Roermond ja Designer Outlet – kannattaako mennä?

Roermondissa Alankomaissa, lähellä Saksan rajaa sijaitsee valtava merkkivaatteiden ja -tuotteiden myyntiin erikoistunut outlet-kylä, Mc Arthur Glen Designer Outlet. Tämä shoppailuparatiisi on myös saksalaisten suosiossa, etenkin sunnuntaisin ja pyhäpäivinä, sillä outletti on avoinna 363 päivänä vuodessa!

Kannattaako sinne lähteä ostoksille kauempaakin?

Desinger Outletin kohdalla vastausta on hankala yksiselitteisesti antaa. Vastaus on kyllä tai ei tai jopa molempia, jos meiltä kysytään.

Kyllä: Jos merkkituotteet kiinnostavat ja niitä haluaa saada vähän halvemmalla, niin kannattaa mennä. Samassa paikassa, vartavasten shoppailua varten rakennetussa kylässä, on lukuisia merkkivaatemyymälöitä. Valikoimaa siis riittää. Itse Outlet-kyläkin on hienosti toteutettu, siisti ja viehättävä ja liikkeiden lisäksi löytyy useita vessoja ja ruokapaikkoja.

Ei: Jos taas ruuhkat ja ihmispaljous eivät innosta, kannattaa tarkkaan harkita outlettiin menoa. Etenkään, jos ne merkkivaatteet eivät ole se juttu. Saattaa olla, että niitä vaatteita ei edes mahdu kunnolla tutkimaan. Jos nyt edes pääsee koko paikkaan. Siinä ensin köröttelet liikenneruuhkassa, etsit tuskaisesti autolle parkkipaikkaa ja sitten vielä huomaat joutuvasi jonottamaan haluamaasi kauppaan sisälle. Ei kiitos. Tässä vaiheessa meidän perhe ottaa jalat alle ja poistuu paikalta. Emme ole merkkivaatteiden perään, joten niiden takia emme suostu jonottamaan ja rynnimään.

Parasta Designer Outletissa oli sen keskeinen sijainti Roermondin keskustassa.
Roermondin vanha keskusta saa sen sijaan täydet suositukseni päiväretkikohteeksi!

Onneksi Designer Outlet sijaitsee aivan Roermondin kaupungin keskustassa. Outlet-kylästä on alle 5 minuutin kävelymatka vanhaan keskustaan. Joten pahimmassa tapauksessa outlet-kylä tarjoaa autolle edullisen päiväparkkipaikan (3€) ja merkivaatteiden shoppailun sijaan voit käydä ihastelemassa kaunista Roermondin keskustaa, poiketa jossakin sen lukuista kaupoista, terasseista tai ravintoloista.

Me olemme käyneet Roermondissa jo useamman kerran. Yhdestä aiemmasta visiitistä olen kirjoitellut tänne blogiinkin ja sen jutun voit lukea täältä. Meiltä kotoa Roermondiin on reilun tunnin ajomatka eli Kölnistä katsottuna sinne on ihan kohtuullinen etäisyys. Rajan ylityskin sujuu helposti, oikeastaan Alankomaihin siirtymistä ei huomaa muusta kuin liikennemerkeistä ja yhtäkkisestä polkupyörien lisääntymisestä.

Designer Outletissa sen sijaan emme ennen tämän viikon maanantaita olleet käyneet. Olimme kuulleet siitä useammalta paljon kehuja ja tunnemme myös henkilöitä, jotka käyvät siellä useinkin. Meillä oli mielessä muutama vaate/kenkätarve ja ylimääräinen vapaapäivä, joten päätimme lähteä katsastamaan Outletin tarjonnan. Lopulta emme siellä kyllä käyneet kuin äkkiseltään Niken myymälässä toteamassa, että ei täällä ole mitään. Olisimme halunneet poiketa myös esimerkiksi Adidaksen liikkeessä, mutta sinne olisi pitänyt jonottaa sisään. Ei kiitos. Kotimatkalla pistäydyimme sitten Saksan rajan lähellä olevassa Retail-parkissa, jonne saa auton ilmaiseksi parkkiin ja jossa on mm iso Intersportin myymälä.

Roermondin kaupunki on noin 50 000 asukkaan pikkukaupunki ja mielestäni hyvin tyypillisen hollantilaisen kaupungin näköinen. Sen vanha keskusta on täynnä polkupyöriä ja kapeita, söpöjä tiilitaloja. Me poikkesimme lasten iloksi paikallisessa lelukaupassa (kotiin kulkeutui muotilelu spinner!) ja salmiakkitäydennyksellä Jumbossa. Ja pehmikset piti jäätelökioskista myös saada. Saksan puolelta ei pehmistä kovin usein löydä, vaan jäätelökioskeilla on lähinnä tarjolla italialaista gelatoa. Pienet on ihmisen ilot, kun euron suklaapehmis riittää ilahduttamaan.

P.S. Hausfrau-blogin perhe sen sijaan oli tykästynyt Designer Outlettiin. Täältä pääset lukemaan heidän näkemyksiään siitä, että kannattaako sinne mennä. Heidän etunaan on vieläpä lyhyempi ajomatkakin. Düsseldorfista ajaa Roermondiin vain 30 minuuttia!

 

Lempipaikkojani blogi löytyy myös Facebookista, Instagrammista ja Twitteristä. Tervetuloa seuraamaan!


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Roermond ja Designer Outlet – kannattaako mennä?”

  1. lena avatar

    Oltiinkin tuolla joku viikko sitten! 🙂 Mä tykkäsin outletista, tosin oltiin siellä ilmeisen hyvään aikaan viime kesänä ja ihmisiä ei ollut mitnekään järjettömästi. Tein hyviä löytäjäkin, mutta esimerkiksi muutamassa kaupassa sovittelut jätin ihan suosiolla koska ihmsiä oli niin paljon. Joku arkiaamu olisi varmaan hyvä. Mutta onneksi Roermondin keskusta on lähellä, se on oikeasti ihana kaupunki!

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Joo, meidän käynnin ajankohta ei ollut optimaalinen, pitkän viikonlopun vapaa maanantai! Outlet-kylässä oli ihmisiä niin paljon, ettei tosiaan olisi viitsinyt mitään alkaa sovittelemaan. Useimmissa kaupoissa oli jonot jo kauppaan sisälle! Armanin liikkeeseen huomasin yli 10 hengen jonon eli en tiedä kauanko pitäisi odottaa, että pääsisi edes puotiin sisälle… Mutta tosiaan, onneksi itse Roermond on jo pelkästään käymisen arvoinen. Ja sielläkin on hyvät ostosmahdollisuudet niitä kaipaaville. Me nyt voitais mennä Hollantiin ihan vaan hollantilaisten juustojen ja salmiakin perässä 😛 Kaunis vanha kaupunki on bonusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *