Lasten kanssa Bremenissä

Bremen sopii koko perheelle!

Bremen on todella viehtävä historiallinen hansakaupunki Luoteis-Saksassa ja oikein mukava paikka viettää viikonloppuloma koko perheen voimin! Tähän postaukseen kokoan parhaat vinkkini Bremenin lomalle lasten kanssa.

Bremenissä on 550 000 asukasta, joten mikään ihan pieni kaupunki se ei asukasmäärältään ole. Kaupunki on kuitenkin rakennettu hyvin tiiviisti, joten etäisyydet kohteesta toiseen ovat lyhyet. Tämä on erityisen kätevää lasten kanssa matkustaessa. Lapsetkin jaksavat helposti kävellä paikasta toiseen. Lentokenttäkin on vain noin 15 minuutin matkan päässä Bremenin keskustassa. Bremeniin pääsee tällä hetkellä Ryanairin suorilla lennoilla Tampereelta. Lentokokemuksistani Ryanairilla voit lukea lisää täältä.

Bremenissä on paljon upeaa katutaidetta.
Kävellen liikuessa ehtii nähdä enemmän. Bremenissä on paljon lapsiakin kiinnostavaa katutaidetta.
Bremenissä on helppo kulkea julkisilla liikennevälineillä.

Meillä oli käytössämme Bremenin kaupunkikortit (ErlebnisCARD Bremen), joilla saimme liikkua bussilla ja raitovaunulla ilmaiseksi. Kortteja voi ostaa niin yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi päiväksi ja yhdelle, kahdelle tai viidelle aikuiselle. Aikuisen kortilla pääsee 2 alle 14-vuotiasta lasta ilmaiseksi mukaan. Hienoa vai mitä! Kortin hinta lähtee 8,90€ ylöspäin. Meillä oli käytössä 11,50€ hintaiset 2-päivän kortit. Ja kannattaa huomioida, että kortti on voimassa jo voimassaolopäivää edeltävänä iltana klo 18 jälkeen! Eli, jos haluaa ostaa yhden päivän kortin lauantaiksi, voi sitä käyttää jo perjantai-iltana klo 18 jälkeen. Julkisen liikenteen lisäksi kortilla saa erilaisia alennuksia museoista, kiertoajeluista, matkamuistoista jne. Lisätietoja Bremen ErlebnisCARD -kortista löytyy täältä.

Bremenistä ja lapsista puhuttaessa, tulee väistämättä mieleen Grimmin veljesten satu, Bremenin musikantit/soittoniekat.

Bremenin soittoniekat (Bremer stadtmusikanten) on Grimmin veljesten kirjaama keskiaikainen kansansatu, jossa aasi, koira, kissa ja kukko karkaavat isänniltään, jotka kohtelevat eläimiään huonosti. Eläimet päättävät lähteä Bremeniin, joka on kuuluisa vapaudestaan ja siitä, että siellä voi elää ilman omistajiaan. Matkalla huomataan, että erilaisuudesta on valttia ja opitaan, että jokaista tarvitaan.

13920526_10154496759848324_8723053246493563324_o

Toukokuusta syyskuulle Bremenin Pyhän Petrin tuomiokirkon aukiolla (Domshof) esitetään sunnuntaisin klo 12 Bremenin musikanteista kertovaa ilmaista näytelmää. Sitä mekin olimme seuraamassa. Suosittelen kaikille isoille ja pienille satujen ystäville. Lisää tietoja näytelmästä löytyy turisti-infon sivuilta.

Bremenin merellinen historia näkyy kaupunkikuvassa.

Kaupungin läpi virtaava Weser -joki tarjoaa mahdollisuuksia nauttia merellisistä tunnelmista jokiristeilyillä tai vaikkapa laivalounaan muodossa. Perheen pienimmillekin varmasti maistuva lounas nautitaan Admiral Nelson -ravintolalaivassa merirosvojen ja merenneitojen kanssa. Laiva on helppo löytää, sillä se sijaitsee ihan vanhankaupungin kupeessa Weser-joen rantakatu Schlachten varrella.

bremen_weserbremen_pannukakkulaiva

ravintolalaiva_bremen ravintolalaiva_admiral_nelson

Pannekoakschip Admiral Nelson tarjoaa erilaisia lättyjä (Pfannkuchen), joista jokainen löytää varmasti omaan makuunsa sopivimman. Ja jos lätyt eivät millään uppoa, niin listalla on myös esimerkiksi lounaskeittoa ja salaatteja. Ruokaa odotellessa lapsille tuotiin merirosvoaiheiset värityskuvat väritettäväksi. Laivan sisätiloissa olisi ollut myös pieni leikkipaikka lapsille, mutta me mieluummin nautimme ulkoilmasta ja ruokailimme kannella. Henkilökunta oli oikein ystävällistä ja merirosvoaiheiset asut toivat kivan lisän laivan tunnelmaan.

bremen_merirosvokuva

bremen_ravintolalaiva_viini
Juomaksi valitsin saksalaisen vaihtoehdon siiderille eli weissweinschorlen, valkoviiniä kuplaveteen sekoitettuna. Raikas kesäinen juoma, suosittelen!

Me valitsimme aikuisille suolaisilla täytteillä olevat ruokaisat lätyt. Ne olivatkin todella tuhdit eli nälkä kyllä lähti! Hintaa kolmen täytteen isolla lätyllä on 8,50€ eli edullinenkin vielä. Lapset halusivat kokeilla jotain uutta ja valitsivat listalta mustikoilla täytetyt lätyt. Nuorin tosin otti varman päälle ja tilasi sen kaikkein perinteisimmän saksalaisen version eli tomusokerilla kuorrutetun peruslätyn. Tämä lasten lätty (kinderpfannkuchen mit Puderzucker) maksaa vain 3,95€. Todelliseen makeannälkään suosittelen muuten nutella-lättyä, se on aina varma valinta. admiral_nelson_mustikkalätty admiral_nelson_kinkkulätty

Tiedonnälkäisille lapsille Bremen tarjoaa myös ravintoa. Tiedekeskus Universum on jokaisen uteliaan pikkututkijan unelmakohde.

Kun mahat on täynnä herkullisia lättyjä, on aika tyydyttää tiedonnälkä. Tiedekeskus Universum kiinnostaa kaikkia uteliaita mieliä. Kaukana kuivasta ja tylsästä museosta ja lapsetkin ihan oikeasti viihtyvät (tai ainakin meidän viihtyivät). Universumin ulkonäkökin on jo mielikuvitusta herättelevän erikoinen. Se muistuttaa katsojasta riippuen joko simpukkaa, valasta tai ehkä jopa ufoa.

Universum löytyy Bremenin yliopiston läheltä, osoitteesta Wiener Str. 1a, 28359 Bremen. Sinne pääsee päärautatieasemalta kätevästi raitiovaunulla nro 6, pysäkki Universität/NW1. Tiedekeskus on avoinna ma-pe klo 9-18 ja la-su ja lomille klo 10-18. Sisäänpääsyliput aikuisilta 16€ ja yli 6 vuotiailta lapsilta, opiskelijoilta jne alennusryhmiltä 11€. Perhelippu kustantaa 40€. Lisätietoja englanniksi Universumista voit lukea Universumin omilta kotisivuilta.

bremen_universum

Tiedekeskus Universumin kolme pääpainopistettä ovat teknologia, ihminen ja luonto. Pysyvien näyttelyiden lisäksi siellä on vaihtuvia näyttelyitä ja sisätilojen lisäksi myös ulkoa löytyy koettavaa ja nähtävää. Päänäyttelyissä on muuten esittelytekstit myös englanniksi, joten saksaa ei ole pakko osata vieraillakseen Universumissa.

Meillä oli melko aktiivinen päivä takana, joten suunnistimme Universumissa suoraan mielestämme kiinnostavimpiin näyttelyihin, ihmiseen ja luontoon. Näistä luonto (Natur) osoittautui nappivalinnaksi ja siellä viihdyimme pitkän aikaa. Alla olevat kuvat ovat kaikki siitä näyttelystä. Siellä pääsi itse tekemään aaltoja, pilviä, pyörremyrskyn jne. Lisäksi siellä oli esille erilaisia upeita luonnonmuotoja ja värejä ja pääsipä testaamaan miltä tuntuu maanjäristys.

bremen_tiedekeskus_universum_pilvikone bremen_universum_tiede universum_bremen_lapset

Pienimmille lapsille (suositus 3-8 -vuotiaille) on Universumissa erillinen lasten näyttely, Milchstrasse. Me olimme siinä hetken aikaa, koska siellä sai juoksennella, leikkiä ja kiipeillä vapaasti. Ehkä se on tarkoitettu kuitenkin enemmän ihan pienille lapsille. Meidän 5-10 -vuotiaat lapsemme viihtyivät paljon paremmin yllä kuvatussa Natur-näyttelyssä, jossa sielläkin sai tehdä ja kokeilla paljon itse. Näyttely oli lisäksi aikuisillekin oikein mielenkiintoinen. Mieheni olisi myös halunnut kiertää enemmän teknologia-näyttelyssä, mutta siitä lapsemme eivät olleet kovin innoissaan ja aikaakin meillä oli liian vähän. Universumiin kannattaa varata reilusti aikaa, jos haluaa rauhassa kiertää kaikki näyttelyt läpi.

Koska oli kaunis sää, niin vietimme lopuksi aikaa myös Universumin piha-alueella. Siellä oli erilaisia leikkitelineitä jättimäisistä keinuista ja putkiliukumäistä vesileikkipisteisiin. Lisäksi oli näkötorni, josta avautui hienot näkymät alueelle. Näihin näkymiin oli hyvä päättää touhun täytteinen päivä Bremenissä.

bremen_universum_piha

Valas vai simpukka?
Valas vai simpukka?

Näiden lapsiperheille suunnattujen vinkkieni lisäksi suosittelen Bremenin lomaa suunnitteleville tutustumista kaupungin turisti-infon mainioihin valmiisiin (saksankielisiin) vinkkikoosteisiin. Tämän linkin takaa löytyy vinkit onnistuneeseen lomaan niin lapsiperheille, naisille, miehille, taiteen ystäville, nuorille jne. Turisti-infon sivut ovat toki myös englanniksi tai vaikkapa ruotsiksi.

Tutustu myös muihin Bremenistä kertoviin postauksiini:

Kaupunkikierros Bremenissä

Bremenin soittoniekat

Oluenmaistelua panimoravintolassa

Kellariravintola Ratskellerissä

*postaus on toteutettu yhteistyössä Bremer Touristik-Zentralen kanssa. Touristik-Zentrale tarjosi perheellemme ErlebnisCARD -kortit, ruokailun Admiral Nelsonissa ja pääsyliput tiedekeskus Universumiin.

Comments

12 vastausta artikkeliin “Lasten kanssa Bremenissä”

 1. Teija / Lähdetään taas avatar

  Piti oikein kartasta katsoa, minne kohtaa Bremen tarkalleen sijoittuu. Olen kyllä kuullut paikasta, mutta se on ollut tuttu melkeinpä vain nimenä. Aina on iso plussa, jos julkinen liikenne kulkee hyvin. Ihanan näköisiä nuo letut!

  1. Jonna avatar

   Tuollaisia lättyjä voisi kotonakin tehdä. Herkullisia olivat!

 2. Stacy Siivonen avatar
  Stacy Siivonen

  Kun olin Hampurissa, mietin, kävisinkö Bremenissä, mutta aikaa ei sitten ollut. Ehkä parempi, etten käynyt, sillä Bremenissä aika kuluu nopeasti kuitenkin. Lapsilla oli hyvät valinnat lättyjen kanssa, paljon enemmän minä syön lättyjä kuin juon kuplitettua valkoviiniä. Bremenissä on ensi vuonna yksi geokätköilytapahtuma ja pitää miettiä, lähtisikö sinne. Se on kyllä vähän väärässä suunnassa, kun tarve olisi kuitenkin mennä enemmän itään, Puolan ja Liettuan suuntaan. Minusta museo on ihan UFOn näköinen ja tuollaisissa museoissa tulee vierailtua aivan liian harvoin.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Bremeniin kyllä kannattaa mennä! Löyty varmasti kaikenlaista tekemistä kaikenikäisille ja eri asioista kiinnostuneille. Geokätköilytapahtuma kuulostaa kyllä hauskalta. Pitäisiköhän alkaa perehtymään siihen enmmän. tykkäämme kuitenkin liikkua luonnossa, joten samallahan sitä voisi etsiä geokätköjäkin. Minusta museo näyttää valaalta. Johtuen siitä, että se on vedessä. Ilman vettä olisi kyllä ihan Ufon näköinen.

 3. Reason for Season avatar

  No mutta onpas hauska tuo Universum. En ole mikään museoihminen, mutta tuollainen tiedekeskus on hauska ja varmasti lapset nauttivat tosi paljon. Ja ihan ok hintasia kuulostavat nuo kortitkin olevan. Bremen on minulle ihan tuntematon kohde, joten hauska lukea siitä :).

  1. Jonna avatar

   Minäkään en ole oikein museoihminen, mutta tämä tiedemuseo oli tosi kiva. Näissä oppii aina jotain uutta ja lapsetkin viihtyivät, kun pääsi itse tekemään ja kokemaan pelkän katsomisen sijaan.

 4. Paula - Viinilaakson viemää avatar

  Kuulostaa hyvälle. Itse olen päässyt vain kerran käymään Saksassa. Paras ystäväni asui siellä perheensä kanssa 7 vuotta ja silloin tuli vierailtua siellä Hampurin lähistöllä. Silloin jäi erityisesti mieleen se ihmisten lapsirakkaus. Kuljimme ystävän lasten kanssa ja ihmiset pysäyttivät kun halusivat nähdä vaunuihin, ja aina hymyilivät lapsille. Sitä samaa koen usein täällä meillä Kaliforniassa ja se on mahtavaa!

  1. Jonna avatar

   Saksalaiset ovat kyllä lapsirakkaita. Lapset otetaan huomioon kivasti joka paikassa ?

 5. Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog avatar

  Bremen on minulle täysin vieras, mutta tässä oli perheellemme aivan nappikattaus tekemistä, joka takuulla kiinnostaisi 6 ja 9 vuotiaita!

  Kaupunkikortit ovat kyllä todella näppäriä ja maksavat itsensä nopeasti takaisin.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Hih, meidän lapset ovat 5, 7 ja 10 v niin tämä oli heille ”räätälöity” setti 🙂 Tosin kyllä esim tuonne tiedekeskus Universumiin voi mennä pienempienkin kanssa. Ihan pienet taaperot voisivat olla vaikka siellä lasten omassa paikassa leikkimässä ja osa voisi olla muita näytttelyitä tutkimassa. Olettaen tietysti, että aikuisia on riittävästi mukana. Sen pikkulasten oman alueen lähellä olivat myös vessat ja kahvila.

 6. Katja / Lähtöselvitetty avatar

  Tiedekeskukset ovat kyllä lasten kanssa käteviä vierailukohteita. Berliinin Tekniikan museossa vain törmäsimme kielimuuriin, kun kaikki opasteet oli vain saksan kielellä. Itse museon puolella kaiken tiedon sai myös englanniksi, mutta tiedekeskuksen puolella ohjeet olivat vain saksaksi. Lähes kaikki kiva jäi sitten kokeilematta, kun en minäkään ainoana aikuisena ymmärtänyt, mitä olisi pitänyt tehdä. Onneksi sinne sentään pääsi samalla lipulla kuin museoon.

  1. Jonna avatar

   Bremenin Universumissa noissa päänäyttelyissä eli juuri esimerkiksi kuvien Natur-näyttelyssä oli tiedot ja ohjeet sekä saksaksi että englanniksi. Iso plussa siitä! Olen itsekin huomannut, ettei aina löydy englantia edes ”turistikohteista”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *