Aamukävelyllä Kölnissä: Kölnin turistinähtävyydet

Keskiviikko valkeni kirkkaana ja aurinkoisena. Mieli oli iloinen, olinhan saanut edellisenä päivänä kutsun tulla Kölnin keskustaan aamupalatreffeille Johannan ja Lenan kanssa. Päätin ottaa aamusta kaiken irti ja kerrankin varata aikaa valokuvaamiselle Kölnin vanhassa kaupungissa ja Reinin rannalla. Jäin pois Deutzer Freiheit raitiovaunupysäkillä ja ylitin Deutzer Brücke -sillan jalkaisin.

Ihan aamu! Taustalla lempinäkymäni Reinin yli kölnin vanhaan kaupunkiin.
Ihana aamu! Taustalla lempinäkymäni Reinin yli Kölnin vanhaankaupunkiin.

Tämän Deutzer Brücke -sillan yli olen lukuisia kertoja mennyt raitiovaunun kyydissä ja ihaillut ikkunoiden läpi sillalta avautuvaa näkymää Reinin yli Kölnin keskustaan. Pitkään on ollut mietteissä ylittää siltä rauhassa kävellen, mutta en vain ollut saanut sitä aikaiseksi. Nyt sen tein ja mahtavia maisemakuvia sillalta käsin saikin napattua.

Kuvassa etuoikealta pääsee Reinin rantaan kävelemään. Joen yli katsottuna oikealla näkyy kuuluisa Hohenzollern -silta, jonka kaiteet ovat täynnä rakkauslukkoja. Keskellä tietysti itse Kölner Dom, Kölnin tuomiokirkko.
Kuvassa etuoikealta pääsee alas Reinin rantaan kävelemään. Joen yli katsottuna oikealla näkyy kuuluisa Hohenzollern -silta, jonka kaiteet ovat täynnä rakkauslukkoja. Keskellä tietysti itse Kölner Dom, Kölnin tuomiokirkko.
tämä kuva on otettu Deutzer Brucke -sillalta läheltä vastarantaa. Tässä kuvassa tuomikirkko jää jo vanhankaupungin kauniin Grosss Sankt Martin -kirkon taakse.
Tämä kuva on otettu Deutzer Brucke -sillalta. Tässä kuvassa Kölnin tuomikirkko jää jo vanhankaupungin kauniin Gross Sankt Martin -kirkon taakse. Reinin rannalta vanhankaupungin kohdalta lähtee useita erilaisia ja-pituisia risteilyitä.

Minulla oli tunnin verran aikaa, ennen kuin Lenan juna Dusseldorfista saapuisi Kölnin päärautatieasemalle (Köln Hbf). Kävelin siis kaikessa rauhassa Reinin rantaa pitkin, tutkailin risteilylaivojen tarjontaa ja vanhankaupungin terassien listoja siirtyen samalla kohti päärautatieasemaa.

Kölnin vanhankaupungin (Altstadt) ehkä kuvatuimmat talot! Ja söpöjähän ne ovat, ei voi muuta sanoa. Kyseessä on vanha kalatori, Fischmarkt.
Kölnin vanhankaupungin (Altstadt) ehkä kuvatuimmat talot! Ja söpöjähän ne ovat, ei voi muuta sanoa. Kyseessä on vanha kalatori, Fischmarkt.
Kalatorin talojen takaa kohoaa todella kaunis kirkko, Gross Sankt Martin.
Kalatorin talojen takaa kohoaa todella kaunis kirkko, Gross Sankt Martin.

Lopulta saavuin kuuluisalle lukkosillalle (Hohenzollernbrücke), jonka kaiteet ovat täynnä rakkauslukkoja (Liebesschlössern). Tätä lukkosiltaakin on tullut katseltua monet kerrat junan ikkunasta, mutta jostain syystä sinnekään ei ole tullut omin jaloin kiivettyä. Mutta nyt on sekin tehty. Kölnin ”pakollisista” turistinähtävyyksistä on nyt ruksittu yksi kohde pois. Mikähän siinä muuten on, että ”kotikaupungin” turistikohteet eivät niin houkuttele. Ovat jotenki liian lähellä.

Hohenzollern rakkauslukkosilta.
Hohenzollern rakkauslukkosilta.
Tuhannet rakkauslukot kimaltelivat aamuauringon säteiden osuessa niihin.
Tuhannet rakkauslukot kimaltelivat aamuauringon säteiden osuessa niihin.
13217124_10154258339833324_8406614204817500766_o
Nuorempana tykkäsin valtavasti näistä Rakkautta on… hahmoista. Olikin ihana bongata yksi sarjaan kuuluva rakkauslukko. Ihanan nostalgista!

Lukkosillalla kulkee vain rautatieliikenne ja kävelytiet sillan molemmin puolin. Kävin molemmilla puolilla kävelemässä. Ensimmäinen lukko on ripustettu vuonna 2008 ja nyt lukkoja arvioidaan olevan yli 40 000.  Alla olevissa kuvissa on ”vähemmän lukotettu puoli”. Siellä olisi siis hyvin tilaa vielä tuhansien uusien rakastavaisten rakkauden sineteille.

13116489_10154258340838324_3871298571240163941_o
Lukkosilta johtaa Kölnin päärautatieasemalle (Hauptbahnhof), joka näkyy kuvassa oikealla.

13198409_10154258343083324_8978370098286340336_oOli muuten aivan ihanaa viettää arkiaamupäivä Kölnissä. Siellähän oli väljää ja rauhallista. Siis ihanaa. En pidä ihmispaljouksien seassa ryysimisestä ja sellaista Kölnissä on, jos sinne erehtyy arki-iltapäivisin, alkuillasta tai lauantaina! Ei kiitos sitä minulle, vaan jatkossakin aion tutustua kaupunkiin rauhallisina aamuhetkinä.

Kölnin keskustakin on paikoin yllättävän vihreä. Tässä kuvassa näkymä Reinin varrelta ylös kohti Domia. Vasemmalla on Kölnin Filharmonia, Kölner Philharmonie.
Kölnin keskustakin on paikoin yllättävän vihreä. Tässä kuvassa näkymä Reinin varrelta ylös kohti Domia. Vasemmalla on Kölnin Filharmonia, Kölner Philharmonie.

Jos haluat lukea enemmän Kölnistä, kannattaa tutustua myös muihin Kölnistä kertoviin postauksiini:

Kaupunkiopas Kölniin

Näköalatasanne Panorama ja Reinin puisto

Kölnin satama, keskustan ostoskadut ja muut vinkit paikallisten Kölniin

Lempipaikkojani Kölnissä

Kasvitieteellinen puutarha

Kölniläistä ruokaa

Kölnin joulumarkkinat

Kölnin tuomiokirkko

Kölnin viiniviikot

Kölnin eläintarha


Posted

in

,

by

Comments

18 vastausta artikkeliin “Aamukävelyllä Kölnissä: Kölnin turistinähtävyydet”

 1. Annika | Travellover avatar

  Nimi Köln alkaa aina soida päässäni Ultra Bran äänellä: ”Olen nähnyt Kölnin tuomiokirkon.” Vielä en voi itse samaa laulaa, mutta ehkä minäkin näen sen joskus. Hurja määrä rakkauslukkoja. Esim. Brooklynin sillalla ne poistetaan pari kertaa viikossa. Mietin, miten tuolla sillan rakenteet kestävät niden painon. Ehkä on vankkatekoisempi rakennelma. 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Juuri mietin vähän samaa ja yritin etsiä asiasta tietoa. Luin, että lukkoja on ripustettu vuodesta 2008 lähtien ja niitä on yli 40 000 ja ilmeisesti niiden paino ei aiheuta mitään vaaraa sillalle. Rakenteet on kuitenkin tehty kestämään runsasta junaliikenettä, siltää pitkin kulkee useita kiskoja rinnakkain! Tervetuloa Kölniin visiitille!

 2. Pirkko / Meriharakka avatar

  Kölnissä on parikin kertaa tullut piipahdettua, mutta Tonava on kyllä jäänyt vähemmälle. Yhdellä päiväreissulla siskontyttären kanssa vähän ”väkisin” häntä joen rannalle vein, kun minusta noin iso joki olisi kyllä näkemisen arvoinen, mutta jostain syystä ei niin nuorta vielä erityisesti säväyttänyt! Rakkauslukkojakaan ei tainnut vielä silloin olla. Taitaisi Kölnkin olla päivityksen arvoinen, mutta onneksi näkee edes kuvissa tämän päivititetyn version!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Rakkauslukkoja on kiinnitetty sillalle vuodesta 2008. Köln varmaan nuoria kiinnostaa enempi shoppailukaupunkina 😀 Tervetuloa uudestaan Kölniin, täällä löytyy kyllä kaikenlaista nähtävää ja erilaisia tapahtumiakin täälläon. Joulumarkkinat ovat toki yksi kokemisen arvoinen ajankohta tai sitten karnevaalit.

 3. Tanja/Levoton Matkailija avatar

  Siinä onkin aika kasas lukkoja! Tuntuu että rakkauslukkoja on ilmestynyt nykyään lähes jokaiseen siltaan. Eikä siinä mitään, ovathan ne ihan kivoja.
  Oman kotikaupungin nähtävyyksien osalta mulla on sama juttu, ei niissä tule käytyä kun niihin periaatteesa pääsee joka päivä. Nyt olisikin kesällä tavoitteena ottaa haltuun Turun nähtävyydet 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Arvaa vaan kuinka vähän Suomessa on tullut nähtävyyksiä kierrettyä! Ja nykyään vielä vähemmän, kun vietän Suomessa noin 5 viikkoa vuodessa.

 4. Titta / IKILOMALLA avatar

  Mä olen tehnyt Kölniin pikavisiitin. Kirkossa tuli piipahdettua ja katukojuista ostettiin currywurstia ja niitä rinkeleitä. Oltiin päivämatkalla Bremenistä, jossa vietettiin viikonloppua Amsterdamin ystävien kanssa.

  Kauniilta kaupunki edelleen näyttää ja erityisen söpöt nuo värikkäät talot! ?

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kölnin vanha kaupunki on kyllä kuanis, harmi vaan, että se on pieni! Tuhoutunut sodassa lähes kokonaan.

 5. Liza avatar

  Kivan näköistä – mulle tuli vähän Frankfurtin vanha kaupunki mieleen, varmaan joki, sillat ja nuo kapeat talot :). Näytti tosiaan aika rauhalliselta!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Enpä oo ikinä näin tyhjässä kölnissä ollutkaan! Viikonloppuisin ja iltaisin ei oikeasti meinaa sekaan mahtua! Luulen, että aika moni saksalainen iso kaupunki muistuttaa vähän toisiaan, etenkin, kun ne tuppaavat olemaan aina juuri jonkun ison joen rantaan perustettuja.

 6. Anna / Tämä matka -blogi avatar

  Heh, oltiin Kölnissä muutama viikko sitten. Kierrettiin kirkko ja loppuajan keskityin tiukasti shoppailuun. Hyviä paikkoja. Kahdet ihanat kengät aivan pilkkahinnalla. Voisin mennä takaisin…

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kölnissä on tosiaan hyvät shoppailumahdollisuudet 🙂 Itse vanhakapunki on melko pieni ja Domi ja nuo perusnähtävyydet on helposti päivässä kierretty.

 7. Martta / Martan Matkassa avatar

  Noi on kyllä ihan huikeat talo ja muutenkin ihanat aurinkoiset kuvat! Minulle iskee taas aina Suomessa ihan mahoton turistimoodi ja pakko kiertää kaikki pahimmat turistirysät, että varmasti tietää olevansa Suomessa. Toki yritän keksiä aina jotakin muuta, viime kesänä kävin piitkästä aikaa Suomenlinnassa ja Porvoossa, molemmat päivät oli oikein mukavia. Mitäpä sitä keksisi ensi kesäksi??

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Me emme taas kerkeä Suomessa oikeastaan mihinkään turistikohteisiin, lomat menevät niin tiiviisti sukuloimassa ja ystäviä tavaten. Joka on tietysti tärkeää.

 8. laura / to travel is to live avatar

  Se on kyllä totta, että ne oman kaupungin turistikohteet jää helposti näkemättä! Kun asuin Dublinissa, ajattelin, että käyn katsomassa niitä tunnetuimpia kohteita sitten lopuksi, ennen kuin lähden kotiin, mutta aika kuluikin niin nopsaan että niitä nähtävyyksiä tuli katseltua enemmän vasta seuraavilla reissuilla. Saksassa olisi minulle vielä paljon nähtävää, ja Köln kyllä kiinnostaisi, varmasti viihtyisin tuollaisissa maisemissa 🙂

 9. Simo avatar
  Simo

  Pidin Kölniä ennen aika mitäänsanomattomana mut sehän on näköjään arkkitehtuuriltaan tosi kaunis kaupunki! 🙂

 10. Meri / Syö Matkusta Rakasta avatar

  Köln oli tämän kevään reissulistalla kun poikaystävän sisko oli siellä au pairina, mutta niin vaan jäi reissu tekemättä. 🙁 Harmittaa, vaikuttaa kivalta kaupungilta!

 11. Jonna / Lempipaikkojani avatar

  Kiitos kommenteista Laura, Simo ja Meri 🙂 Tosiaan Köln ei ole kovin tunnettu matkakohde Suomesta katsottuna, mutta oikein mukava viikonloppulomakohde se on ja vanha kaupunki on kaunis ja tekemistä ja nähtävää löytyy joka lähtöön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *