Victor Harbor ja upea luonnonpuisto Granite Island

Jo matkalla Victor Harboriin silmä lepää.

Adelaiden hämmentävän sekalaisen kaupunkikuvan jälkeen on ihanaa lepuuttaa silmiään kumpuilevan vehreässä maastossa, jossa siellä täällä kohoaa yksittäinen puu. Lokakuinen Etelä-Australia on talven jäljiltä vehreä ja kevätkukat aloittelevat kukintaansa. Siellä täällä on kokonaan keltaisten tai violettien kukkien peittämää aukeaa rinnettä. Maisemat ovat samankaltaisia kuin Euroopassa, mutta kuitenkaan eivät ole. Jo pelkästään luonnon vihreä on Australiassa eri sävyistä kuin kotona. Auto on pakko pysäyttää useaan otteeseen, jotta maisemia ehtii tarpeeksi ihailla ja valokuvata.

etelä-australian maisemaaustralian kevät on keltainen fleurie peninsulassa australiassa ajelulla

Victor Harbor sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Adelaidesta ja on paikallistenkin suosima lomanviettokohde. Itse Victor Harbor on melko pieni, mutta juuri siistä syystä kätevä etenkin lasten kanssa matkustaessa. Kaikki on lähellä. Niin kaupat, ravintolat kuin hiekkarannatkin.

Victor Harborin keskusta
Victor Harborin keskusta
Luonnonsuojelualue Granite Island on Victor Harborin parasta antia!

Victor Harboriin meidät toi ennen kaikkea siellä oleva luonnonpuisto eli pieni saari Granite Island. Saarelle johtaa pitkä puusilta, jonka voi ylittää joko kävellen (kuten me) tai hevosvankkureiden kyydissä. Sillalla on pituutta huimat 600 metriä, joten ylitysmatkalla ehtii ihailla merimaisemaa ja yrittää bongailla vaikkapa delfiinejä tai pingviinejä. Luonnonpuistoon ei ole sisäänpääsymaksua vaan saaren luonnosta saavat kaikki nauttia ilmaiseksi. Hevosvankkurikyyti sen sijaan maksaa. Lisätietoja luonnonpuistosta voit lukea Granite Islandin kotivuilta.

victor harbor granite island
Kun oikein tarkasti katsoo, niin näkee kivellä istuvat kaksi sinipingviiniä. Vastarannalla on Victor Harbor.
granite island pingviinit
Granite Islandissa elää sinipingviiniyhdyskunta. Sinipingviinit (englanniksi Little penguin) ovat maailman pienimpiä pingviinejä.

granite island victor harbor victor harbor etelä-australia

Granite Islandissa vierähtää helposti muutama tunti, jos haluaa kiertää koko saaren.

Huomasimme, että saaren alkupäässä oli paljon muitakin turisteja, mutta jostain syystä saaren toisella puolella ei enää lisäksemme muita matkailijoita näkynyt. Harmi, sillä saaren valtameren puoleisilla rannoilla oli erityisen upeaa, karua luontoa ja kävelyreitti sinne oli helppokulkuista. Saaren korkeat kallioiset kivirannat olivat aikojen saatossa hioutuneet mielenkiintoisen muotoisiksi. Kalliot olivat lisäksi paikoitellen erikoisen värisen oranssihtavan leväkasvillisuuden peitosssa. Kasvillisuuskin oli mielenkiintoista, karua, muttta läheltä katsottuna erittäin kaunista. Intian valtameren aallot löivät rantaan voimalla ja saarella pääsi kuuntelemaan meren kuohuntaa kaukana ihmisäänistä. Oli vain upea, karu kallioinen luonto ja kuohuvat aallot.

granite islandin aikojen saatossa pyöreiksi muokkautuneet kivet ovat kiehtoviagranite island vaellusreitti karua luontoa granite island saarellaintian valtanmeren tyrskyiset kalliorannat

mehikasveja kalliokukkia australiassagranite island australia luonto

Valastietoutta valaskeskuksessa

Victor Harborissa on myös mahdollista nähdä valaita ja niiden vaellusaikana järjestetään valasristeilyitä. Me emme valaita luonnossa nähneet, vaan vierailimme Victor Harborin keskustassa sijaitsevassa valaskeskuksessa, Whale Centressä. Siellä voi perehtyä valaiden anatomiaan (esillä mm luurankoja), lukea valaanpyynnin historiasta ja saada tietoa tärkeästä valaiden suojelutoiminnasta. Lapsille löytyy kiva leikkipaikka, joten valaskeskuksessa viihtyvät myös perheen pienimmät takuuvarmasti. Sisäänpääsymaksut ovat 9 $ aikuiselta ja 4,50 $ lapsilta. Lisätietoja valaskeskuksesta löytyy keskuksen kotisiuilta: South Australian whale centre

valaskeskus victor harbor

Lue blogistani lisää Victor Harborista:

Villieläinpuisto Urimbirrassa saa syöttää kenguruita

Majoitus Victor Harborissa


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Victor Harbor ja upea luonnonpuisto Granite Island”

  1. EA avatar

    Hei! Huomasin että sinulla on “Vuoden 2017 huonoimmat juttuni” postauksessa mm. mielenkiintoisia Australia juttuja. Pitääkin laittaa korvan taakse, jos joskus meidän seuraava matka sinne suuntaan vielä tulee.

    Tämäntyyppisiä juttuja, lähinnä luonnosta, ei oikein paljon matkablogeissa näy. Meidän Australian matkamme oli lähinnä luontokohteita, koska me niistä tykkäämme ja koska meillä oli alan asiantuntija (1 Australian ystävämme) mukana ja loputkin perheestä ovat alan ”puoliammattilaisia” . Niistä(kin) kansallispuistoissa käynneistä minä jotain ystävieni riemuksi/kauhuksi raapustelen jossakin vaiheessa.

    – E-A –

    1. Jonna avatar

      Mukava kuulla, että pidät luontojutuistani! Me olemme todenneet, että ihan sama mihin matkustamme, niin joka matkan parasta antia ovat aina luontokohteet. Emme tosin ole mitään eräjormailijoita, ennemminkin päiväretkeilijöitä, mutta yhtä kaikki parhaat lomakokemusket löytyvät luonnonpuistoista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *