Adelaiden matka lähestyy!

Tajusin yhtäkkiä, että Adelaiden matka on jo ihan lähellä! Lähtöpäivään on enää reilut 7 viikkoa ja se on aika vähän se! Ennen kesälomia saimme varattua kaikki majoitukset ja vuokra-autokin on varattu. Eli reissun pääpiirteet ovat jo aika lailla selvillä.

Lennämme Adelaideen Frankfurtista Dohan kautta. Vaikka en odotakaan tätä järkyttävän pitkää lentomatkaa mitenkään innolla, niin on silti hauskaa kokea maailman toiseksi parhaimmaksi valittu lentoyhtiö! Lennämme siis Qatar Airwaysillä. Saas nähdä muuttuuko mielipiteeni halpalentoyhtiöiden suhteen, kun pääsen kokeilemaan jotain ihan muuta 😀

Oli hauska huomata, että lokakuusta lähtien Qatar Airways lentää myös Helsingistä juurikin Dohan kautta Adelaideen ja näyttipä olevan todella edullisia lentotarjouksiakin vielä! Itse en ole muuten lentänyt tähän mennessä kuin kerran mannerten välisen kaukolennon (USA:han 16 vuotta sitten!) ja lapset eivät ole kertaakaan olleet näin pitkällä matkalla. Hyviä vinkkejä kaukolennoista selviytymiseen otetaan siis vastaan. Lento Dohasta Adelaideen kestää huimat 13h! Ainakin lentosukat on ostoslistalla ja puhalllettavia niskatyynyjäkin olemme miettineet. Puutumatonta takamusta ja parempia hermoja ei taida saada mistään ostettua, harmi.

Mutta palataan vielä matkasuunnitelmiimme. Karkeasti tulevan matkamme voi jakaa neljään osaan, kaupunki-, luonto, viini- ja rantalomailuun.

Kaupunkiloma miljoonakaupunki Adelaidessa

Alussa olemme Adelaiden keskustassa 4 yötä. Olemme ensimmäistä kertaa varanneet majoituksen Airbnb:n kautta! Toivottavasti kaikki menee hyvin. Ainakin kuvissa näytti lupaavalta. Olemme omassa talossa ihan ydinkeskustassa, joten sieltä käsin on helppo tutustua Adelaideen. Ajatuksena on alussa viettää enemmän aikaa ihan kaupungissa, tutustua kauppahalliin, kasvitieteelliseen puutarhaan ja ihan vaan haahuilla puistoissa ja keskustan kaduilla.

Luontomatkailua Victor Harborissa

Adelaiden päivien jälkeen suuntaamme Victor Harboriin, jossa olemme kaksi yötä. Toiveissa olisi nähdä valaita, sillä juuri lokakuussa on niiden vaellusaika tuosta ohi. Pitäkää peukkuja, että näemme valaita! Lisäksi vierailemme varmaankin Victor Harborissa olevassa valaskeskuksessa ja tietenkin Granite Island -luonnonpuistossa. Luontokohteet kiinnostavat meidän perhettä kaupunkikohteita enemmän. Luonnollisesti toivomme näkevämme myös kenguruita. Mieluiten luonnossa, mutta joku villieläinpuistokin tulee varmasti olemaan ohjelmassa.

Viinimatkailua Barossa Valleyssä

Victor Harborista ajelemme Adelaiden läheisille viinialueille. Barossa Valleyn sydämestä, Tanundasta on varattu seuravat kaksi yötä. Nyt pitäisi vielä miettiä missä viinitiloilla poikkeaisimme. Australian viinit maistuvat aina!

Rantaloma päättää matkan

Lopuksi palaamme takaisin Adelaideen viimeiseksi 4 yöksi. Tällä kertaa emme yövy ihan keskustassa, vaan olen varannut rantamökin. En tiedä onko lokakuussa miten rantakelejä uimista ajatellen. Merivesi on taatusti todella kylmää talven jäljiltä. Mutta ainakin voi nauttia hiekassa kävelystä ja merimaisemasta. Hotellialueella oli myös uima-allas ja jotain ulkoleikkipaikkaakin lapsia ajatellen. Varmaan joku päivä ajelemme Adelaide Hillsseille ja ehkäpä myös saksalaiseen Hahndorfin kylään. Jos meinaa vaika koti-ikävä yllättää 😀

Vähän jo etukäteen harmittaa, kun tiedän kahden viikon olevan todella lyhyt aika Australiassa. Mutta sen pidempää emme pysty siellä olemaan. Lapsilla on Saksassa koulunkäyntiPAKKO, joten kahden viikon syysloman on riitettävä. Ja parempi sekin kuin ei mitään!

australia_adelaide_nähtävyydet

 


Posted

in

by

Comments

16 vastausta artikkeliin “Adelaiden matka lähestyy!”

 1. Laura/My post-University life avatar

  Kuulostaa kivalta suunnitelmalta! Ja 2 viikkoa on kuitenkin parempi kun ei mitään! Me ollaan miehen kanssa mietitty jotenkin aina että jos lähtee Ausseihin tai Uuteen-Seelantiin saakka niin siellä pitäisi pystyä olemaan vähintään kuukausi. Mutta sellaista ei saada järjestettyä nykyisten työkuvioiden takia joten nyt ollaan mietitty että toisaalta kahdessa viikossakin ehtii paljon ja parempi ehdottomasti se kun ei mitään!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Meilläkin kesäloma olisi nyt ainoa ajankohta, kun voisimme olla siellä pidempään kuin 2 viikkoa ja silloinhan siellä on talvi! Saksassa ei tosiaankaan saa olla koulusta pois kuin pätevästä syystä ja lomamatka ei ole sellainen.

 2. Marjut avatar
  Marjut

  Me ollaan lennetty kahdesti Ausseihin ja hyvin on lennot mennyt. En tiedä millainen aikataulu teillä on lennoissa, mut meillä oli kaksi yölentoa eli lennot meni hyvinkin nopeasti vaikka matkustettiinkin yhteensä 25 tuntia. Ensin lennettiin yö Singaporeen ja muutaman tunnin vaihtoajan jälkeen jatkettiin vielä 8 tuntia Sydneyyn. Ja koska ekasta lennosta ei unta riittänyt koko lentoajalle, tuli uni helposti toisella lennolla vaikka kello Suomessa näyttikin iltapäivää. Meidän ei tarvinnut koneessa mitään erityistä tekemistä keksiä, koska se aika mitä oltiin hereillä joko syötiin tai tutkittiin koneen näytön leffoja ja pelejä. Ja Qatar Airwaysilla on varmasti hyvät tarjoilut ja viihteet matkalla.
  Mekin nähtiin ekalla Australian matkalla valaita. Tosin niitä niitä näki kaikki muut paljon enemmän kuin minä. En jaksanut seurata merelle niin pitkään. Niitä näki siis ihan rannasta, ei tarvinnut lähteä valaanbongausristeilylle. Seuraavalla kerralla kyllä lähtisin. Mut jos niitä aikoo katsoa rannalta, suosittelisin ottamaan kiikarit mukaan, jos sellaiset omistaa.
  Me ei olla nähty kenguruita vapaana luonnossa ehkä siksi, että ollaan oleskeltu suurimmaksi osaksi kaupunkialueilla. Mutta käytiin Gold Coastilla sellaisessa koala-puistossa missä oli muitakin eläimiä ja esim. kengurut hyppivät siellä vapaana puistovieraiden joukossa. Niitä sai myös syöttää ja Pihla saikin siitä once in a lifetime -kokemuksen. Samassa puistossa tytöt pitävät myös koalaa sylissä. Koalalla on muuten tosi terävät kynnet ja ne takertuvat niillä tosi lujasti. Jos on aikomuksena mennä paikkaan missä voi koalaa sylissä pitää, ei kannata laittaa parhainta paitaa päälle.

  Mielenkiinnolla odotan tuleeko teistäkin suuria Australia-faneja. Meille niin kävi jo ekalla reissulla ja odotamme aikaa, kun taas sinne pääsemme.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Ha ha Marjut, mä vähän luulen, että meistä tulee Australia-faneja 😀 Meillä on menolento ehkä vähän huonoon aikaan eli lähdetään klo 11 aamupäivällä Frankfurtista eli ei tarvi miettiä, että uni tulisi :/ Noh, vaihtoaika oli useampi tunti, että täytyy sitten jaloitella kunnolla siellä Dohassa. Lentoajat on meillä noin 5-6 h Frankfurtista Dohaan ja sit 13 h Dohasta Adelaideen. Tuo 13 h tuntuu tosi pitkältä! Paluumatkalla luulen, että uni tulee paremmin ja siten kotimatka voi olla ”kivuttomampi”. Johonkin tuollaiseen villieläinpuistoon on ajateltu menevämme. Sellaiseen, missä eläimet ovat melko vapaana. Niitä näytti olevan vähän joka paikassa, Adelaiden lähellä ja sitten oli myös Victor Harborin lähellä myös. Koalan sylissäpitämisestä en vielä tiedä, tuntuu vähän epäilyttävältä se touhu. Että onko sille koalalle niin mukavaa. Toisaalta ovat kai siihen tottuneita ja ajat ovat rajoitetut.

 3. Katja/Valkoisen vuoren rinteillä avatar

  Ooolalaa kuulostaa hyvälle! Down under 🙂 Ota joka suunnalta paljon valokuvia, niin voin ihailla sitten etänä — itsellä varmaan on ikuinen haave päästä Ausseihin, mutta se lentomatka…. huoh. Qatar Airways on kyllä ihan huippu, olen lentänyt pari kertaa juurikin tuonne Dohaan työasioissa. Kyllä kalpenee muut siinä rinnalla…

  1. Jonna avatar

   Kiitos Katja 🙂 Varmasti kuvaan paljon! Ei sitä tiedä tuleeko enää sitten itsekään toista kertaa sinne mentyä. Ellei ihan kauheea aussikuume iske 😀 Onko sulla muuten hyviä vinkkejä Dohan lentokenttää ajatellen? Meillä oli jotain 4-5 h siellä vaihtoaika eli lentokenttä tullee hyvin kierrettyä läpi. Kiva kuulla, että Qatar Airways on maineensa veroinen 🙂

 4. elizadoesoz avatar

  G’day Jonna ja tervetuloa Australiaan! Adelaide ympäristöineen on aivan ihana, tulette varmasti viihtymään. 🙂

  Chateau Tanunda on tosi mahtava viinitila Barossa Valleyssa: http://www.chateautanunda.com . Barossan viinit ovat kyllä aivan mahtavia, erityisesti jos tykkää täyteläisistä punkuista, kuten Shiraz.
  Gorge Wildlife Park on tosi kiva eläinpuisto Adelaiden lähettyvillä, siellä varmasti viihtyy koko perhe: http://gorgewildlifepark.com.au .

  Mahtavaa Australian reissua teille! Odotan jo innolla matkatarinoita ja -kuvia! 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 Tuota Gorge Wildlife Park -puistoa onkin jo nettisivuilta katseltu ja sinne hyvin todennäköisesti mennään. Kiitos viinitilavinkistä, täytyypä tutusta siihen tarkemmin.

 5. Susanna avatar

  Upean kuuloinen kohde ja lentoyhtiö on varmaankin hyvä

  1. Jonna avatar

   Odotukset ainakin ovat suuret, toivotaan, että ne myös täyttyvät 🙂

 6. Joanna avatar
  Joanna

  Hei! Matka on ilmeisesti käsillä tai kenties olette jo reissun päällä. Innolla odotan kokemuksianne etelä-Ausseista, Adelaidesta olen löytänyt yllättävän vähän reissujuttuja. Maaliskuussa on nimittäin oma (vain) 10 pvän matka edessä ja juurikin Qatar Airwaysin siivin! 🙂 Elämyksellistä matkaa teille!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos kommentista! Viikon päästä lähdetään, jännää! Tuo on ihan totta, että Adelaidesta ei kovin paljoa suomeksi juttua löydy. Mutta minä teen kyllä parhaani, että asia korjaantuu 😉 Mahtavaa matkaa sinullekin!

 7. Eerika avatar
  Eerika

  Toivottavasti näätte valaita ja kenguruita. Suunnitelmat kuulostaa tosi kivoilta! Varmasti huikea loma. ?

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 Varmasti huikea matka tulee!

 8. Anna | Muuttolintu.com avatar

  Mahtavaa matkaa ja tervetuloa Australiaan! Toivottavasti kelit hellii. Uskoisin, että kahteen viikkoon hellepäiviäkin mahtuu jos ei käy huono tuuri. Qatar Airwayssistä ei oo kokemusta, mutta tuon suunnan lentoyhtiöt on yleensä hyviä. Se lentomatka on itselle aina yhtä tuskaa, koska en pysty koneessa nukkumaan. Lentosukat ja niskatyyny on hyvä olla mukana ja mahdollisimman mukavat vaatteet. Toivottavasti Airbnb kämppä on hyvä! Adelaiden kauppahalli on ihana, ja Barossa Valley varmaan meidän suosikkiviinialue tähän astisista. Sieltähän löytyy myös Jacobs Creekin tila. Kenguja on aika helppo bongailla luonnossa kaupungin ulkopuolella kansallispuistoissa varsinkin, mutta Ausseissa monet noista eläinpuistoistakin on hyviä. Pitäisikin lähteä pitkäistä aikaa Adelaideen vaikka viikonloppulomalle, kiva kaupunki, ja Victor Harbourin alue on meillä vielä näkemättä!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos kommentista 🙂 Tuota mä vähän omalla kohdallani myös pelkään, että lentomatkasta tulee tuskaa. En osaa myöskään nukkua oikein missään oudoissa paikoissa. Lentosukat ja niskatyynyt onkin jo hankittu ja olen myös tietoinen tuosta mukavien ja mielellään väljien vaatteiden pukemisesta. Se on taatusti tärkeää 🙂 Victor Harborin alue vaikuttaa kyllä kivalta. Saas nähdä onnistummeko bongaamaan siellä valaita! Siinä lähellä oli Urimbirran villieläinpuistokin, joten jos ei luonnossa kenguruita nähdä, niin siellä ainakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *