonteen mukaisesti kaikki Instagram-tililläni julkaistuja. Minut löytää Instagrammista nimellä @jonnajujukas.

instagram-travel-thursday-FIN


Posted

in

,

by

Comments

12 vastausta artikkeliin “Rakkaimmat Instagram-kuvani”

 1. traveldreamer17 avatar

  Nuo Saksan kuvat saavat minut odottamaan entistä malttamattomampana meidän Saksan matkaa. Onneksi se on jo ensi viikolla. Olenkin lukenut blogisi Rein ja Mosel -jutut suurennuslasin kanssa läpi :).

  1. Jonna avatar

   Hyvää Saksan matkaa! Mekin olemme siellä ensi viikon vanhoja tuttuja katsomassa ja lasten kielitaitoa ylläpitämässä.

 2. Timo avatar

  Kiitos käynnistä ja kommentista! Hain ne kuvalinkit instasta uusiksi ja nyt ainakin mulla näkyi kuvat, joten toiv korjaantui.

  Mukava kokoelma, tuo Stolzenfels kuva iski eniten: samaan kuvaan kukat ja linna on onnistunut yhdistelmä.

  1. Jonna avatar

   Hauska huomata, että linnan ja kukkien yhdistelmä ihastuttaa monia muitakin kuin minua 🙂

 3. Noora | Kerran poistuin kotoa avatar

  Linnat ja ristikkotalot on myös mun sydäntä lähellä! Viimeksi olen käynyt Saksassa Berliinissä, joka ei ihan edustanut näitä asioita, vaikka mahtava kaupunki onkin. Mutta vähän jo kutkuttaisi palata tuon historiallisemman Saksan pariin 🙂

  1. Jonna avatar

   Jep. Berliini on kaukana linnoista ja ristikkotalousta, vaikka on kyllä mahtava kaupunki minustakin. Juuri vietimme siellä yhden yön ennen Kölniin junailua ja paluumatkalla olemme siellä taasen yötä. Lennot Helsingin ja Berliinin välillä ovat paljon halvemmat kuin Kölniin.

 4. MatkaMartta avatar

  Kaikki oli kyllä hienoja, mutta kolmonen ja vitonen nousivat kärkeen ja jos yksi on valittava niin sitten kolmosen linna ja ruusu!

  1. Jonna avatar

   Kiitos 🙂

 5. Terhi | VAGABONDA avatar

  Pistitpä pahan kun pyysit kertomaan näistä ihanista kuvista oman suosikkini! Kaikkein parasta en pysty valitsemaan, sillä mielestäni ykkössijan jakaa linna ja ruusu -kuva sekä ristikkotalot 🙂

  Monet kehuvat Berliiniä, mutta minusta se on vain yksi kaupunki muiden joukossa. Uskon, että pitäisi paljon enemmän siitä Saksasta, minkä löytää suurimpien kaupunkien ulkopuolelta!

  1. Jonna avatar

   Minä kyllä pidän myös Berliinistä, mutta vielä enemmän itselleni läheisemmästä viinialueiden, jokilaaksojen, ristikkotalokylän ja linnojen Saksasta ja uskon, että sinäkin varmasti pitäisit!

 6. Travelloverin Annika avatar

  Saksan monipuolisuus korostuu aina sinun postauksissasi. Jos minulle olisi annettu nuo Saksan-kuvat ihan vain sellaisenaan ilman mitään tekstejä, että arvaapas, mistä nämä ovat, en usko, että olisin sijoittanut Saksaan yhtäkään niistä. :O

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Hauskaa, että olen onnistunut luomaan uutta kuvaa Saksasta 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *