Hovitallin joulumarkkinoilla Tukholmassa

Kiehtovatko kuninkaalliset? Haluatko kurkistaa hovin talleihin? Kenties ostaa ruotsalaista laadukasta käsityötä tai maistella ruotsalaisia joulun makuja?

Kuninkaanlinnan hovitallien joulutori (Julmarknad på Hovstallet) on näihin kaikkiin oivallinen paikka. Siellä voit virittäytyä joulutunnelmaan ja tutustua samalla Ruotsin kuninkaallisten elämään. Hovitalleilla kuulemma se Maddekin aina Ruotsissa ollessaan asuu.

Minä pääsin piipahtamaan Hovitallin joulumarkkinoilla osana Itämeren joulu -lehdistömatkaa* joulukuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2018. Tervetuloa blogini matkaan kurkistamaan miltä markkinoilla näytti. Hovitallin joulutori Tukholmassa on avoinna vain yhtenä viikonloppuna vuodessa. Vuoden 2023 osalta se on auki 8-10.12.2023.

Tukholmasta löytyy toki muitakin joulutoreja ja ajankohtaisin tieto niistä sijainteineen ja aukioloaikoineen löytyy kätevimmin täältä.

Hovitallien joulumarkkinat on hyvä paikka hankkia ruotsalaista käsityötä.

Hovitalleilla tuotteitaan esittelee ja myy noin 70 ruotsalaista käsityöläistä. Valikoimaa on siis huimasti! Käsitöiden lisäksi markkinoilta voi ostaa erilaisia leivonnaisia ja muita elintarvikkeita ja toki nauttia vaikkapa mukillisen kuumaa glögiä. Itse sorruin ostamaan herkulliselta näyttävän lakritsi-kookospalleron. Ulkonäkö lupaili oikein ja hyvältähän se maistui.

Hovitalleilla pääsee myös tutustumaan hovin hevosiin ja kuninkaallisiin vaunuihin.

Joulumarkkinoiden yhteydessä myös hevostallien ovat ovat välillä auki yleisölle. Osa kuninkaallisista hevosista on paikalla. Myös vaunuhalleihin pääsee kiertelemään. Itse ihastelin kovasti lukuisia upeita yksityiskohtia, kirjailuja ja lamppuja, joilla hovin vaunut oli koristeltu.

*Vierailu Hovitallin joulumarkkinoilla Tukholmassa oli osa lehdistömatkaa: Joulu Tukholmassa, Tallinnassa ja kolmella Itämeren laivalla. Lehdistömatkan järjestivät kolme varustamoa Viking LineTallink Silja ja Eckerö Line yhdessä.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *