Heinäjoen luontoreitti Pihtiputaalla

Kesäloma lähestyy ja on aika aloitella kesälomasuunnittelua. Meille ulkosuomalaisina kesäloma tarkoittaa tietysti lomaa Suomessa!

Edellisen vuoden lomakuvia katsellessani huomasin upeita luontokuvia viime vuoden heinäkuulta. Kävimme silloin tutustumassa Heinäjoen luontopolkuun Pihtiputaan keskustan tuntumassa. Se oli todella kaunis paikka.

WP_20150703_016

Heinäjoen luontopolku sijaitsee vain 1,4 km päässä Pihtiputaan keskustasta ja on kokonaispituudeltaan 6,5 km. Se sopii siis hyvin päiväretkikohteeksi myös lapsiperheille. Alueelta löytyy niin pitkospuita, lintutorni, silta ja hiekkarantaa lasten kahlailua varten. Alueen luonto on monipuolista. Ja hyvällä tuurilla voi nähdä vaikka joutsenia, kuten me näimme viime kesänä.

WP_20150703_021

WP_20150703_023

Alussa kävellään pitkospuita pitkin mäntykankaalla. Seuraavana päästään kosteikkoon ja ylitetään Heinävesi ponttoonisiltaa pitkin.

WP_20150703_044

WP_20150703_040

WP_20150703_031

Mielestäni Suomessa kauneinta on järvet, lammet ja mäntykankaat. Näitä kaikkia löytyi Heinäveden luontopolulta. Ainoa haittapuoli olivat lukuisat hyttyset, mutta niiltä nyt ei taida Suomen kesässä oikein välttyä missään, ei etenkään kosteilla alueilla!

WP_20150703_041

Kuten olen ennenkin sanonut, metsä on minulle tärkeä rauhoittumisen paikka. Onneksi metsiä on täällä Saksassakin ihan mukavasti, mutta Suomessa niitä on toki paljon enemmän. Suomen lomalla tänäkin vuonna aiomme mennä metsään. Ja mielellään monta kertaa. Tänä vuonna lomamme ajoittuu heinäkuun lopulle, joten toivon, että mustikoitakin jo löytyisi kerättäväksi. Toiveena on myös tutustua johonkin uuteen luontopolkuun. Onneksi niitäkin Suomessa riittää.

WP_20150703_046

 

Comments

11 vastausta artikkeliin “Heinäjoen luontoreitti Pihtiputaalla”

 1. Eeva / Oh, wie nordisch! avatar

  Niin tekee mieli lentää heti Suomeen, kauniit kuvat! Onneksi kesäkuun lopussa nokka kohti toista kotimaata 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 Suomessa on kyllä kesällä kaunista! Me päästään vasta heinäkuun toisella viikolla, kun täällä alkaa vasta silloin koulujen kesäloma!

 2. Helmie avatar
  Helmie

  Kivoja kuvia Suomesta! Nyt Auomessa kukoistaa kaikki hedelmäpuut ja vihreyttä löytyy joka paikasta, vihdoin! ?

  1. Jonna avatar

   Kiitos 🙂 Ihanaa, että Suomessakin jo kesäistä! Täällä on nyt luonto kuin suomen juhannuksena. Tai tarkoitan, että syreenit ja ruusut kukassa, kedot täynnä päivänkakkaroita jne. Vihreää ja kaunista.

 3. Reason for a Season avatar
  Reason for a Season

  Ihania tällaiset paikat Suomessa :). Koitan päästä itsekin taas luontopoluille kesällä. Täytyy vaan tilata paljon aurinkoisia päiviä. Valitettavan usein minulle on sattunut huonot säät juuri niille päiville, kun olen liikknut tuolla maakunnissa. Nyt on onneksi ainakin kesän alku ollut vallan lupaava.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Meitä kiusasivat viime kesänä hyttyset ihan riesaksi asti. Toivon, että tänä kesänä niitä olisi vähemmän ja voisi nauttia enemmän luonnossa liikkumisesta! Toiveissa useammankin luontopolun katsastaminen. Ja toivon myös, että hyvät säät Suoemssa jatkuisivat koko kesän. Tai ainakin sitten heinäkuussa, kun me pääsemme sinne 😉

 4. Stacy Siivonen avatar
  Stacy Siivonen

  Saksassa on metsää, mutta onkohan siellä yttösiä? En ole Pihtiputaalla vielä reissannut, mutta toi näyttäisi olevan luontopolkujen perussettiä. Aikoinaanhan joutsen kuoli melkein sukupuuttoon, sitä oli kai Karjalassa rajaseudulla ja kaukana Lapissa. Sitten Yrjö Kokko kierteli pitkin Lappia niitä etsimässä ja siitä alkoi joutsenen suojelu. Lopputuloksena joutsenen kanta on suorastaan räjähtänyt ja siitä on tullut melkeinpä puistolintu. Muistan vielä lapsena kuinka joutsenet olivat harvinaisia. Pihtiputaalla pitää käydä tässä joskus.

  1. Jonna avatar

   Minä muistan lapsuudestani, kun lähipelloille ja järvelle tuli keväällä joutsenia. Niitä piti aina käydä katsomassa. Hämeestä maalta olen kotoisin. Täällä Saksassa joutsenia näkee tosi paljon, niitä uiskentelee noissa isoissa joissa jatkuvasti. Sulassa sovussa kaikenmaailman rahtalusten ja jokilaivojen seassa. Ai että, kesällä haluankin Suomessa jonnekin lintpuistoon eli siis luonnonpuistoon, jossa vois nähdä paljon lintuja. Täällä Saksassa meidän keittiön ikunan alla pesii mustarastas pariskunta, niiden touhuja on kiva seurailla. Ja lähilammella kalastelee usein haikara. Samaten valkoposkihanhet pesivät tässä meidän lähellä. Ne toki myös sotkevat aika kovasti.

 5. Virpi /Täynnä tie on tarinoita avatar

  Luontopolut on mukavia ja onneksi niitä Suomessa riittää! Haittapuoli Suomen kesässä on tosiaankin nuo hyttyset, niistä ei pääse eroon missään, mutta kesä on silti kesä ja niin parasta aikaa! 🙂

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kesä on kyllä Suomen parasta aikaa. Musta kyllä tuntuu, että hyttysiä oli aina tosi vähän Hyvinkäällä, jossa asuimme 4 vuotta. Siellä on ainakin tosi kuivaa, sellaista kuivaa kangasta metsät. Ehkä se vähän vähentää hyttysiä.

 6. Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar avatar

  Pitkospuureitit ovat jotain niin perisuomalaista! Kaikki kotimaan vinkit ovat nyt itselleni kiinnostavia, kesällä kun painellaan menemään omalla matkailuautolla pitkin Suomea. Tämän pistän korvan taakse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *