Harmaat piiloon vegaanisti

En häpeä myöntää, että minulla on jo runsaasti valkoisia hiuksia ohimolla ja niskassa eli olen alkanut harmaantumaan. Minkäs sitä geeneilleen mahtaa. Enkä usko, että olen maailman ainoa alle nelikymppisenä harmaantuva! Asialle voi onneksi tehdä jotain eli toisin sanoen värjään hiuksiani. En ole vielä valmis kulkemaan harmaana. En kuitenkaan halua käyttää kemiallisia hiusvärejä, koska pyrin välttämään turhaa kemikaalikuormitusta. Luonnollisempia hiustenvärjäysmenetelmiä on onneksi saatavilla.

Olen jo aiemmin kertonut käyttäneeni jo vuosia Santen kasvivärejä. Santen hiusväreistä käytössä on ollut jo pitkään sekoitus mahonkia ja mustaa jauhetta. Viime syksynä testasin myös Santen nestemäistä, valmista hiusväriä. Pidin sen koostumuksesta ja helposta käytettävyydestä todella paljon. Hiusväri oli helppo ja nopea levittää, ei valunut ja oli riittoisaakin. Poishuuhtelukin oli helpompaa kuin jauhemaisesta hiusväristä tehdyn massan. Mutta valmis nestemäinen väri ei tarttunut hiuksiini toivotulla tavalla. Harmaa juurikasvu kyllä peittyi, mutta värisävy jäi kauaksi paketin mukaisesta. Toistin värjäyksen kuukauden kuluttua toisella paketilla, mutta edelleenkään tulos ei ollut toivottu.

Sain Santen Color Creme hiusvärin testattavaksi Santen maahantuojalta veloituksetta.

Palasin takaisin Santen jauhemaisiin kasviväreihin, vaikka eihän niilläkään tule niin tummaa väriä kuin haluaisin. Vähän paremman tuloksen sain kyllä aikaiseksi, kun Santen maahantuojalta asiasta tiedustellessani sain vinkiksi lisätä rippusen suolaa väriseokseen. Suola tehostaa indikon tarttumista. Tämä auttoi tosiaan vähän, mutta ei riittävästi.

Paremman (=helpompikäyttöisen) hiusvärin etsiminen on siis ollut mielessä, mutta laiskuuksissani en pitkiin aikoihin jaksanut tehdä asialle mitään. Santen värijauhetta myydään kotime lähellä DM:ssä, kun taas muita värejä pitää hakea vähän kauempaa Mülleristä. Viime viikolla sain vihdoin aikaiseksi ostaa kaupasta Logonan nestemäisen hiusvärin. Logonan hiusvärit ovat myös saksalaisia, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa kuten Santekin. Lisäksi Logonan hiusväri on vegaanista. Hintaa Logonan värituubilla on kuitenkin reilusti Santea enemmän (n. 15€ vs n. 10€). Ehkäpä laatukin olisi parempi?

Odotukset olivat siis toiveikkaat, kun eilen aamulla luin ohjeet ja aloitin värjäyshommat. Värin koostumus on miellyttävä ja levittäminen helppoa ja nopeaa. Samoin poishuuhtelu. Värjäystulos jäi kyllä taas vaaleammaksi ja keltaisemmaksi kuin mitä paketin värimallikuva antaa odottaa. Väri kyllä syventyi yön aikana eli tänään hiukseni ovat selkeästi tummemmat (ja vähemmän kellertävät) kuin eilen heti värjäyksen jälkeen. Saman ilmiön olen huomannut myös Santen väreillä. Ja mikä kuitenkin tärkeintä, harmaa juurikasvu peittyi kokonan ja värjäystulos oli tasainen juurista kuiviin latvoihin saakka.

Aion kyllä kokeilla toistamiseen tätä Logonan nestemäistä valmista hiusväriä, sillä värjäyksen intensiteetti oli kuitenkin Santea hieman parempi ja pakkauksessakin suositeltiin toistamaan värjäys ensimmäisellä kerralla melko pian paremman tuloksen saamiseksi.

Olisi kiva kuulla teiltä lukijoilta kokemuksista kasviväreistä? Toimivatko ne sinulla hyvin? Onko antaa hyviä vinkkejä värjäystuloksen parantamiseksi?

Itse sain viime syksynä Santen asiantuntijoilta viestiä, että valitettavasti näissä luonnonmukaisissa hiusväreissä käyttäjän oma hiuslaatu ja esimerkiksi hormonitoiminta vaikuttavat ja joillakin ne eivät vain toimi niin hyvin. Tämä osaltani koski siis etenkin tuota Santen nestemäistä valmista hiusväriä, jauhemainen toimii minulle paremmin. Omasta lähipiiristä löytyy sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Siskolleni Santen jauhemainen kasviväri ei tarttunut oikeastaan juuri ollenkaan, mutta taas toiselle läheiselleni nämä toimivat kuin unelma!

 


Lue lisää:

luonnonkosmetiikan suosikkituotteitani

hiustenvärjäys luonnollisemmin kasviväreillä


Posted

in

by

Comments

Yksi vastaus artikkeliin “Harmaat piiloon vegaanisti”

  1. […] Harmaat piiloon vegaanisti – Lempipaikkojani – Rantapallo […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *