Enkelten torilla tunnelmoimassa

Mitä tehdä Kölnin keskustassa, kun on pieni odotusaika seuraavan ratikan lähtöön? No tietysti piipahtaa ihastelemaan joulumarkkinoiden tunnelmaa pysäkin vieressä!

 

Markt der Engel on Kölnin tunnelmallisin joulutori.

Kölnin Neumarktille pystytetään enkeliteemainen joulutori joka vuosi noin neljäksi viikoksi ennen joulua. Tänä vuonna se on auki 27.11.-23.12.2017 joka päivä. Torin vetovoima perustuu herkkään ja rauhalliseen, taianomaiseen tunnelmaan. Torin yläpuolelle on ripustettu 1000 suurta tähteä ja muuta valokuviota tunnelmaa luomaan. Torilla kulkiessa oletkin kauniin tähtitaivaan alla. Toria ympäröivät oikeat kuuset. Tunnelma on suojainen, vaikka tori onkin keskellä kaupunkia vilkkaan raitiovaunupysäkin vieressä.

Enkelitorilta löytyy kaikkiaan 93 myyntikojua, joista voi ostaa niin laadukasta käsityötä, joulukoristetta kuin erilaista syötävää ja juotava. Lapsia ilahduttaa perinteinen karuselli.

Enkelitorilla nimensä mukaisesti voi nähdä myös oikeita enkeleitä. Meidän lyhyen visiitin aikana tapasimme niin hevosen selässä ratsailla kulkevaan enkeliin kuin jalkaisin liikkuviin enkeleihin. Ja vallan ihastuttavia ja taianomaisia he kaikki olivatkin. Ja tytöt ilahtuivat enkeleiden jakamista suklaayllätyksistä. Kyllä saatiin suut makeaksi!

Kuten muutkin Kölnin joulutorit, Neumarktin enkelitorillakin on ajoittain ruuhkaa. Kävijöitä tällekin torille riittää jopa 1,5 miljoonaa, joten kannattaa hieman miettiä mihin kellonaikaan tai minä viikonpäivänä torilla haluaa vierailla. Jos mahdollista, suosittelen arkipäiviä, jolloin torilla on väljempää. Itse poikkesimme torille torstaina alkuillasta ja vaikka väkeä runsaasti olikin, ei ollut silti ahdasta.

Neumarktin enkelitorin omat nettisivut (saksaksi): Markt der Engel

Lue blogistani lisää Kölnin joulumarkkinoista: tunnelmia vuodelta 2015 ja joulutorikatsaus vuodelta 2016.


Posted

in

,

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Enkelten torilla tunnelmoimassa”

 1. Katriina avatar
  Katriina

  Sokerihumalaa ei ole olemassa ja KELA ja Terveyden ja Hyvinvoinnin Laitos ovat vain Suomessa holhoamassa ja nalkuttamassa sokerin ja hehkuviinin olevan myrkkyä. Kiva, että katolisessa Kölnissä saa nauttia elämästä. Iloista adventtiaikaa teille ulkosuomalaiset Kölnin nurkilla ja paljon enkeleitä elämänpoluilla seuralasiksi..

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos? Kyllä elämästä pitää nauttiakin, ja se kyllä osataan Saksassa.

 2. Henna / Kulkutautiset avatar

  Joulumarkkinat ovat pääosin aina ihania, mutta harvoin niissä on tuollaista ylimääräistä kuin nämä suklaanamusia jakavat enkelit, mikä mainio lisä! 🙂 Itse olen käynyt Kölnissä vain pikaisesti kesällä vuosia sitten, mutta voin kuvitella, että kaupunki on joulunaikaan tunnelmallinen markkinoineen. Hurja määrä kävijöitä kylläkin, hyvä vinkki tuo sopivan ajankohdan valitseminen!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kölnin joulumarkkinoilla on kyllä tunnelmaa kerrakseen ja kaikenlaista ekstrakivaa, kuten nämä enkelit. Enkelitorin 1,5 miljoonaa kävijää on vielä vähän verrattuna Kölnin tuomiokirkon markkinoille, joilla käy 4 miljoonaa kävijää joka vuosi. Se onkin koko Saksan suosituin joulutori!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *