Jo matkalla Victor Harboriin silmä lepää.
Adelaiden hämmentävän sekalaisen kaupunkikuvan jälkeen on ihanaa lepuuttaa silmiään kumpuilevan vehreässä maastossa, jossa siellä täällä kohoaa yksittäinen puu. Lokakuinen Etelä-Australia on talven jäljiltä vehreä ja kevätkukat aloittelevat kukintaansa. Siellä täällä on kokonaan keltaisten tai violettien kukkien peittämää aukeaa rinnettä. Maisemat ovat samankaltaisia kuin Euroopassa, mutta kuitenkaan eivät ole. Jo pelkästään luonnon vihreä on Australiassa eri sävyistä kuin kotona. Auto on pakko pysäyttää useaan otteeseen, jotta maisemia ehtii tarpeeksi ihailla ja valokuvata.
Victor Harbor sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Adelaidesta ja on paikallistenkin suosima lomanviettokohde. Itse Victor Harbor on melko pieni, mutta juuri siistä syystä kätevä etenkin lasten kanssa matkustaessa. Kaikki on lähellä. Niin kaupat, ravintolat kuin hiekkarannatkin.
Luonnonsuojelualue Granite Island on Victor Harborin parasta antia!
Victor Harboriin meidät toi ennen kaikkea siellä oleva luonnonpuisto eli pieni saari Granite Island. Saarelle johtaa pitkä puusilta, jonka voi ylittää joko kävellen (kuten me) tai hevosvankkureiden kyydissä. Sillalla on pituutta huimat 600 metriä, joten ylitysmatkalla ehtii ihailla merimaisemaa ja yrittää bongailla vaikkapa delfiinejä tai pingviinejä. Luonnonpuistoon ei ole sisäänpääsymaksua vaan saaren luonnosta saavat kaikki nauttia ilmaiseksi. Hevosvankkurikyyti sen sijaan maksaa. Lisätietoja luonnonpuistosta voit lukea Granite Islandin kotivuilta.
Granite Islandissa vierähtää helposti muutama tunti, jos haluaa kiertää koko saaren.
Huomasimme, että saaren alkupäässä oli paljon muitakin turisteja, mutta jostain syystä saaren toisella puolella ei enää lisäksemme muita matkailijoita näkynyt. Harmi, sillä saaren valtameren puoleisilla rannoilla oli erityisen upeaa, karua luontoa ja kävelyreitti sinne oli helppokulkuista. Saaren korkeat kallioiset kivirannat olivat aikojen saatossa hioutuneet mielenkiintoisen muotoisiksi. Kalliot olivat lisäksi paikoitellen erikoisen värisen oranssihtavan leväkasvillisuuden peitosssa. Kasvillisuuskin oli mielenkiintoista, karua, muttta läheltä katsottuna erittäin kaunista. Intian valtameren aallot löivät rantaan voimalla ja saarella pääsi kuuntelemaan meren kuohuntaa kaukana ihmisäänistä. Oli vain upea, karu kallioinen luonto ja kuohuvat aallot.
Valastietoutta valaskeskuksessa
Victor Harborissa on myös mahdollista nähdä valaita ja niiden vaellusaikana järjestetään valasristeilyitä. Me emme valaita luonnossa nähneet, vaan vierailimme Victor Harborin keskustassa sijaitsevassa valaskeskuksessa, Whale Centressä. Siellä voi perehtyä valaiden anatomiaan (esillä mm luurankoja), lukea valaanpyynnin historiasta ja saada tietoa tärkeästä valaiden suojelutoiminnasta. Lapsille löytyy kiva leikkipaikka, joten valaskeskuksessa viihtyvät myös perheen pienimmät takuuvarmasti. Sisäänpääsymaksut ovat 9 $ aikuiselta ja 4,50 $ lapsilta. Lisätietoja valaskeskuksesta löytyy keskuksen kotisiuilta: South Australian whale centre
Lue blogistani lisää Victor Harborista:
Vastaa