2 x japanilaistyylinen (ja edullinen) majoitusvinkki Tokioon

Tokiosta löytyy majoitusta moneen budjettiin ja eri kokoisille matkaseurueille

Majoituimme Tokiossa Japanin matkallamme kahteen otteeseen, loman alussa ja loppupuolella. Välissä kävimme Tokiosta käsin Nikkossa ja loman viimeiset päivät olimme lentokentän lähellä Naritassa. Kohtuuhintaisen majoituksen lisäksi valintakriteereinä Tokion majapaikan suhteen oli suht keskeinen sijainti, rauhallinen alue (lapsiperheenä emme olleet etsimässä vilkasta yöelämää) ja tilaa koko perheelle. Lisäksi pidimme tärkeänä majoittua aitoon, perinteiseen japanilaiseen tyyliin ainakin osan aikaa. Matkoilla on kiva tutustua paikalliseen kulttuuriin. Majoitus Ryokanissa olisi ollut myös toiveissa, mutta tälle matkalle emme sopivan hintaista onnistuneet löytämään. Mutta onneksi myös muitakin vaihtoehtoja on ja löysimme japanilaiset perhehuoneet edullisesti Tokiosta.

Hostellit ovat oiva vaihtoehto myös lasten kanssa matkatessa

Meitä on yhteensä viisi henkeä ja lapset ovat kaikki jo kouluikäisiä. Majoitukselta vaaditaan siis kokoa ja viisi vuodetta. Hotelleista harvoin löytyy näin isoja huoneita. Poikkeuksena toki huoneistohotellit, joita myös matkoillamme suosimme. Huoneistohotellien lisäksi hostellien perhehuoneet ovat edullinen vaihtoehto majoittumiseen isolla perheellä. Hostelleissa on lisäksi mahdollisuus laittaa ruokaa yhteiskeittiössä, jos niin haluaa. Usein on myös erilaisia yhteisiä oleskelutiloja.

Olemme yöpyneet hostellissa useamman kerran Saksassa lasten kanssa, joten hostellit olivat varteenotettava vaihtoehto myös Tokion majoituksia suunniteltaessa. Dormien lisäksi hostelleissa on tarjolla yhden ja kahden hengen huoneita sekä isompia perhehuoneita. Päädyimme varaamaan Tokiosta hostellin perhehuoneen loman neljäksi ensimmäiseksi yöksi. Hostellissa (perhehuoneessa) majoituimme myös Nikkossa. Dormissa ei Japanissa lasten (alaikäisten) kanssa saa edes majoittua. Emme kyllä muutenkaan dormiin majoittuisi, etenkään lasten kanssa.

Missä Tokiossa kannattaa majoittua?

Kaupunginosa Asakusa valikoitui matkasuunnitelmia tehdessä jo alkuvaiheessa majoituksen sijainniksi. Suurin syy tähän oli helppo, edullinen ja suora junayhteys Naritan lentoasemalta Asakusan rautatieasemalle. Ajattelimme, että valvotun yön jälkeen aikaerosta sekavana arvostaisimme suoraa junayhteyttä suht lähelle majapaikkaa. Ja oikeaan osuimme. Naritan lentoasemalta oli mukava yhteys Asakusaan ja hostelli oli kävelymatkan päässä Asakusan asemalta. Keisei Narita sky Access lähtee suoraan terminaalista ja sinne löytää seuraamalla oranssia linjaa. Liput saa helposti ostettua englanniksi lipunmyynnin henkilökunnalta. Ei siis ihan heti tarvitse aikaerosta rasittunein aivoin ja silmin opetella lippuautomaattien käyttämistä.

Mira Pöndekengissä -blogista on kirjoittanut kattavan postauksen tästä Asakusan junayhteydestä ohjeineen ja linkkeineen. Suosittelen lukemaan sieltä tarkemmin. Samalla saat kattavan katsauksen Japan Rail Pass:iin ja  Japanin junamatkailuun ylipäätään. Pääset lukemaan jutun tästä.

Asakusan alueella oli toki muitakin hyviä puolia majapaikan sijaintia valitessa. Asakusassa on rauhallisempaa ja tunnelma siellä on perinteisempää Japania kuin pilvenpiirtäjien keskellä. Asakusasta löytyy upeat, suuret Temppelialueet, paljon pieniä ravintoloita ja putiikkeja, mutta myös vilkkaita ostoskatuja. Sivukauduilla kulkiessa olet keskellä paikallisten asuinalueita. Autoja alueella (kapeilla sivukaduilla) ei juurikaan ole, joten Asakusa on myös hiljainen kaupunginosa. Asakusan läheltä löytyy myös monta muuta matkailijaa kiinnostavaa kaupunginosaa, esimerkiksi vehreä Ueno valtavine puistoineen ja eläintarhoineen. Japanilaisesta kulttuurista ja museoista pitävälle löytyy myös käyntikohteita Asakusassa ja Uenossa.

Khaosan World Asakusa Ryokan & Hostel Tokion Asakusassa tarjoaa edullista majoitusta ja hyvät palvelut myös lapsiperheille

Khaosan World Asakusa ryokan & hostel –hostellin japanilainen perhehuone maksoi 112,20€/yö viidelle hengelle ja hinta sisältää yksinkertaisen aamupalan. Aamupala tosiaan tarkoitti vaaleaa paahtoleipää hillon, hunajan tai margariinin kera sekä kahvia tai teetä. Mutta kyllä silläkin päivä liikkeelle lähti. Aamiaishuoneessa eli hostellin keittiössä voi toki kokkailla muutakin ruokaa tai ostaa pakastinautomaatista aterioita tai juomia juoma-automaatista. Lisäksi hostellista löytyi televisio/musiikkihuone nahkasohvineen, mangakirjoja lukuhuoneesta ja ikioma lasten leikkihuone. Pyykinpesuunkin on mahdollisuus.

Japanilaisessa perhehuoneessa oli futon-patjat tatamilla sekä pieni pöytä istuintyynyineen. Länsimaisittain siis hyvin vaatimaton sisustus, mutta sitähän me juuri lähdimme hakemaan. Autenttisempaa kokemusta. Perhehuoneessa olisi ollut kaikkiaan tilaa (patjat) kuudelle hengelle. Tokihan perhehuoneessa voi majoittua myös kaveriporukan kesken. Hyvä vaihtoehto dormien tilalle kaveriporukassa matkaaville. Perhehuoneessa on myös ikioma WC ja suihku. Tätäkin perheenä arvostamme, jaettavat WC:t ja suihkut eivät ole niin mukavia.

Khaosan World Asakusa ryokan & hostel kuuluu Khaosan Hostel Group:iin eli kyseessä on hostelliketju, joka tarjoaa majoitusta muuallakin Tokiossa ja Japanissa (Kiotossa ja Osakassa). Omasta puolestani voin suositella tätä ketjua muillekin matkaajille. Ystävällinen henkilökunta, hyvät palvelut ja edullinen hinta. Itsekin majoittuisin mielelläni uudestaan.

Hostellin ulko-oven edessä oli näin sadekauden aikana runsaasti sateenvarjoja. Miten japanilaista!

Ace Inn Asakusa- edullista majoitusta Tokion sivukaduilla

Nikkon viikonlopureissun jälkeen palasimme takaisin Tokioon vielä kolmeksi yöksi. Emme halunneet varata samaa majoitusta, mutta samalla alueella pysyttelimme toisenkin tokion majoituksen suhteen. Ace Inn Asakusa oli reissumme edullisin majoitus. Maksoimme japanilaisesta perhehuoneesta vain 105,25€/yö. Ei todellakaan paljon viiden hengen majoituksesta Tokiossa. Myös Ace inn Asakusassa perhehuoneessa oli oma WC sekä suihku. Ja tietenkin täälläkin japanilainen WC-pönttö kaikenlaisine toimintoineen.

Ace Inn oli vaatimattomampi kuin Khaosan World hostel. Majoituksen hintaan ei kuulunut aamupalaa, mutta sen sijaan teetä ja kahvia sai ilmaiseksi hotellin aulasta. Aulassa oli myös mukavat sohvat oleskeluun ja iso ruokapöytä. Majoittujien käytössä oli myös isot jääkaapit ja ruuanlaittomahdollisuudet. Mekin hyödynsimme tätä ja söimme aamu- ja iltapaloina omia eväitä hotellin aulassa.

Hotellin läheltä löytyi pari pienempää ruokakauppaa eväiden ostamista varten sekä kiva pieni leikkipuisto lapsille. Sijainniltaan Ace Inn oli hieman kauempana metro- ja juna-asemista kuin Khaosan hostelli. Alue oli kuitenkin rauhallinen ja hiljainen ja nähtävyyksien lähelle oli ihan siedettävä kävelymatka. Voin siis suositella tätäkin majoitusta muille budjettimatkaajille, mutta parempana pidin Khaosan hostellia.

Miten selkä kestää japanilaisittain lattialla nukkumista?

Itse pelkäsin etukäteen selkäni kipeytyvän lattialla ohuilla patjoilla nukkumisesta. Etenkin, kun ikää ja ylipainoa on. Lisäksi minulla on lievä kaksoisskolioosi. Kahtena ekana päivänä jouduinkin turvautumaan kipulääkkeeseen ja mobilaattiin, mutta sitten selkäni tottui. Tietenkään nukkuma-asentona kyljellään nukkuminen oli poissa laskuista, koska lonkkaluut osuivat kyljellään nukkuessa kipeästi lattiaan. Selkäni itse asiassa tottui lattialla nukkumiseen niin hyvin, että Japanin matkan jälkeen se kipeytyi vähän omassa sängyssä nukkumisesta ekana yönä, kunnes taas tottui pehmeämpään petiin. Uskallan siis suositella myös selästään herkemmille japanilaistyylistä majoitusta oman kokemukseni pohjalta.


Lue lisää kesäkuisesta Japanin matkastamme:

Ensitunnelmia Tokiosta

Ghibli-museossa

Uenon eläintarha ja Tokion kansallismuseo

Narita tarjoaa temppeleitä, puutarhakauneutta ja ostosmahdollisuuksia

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *