Illuusioita, vakoojia ja Itä-Saksaa: museovinkkejä Berliiniin

Museotko tylsiä? Kaikkea muuta! Berliinissä saatat päätyä vaikkapa ateriaksi lautaselle!

Äitien ja teini-ikäisten tyttärien pitkä viikonloppu Berliinissä sisälsi shoppailun ja herkuttelun lisäksi useamman onnistuneen museovalinnan. Aiemmin kehuinkin Luonnontieteellisen museon ja Berliinin tekniikkamuseon olevan perheemme suosikkimuseoita Berliinissä, mutta nyt voin lisätä listalle myös suositukset illuusiomuseosta ja vakoilumuseosta! Lisäksi kävimme myös paljon kehuja saaneessa DDR-museossa, mutta se ei ollut yhtä hyvä valinta kuin nuo kaksi muuta. Käymisen arvoinen silti, sitä en kiellä.

Illuusiomuseo viihdytti niin äitejä kuin teinejäkin, nauru ja hauskat valokuvat ovat taattuja!

Berliinin keskustaan viime vuoden elokuussa avattu Illuseum Berlin hauskuuttaa taatusti kaiken ikäisiä kävijöitä. Hupailun lisäksi siellä pääsee myös hieromaan aivonystyröitään esimerkiksi pulmapelejä ratkomalla. Ja hupia riittää hauskojen valokuvien muodossa myös matkakertomuksia ystäville jakaessa.

Illuusiomuseo sijaitsee Berliinin tuomiokirkon, DDR-museon, TV-tornin ja aleksanderplatzin puolivälissä, osoitteessa Karl-Liebknecker-Strasse 9. Museo on avoinna joka päivä klo 10-20. Me vierailimme museossa sunnuntaina puoliltapäivin ja siellä oli melko paljon muitakin kävijöitä. Jonkin verran piti jonottaa kuvien ottomahdollisuuksia, mutta ei liian kauan kuitenkaan. Sunnuntai on kyllä varmasti ruuhkaisimpia päiviä museossa, koska silloin ei voi esimerkiksi kierrellä ostoksilla. Kaupat kun ovat Saksassa sunnuntaisin kiinni.

Sisäänpääsy museoon kustantaa aikuiselta 12€ ja 5-18-vuotiailta 8€. 4-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät ilmaiseksi. Me hyödynsimme ystävän ja lastemme kanssa perhelippua (2 aik + 2 lasta), jonka saa 30€ hintaan. Lisää tietoa löytyy museon kotisivuilta: illuseum-berlin.de

Saksan vakoilumuseo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen vakoilun historiaan, mutta myös tekemistä kaiken ikäisille.

Deutsches Spionage Museum oli myös sekä äitien että teinien mieleen. Museossa pääsee tutustumaan vakoilun salaiseen maailmaan, sen historiaan ja vakoilun eri muotoihin. Museossa on paljon eri ikäisiä kiinnostavia toimintamahdollisuuksia. Siellä pääsee kokeilemaan onnistuuko itse ratkomaan esimerkiksi salakirjoituksia tai etsimään kuuntelulaitteita. Museossa on myös mahdollisuus testata oma notkeutensa laser-parcour-huoneessa. Museossa voi myös kokeilla muuntautumista toiseksi henkilöksi. Lyhyt tukka pukee minua itseasiassa aika hyvin, vai mitä?

Vakoilumuseo sijaitsee Potzdamer Platz -aukiolla, joten sinne on helppo mennä julkisilla, niin S- kuin U-bahneilla. Samaan käyntiin voi yhdistää vaikkapa ostoskierroksen Mall of Berlin kauppakeskuksessa tai Checkpoint Charlie -visiitin. Vakoilumuseolta ei ole myöskään pitkä matka Branderburger Torille tai holokaustin muistomerkille. Pääsyliput vakoilumuseoon ovat aikuisilta 12€ ja alennusryhmiltä 8€. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Me saimme vakoilumuseosta 25% alennusta Berliinin kaupunkikorteilla (BerlinWelcomeCard). Museo on avoimma joka päivä klo 10-20. Lisää tietoja löytyy kotisivuilta: deutsches-spionagemuseum.de/en/

DDR-museo on pieni aikamatka sosialismin aikakaudelle

DDR-museo (DDR Museum) oli ollut toivelistallani jo kahdella aiemmalla Berliinin matkallamme, mutta ei ollut aiemmin mahtunut ohjelmaan mukaan. Tällä kertaa halusin ehdottomasti käydä tässä monien kehumassa museossa. Ehkäpä suurten odotusten takia museovierailu ei ollut niin mahtava kuin olin ajatellut. Mielenkiintoinen se silti oli, ja teinitkin viihtyivät museossa ihan hyvin. Odotin vain jotain paljon enemmän. Ehkä myös museon ahtaudella ja väenpaljoudella oli myös tunnelmaa latistava vaikutus. Menimme museoon heti sen auettua kymmenen jälkeen sunnuntaiaamuna ja pääsimme kyllä jonottamatta sisälle, mutta museon tilat olivat ahtaat vierailijoiden paljouden takia.

Museo tarjosi kyllä mielenkiintoisen aikamatkan lähihistoriaan. Monet huonekalut, sisustuselementit tai leluhahmot toivat omankin lapsuuden mieleen. Museo nosti esiin myös monia mielenkiintoisia faktoja ja huomioita DDR:n ajalta. En ollut esimerkiksi tiennyt nudistirantojen olleen erityisen suosittuja. Tai että lapset opettelivat päiväkodissa laskemista laskemalla sotilaita.

Museo sijaitsee aivan keskellä Berliiniä ja on avoinna joka päivä klo 10-20. Sisäänpääsy on aikuiselta 9,80€ ja alennusryhmiltä 6€. Me saimme myös täältä 25% alennusta BerlinWelcome -kortilla. Lisätietoja löytyy: ddr-museum.de/en

Lue blogistani lisää vinkkejä Berliiniin:

Ensikertalaisen fiiliksia Berliinistä

Mikä sai minut pitämään Berliinistä?

Julkisilla liikkuminen Berliinissä + säästövinkkejä

Museovinkit lapsiperheille: Tekniikan museo ja luonnontieteellinen museo

Berliinin tuomiokirkon näköalatasanteella

Eastside gallery ja muurimuseo – pienoiset pettymykset Berliinissä

Esittelyssä 2 edullista perhehotellia Berliinissä.

Hotellisuositus: Meininger Alexanderplatz

Makutesti: kumpi voittaa: Berliinin vai Kölnin currywurst?

Comments

4 vastausta artikkeliin “Illuusioita, vakoojia ja Itä-Saksaa: museovinkkejä Berliiniin”

 1. Satu / hollanninsuomalainen avatar

  Taidettiin olla samana viikonloppuna Berliinissä! Mä just kirjoitin mitä mä siellä tein (=söin), laitan illalla blogiin.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Hauska sattuma 🙂 Mun pitää vielä myös kirjoittaa erikseen siitä mitä söin Berliinissä. Eli siis jäätelöä, döneriä ja currywurstia 😀 Että tässähän ne jo tulikin.

 2. Lesya avatar
  Lesya

  Hey there 🙂 Thanks a lot for mentioning the museum! We changed the name to ”Illuseum Berlin” and the new website is: http://www.illuseum-berlin.de
  Would be awesome if you changed the link 🙂
  All the best
  Lesya

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Hey Lesya and thank you for informing me about the changes in the name and the webpage of the museum. All the best, jonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *