Vuoroin vieraissa eli aamupalalla Düsseldorfissa

Saatan ehkä olla hieman puolueellinen, jos sanon, että mielestäni Köln on huomattavasti Düsseldorfia kauniimpi kaupunki, mutta sanon sen silti. Toki samaan hengen vetoon on myönnettävä, etten oikeasti ole kovin hyvin tutustunut Düsseldorfiin, vaikka tässä vieressä asunkin. Pääsen kotoa alle tunnissa julkisilla sinne, joten matka-aikakaan ei ole este. Asukkaitakin siellä on noin 600 000 eli luulisi kaupungista löytyvän vaikka mitä! Tähän mennessä olen käynyt Düsseldorfissa kolme kertaa. Kerran olemme käyneet tapaamassa siellä asuvaa vuokrainsäntäämme ja toisen kerran kävimme kunniakonsulaatissa viime keväänä äänestämässä Suomen 2015 eduskuntavaaleissa.

WP_20150411_005
Dusseldorfissa sijaitsee Suomen kunniakonsulaatti, jossa ulkosuomalaiset voivat käydä vaikka äänestämässä.

WP_20150411_004

Nyt perjantaina oli kolmas kerta, kun vuorostani hyppäsin junaan ja menin tapaamaan London and Beyond -blogista tuttua Lenaa hänen kotinurkilleen. Edelleenkään en erityisemmin ihastunut Düsseldorfiin, mutta Lenan ansiosta löysin todella viehättävän kahvilan, Cafe Schwan, josta tuli heti kättelyssä ehdoton suosikkini.

13248587_10154282516643324_934191344921076205_o

Düsseldorfista löytyy kaikkiaan neljä Cafe Schwan -kahvila-ravintolaa. Me poikkesimme aamiaiselle Pempelfortin kaupunginosaan. Siellä tarjotaan maanantaista lauantaihin klo 8:30-11:00 välillä maukasta aamupalaa buffesta 7,90€ hintaan. Kahvilasta voit lukea lisää Schwanin nettisivuilta.

13254651_10154282519058324_3238168913630359644_o

Cafe Schwan Pempelfortissa on todella kaunis. Kyllä näin viehättävässä paikassa voisi nauttia myös iltaisin drinkin tai pari.
Cafe Schwan Pempelfortissa on todella kaunis. Kyllä näin viehättävässä paikassa voisi nauttia myös iltaisin drinkin tai pari.

Düsseldorf ei viehätä silmää mitenkään erityisemmin kauniilla arkkitehtuurillaan eikä vanha kaupunkikaan ole mitenkään suuri. Düsseldorf on ehkä enemmän kohde ostoksille, kulttuurille tai ravintola- ja baarikierroksille. Lenan johdolla tutustuin myös mainioon Japanikauppaan. Sinne voisin mennä uudestaankin ostoksille. Perjantain reissulta mukaan tarttui nuudeleita, Hello Kitty suklaata ja xylitolpurkkaa. Sitäkin näemmä voi Japanikaupasta ostaa!

Tästä japanilaisesta kaupasta lähellä Dusseldorfin päärautatieasemaa löytyy kaikkea mahdollista japanilaista ruokaa.
Tästä japanilaisesta kaupasta lähellä Dusseldorfin päärautatieasemaa löytyy kaikkea mahdollista japanilaista ruokaa.

Tämä kolmas vierailuni Düsseldorfissa ei varmasti jää viimeiseksi. Suomesta pääsee Düsseldorfiin Finnairin suorilla lennoilla ja meidänkin vieraistamme iso osa lentää sinne. Vaikka mitenkään kovin ihastunut en paikkaan ole, voisin silti suositella sitä kaupunkilomakohteeksi viikonloppureissulle. Ja ainahan sieltä pääsee puolessa tunnissa junalla Kölniin!

Oletko sinä jo käynyt Düsseldorfissa?

Comments

11 vastausta artikkeliin “Vuoroin vieraissa eli aamupalalla Düsseldorfissa”

 1. Terhi avatar

  Tulipas hyvään aikaan tämä postaus. Me mennään ensi viikonlopuksi Düsselin rannalle. Hotellit varattiin jo, nyt täytyy vain keksiä, miten ajan viettäis. Tarkoitus olisi ajella läpi lähiseutuja ja viettää yks ilta kaupungissa. Kerran aikaisemmin olin Düsseldorfissa. Vietettiin viikonloppu naisporukassa ja fillaroitiin kaupunkia ristiin rastiin ja Düsseliä ylös, alas. Mulle jäi tuolta ensi kosketukselta tosi eläväinen kuva siitä kaupungista, mutta se oli kesäviikonloppu ja jokaisella pienelläkin viherpläntillä näytti olevan bileet päällä 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kesällä kyllä varmasti joka paikka on eläväinen ja kaunis, jos aurinko paistaa. Ei tosiaan Dusseldorfissa varmastikaan mitään vikaa ole, sieltä löytyy taatusti vaikka mitä nähtävää ja koettavaa. Itse kyllä ylipäätään pidän enemmän pienistä paikoista ja suuntaan mieluiten jonnekin Reinin, Moselin tai Ahrin pikkukyliin ja -kaupunkeihin. En tiedä miten olette liikkeellä ja kuinka kauas olette aikeissa tutkimusretkiä Dusseldorfista käsin tehdä, mutta suosittelen kyllä Reinin vartta tutkailemaan Bonnista eteenpäin. Siellä on todella kauniita paikkoja! Ja junallakin pääsee tosi kätevästi, jos ei ole autoa käytössä.

 2. MatkaMartta avatar

  Olipa suloinen näköinen kahvila, eikä nyt niin pahalta koko Düsseldorf näyttänyt. Ainakin rauhalliselta Istanbuliin verrattuna 😉

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Tämä kahvila oli kyllä suloinen! Ja aamiainen hyvää. Voin vain kuvitella miten rauhalliselta tuntuu Istanbuliin verrattuna.

 3. Missis L / Reissussa oon ja kohtaan sanua avatar

  Vietin syksyllä kaksi viikkoa Düsseldorfissa ja tykkäsin: kahviloista, ravintoloista, japanilaisesta kaupunginosasta (jossa asuin), vaatekauppojen tarjonnasta keski-ikäiselle tädille :-), tapaamistani ihmisistä ja marraskuisesta helleaallosta. En tykännyt: hankaluudesta löytää kunnollista ruokakauppaa, junalippujen oston hankaluuksista, käteismaksuista ja karusta kaupunki-ilmeestä (joka tosin tuli ymmärrettäväksi, kun sain tietää, että kaupunki oli pommitettu aika maan tasalle toisessa maailmansodassa). Koska olin kaupungissa yksin, ei oikein maittanut illanvietot vanhassa kaupungissa ja maailman pisimmällä baaritiskillä, mutta sitä varten voisin poiketa uudelleen, jos olisi muutakin asiaa kaupunkiin. Kirjoitin blogissani enemmän kokemuksistani Düsselissä.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Täytyypä tulla tutustumaan blogiisi 🙂 Sama juttu muuten Kölnin suhteen, sekin on valitettavasti pommitettu maan tasalle, joten vanhaa kaunista kaupunkia ei paljoa löydy. Mielestäni Bonn on huomattavasti paremmin säilynyt pommituksista tai sitten sitä on vaan kunnostettu huolellisemmin, olihan se pääkaupunkinakin.

 4. lena / london and beyond avatar

  Olipas huippu aamu, kiitos Jonna!! 🙂
  Oon ihan samaa mieltä tässä kuten tuskin on jäänyt epäselväksi 😀 että Dusseldorf ei ole se kaunein ja mielenkiintoisin paikka… mutta ihan mukiinmenevä kuitenkin. Ja onneks Köln on lähellä. Nähdään taas pian!

  1. lena / london and beyond avatar

   Oli muuten suu tulessa niistä nuudeleista, huh. Tykättiinkö teillä tuliaisista?

   1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

    Emme vielä ehtineet maistaa tuliaisostoksiani, mutta kyllä lapset olivat innoissaan. Keitän kyllä ne lapsille ilman maustetta 😀 Joo, suunnitellaan pian uutta tapaamista! Ihan huippua, että asutaan näin lähekkäin!

 5. sary avatar
  sary

  Entisenä Düsseldorfin asukkaana minusta Ddorf on todella viehättävä. Kölnissä olen käynyt 2 kertaa ja minusta Köln on todella tylsä. Näin ne mielipiteet menevät ristiin riippuen miltä kantilta katsoo ?

  1. Jonna avatar

   Hahah, Kölnin ja Dusseldorfin välillä taitaa olla pientä kilpailuasetelmaa (vr Turku ja Tampere) ja kaupungit jakavat tosiaan mieleipiteitä. Itsekin olen lämmennyt Dusseldorfille enemmän tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen, kun vietin siellä mahtavan viikonlopun hyvässä seurassa. Kirjoitus löytyy täältä: https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/09/21/viikonloppu-dusseldorfissa/ Mutta edelleen olen sitä mieltä, että kyllä Köln voiton vie 😀 Makuasioita, maksuasioita 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *