Joulukalentereita joka makuun!

Näin marraskuun alettua ja ensimmäistä adventtia kohti mentäessä, on kaupoissa tullut ihmeteltyä jos jonkinlaisia joulukalentereita eli adventtikalentereita. Kaupat pursuilevat vaihtoehdoista ja esittelenkin tässä muutamia erilaisia. Uskon, että jokaiseen makuun löytyy sopiva!

Ensimmäisenä vieraillaan lelukaupan osastolla. Siellä niitä on, erilaisia lelukalentereita sulassa sovussa urheiluaiheisten keräilykalentereiden kanssa.

lelukalenteri

Tänä aamuna Pennyn pienessä leluhyllyssä silmiini osui aika kivat joulukalenterit. Tuollainen Play-Doh -muovailuvahankalenteri olisi varmasti taaperoiden ja vähän isompienkin lasten mieleen. Ja toisaalta tuo arvoituksia sisältävä Dino-kalenteri olisi varmasti jännittävä myös vähän isommille lapsille.

muovailuvahakalenteri

Kemikalioissa olen nähnyt hajuvesi- ja meikkikalentereita, eikä vain pelkästään lapsille suunnattuja. Lisäksi on lukuisia toinen toistaan upeampia suklaakalentereita. Tuollainen After Eight -kalenteri voisi olla passeli omaan makuuni.

suklaa

Jos kaipaa jotain muuta kuin syötävää eikä halua kasvattaa lastenhuoneen pikkutavarakasaa, kannattaa tutustua kirjakauppojen valikoimiin. Hyllyissä on monenlaisia kirjakalentereita. Näissä kalenterikirjoissa ideana on, että jokaisena päivänä luetaan yksi luku/aukeama. Kirjojen sivut ovat kiinni etureunastaan, joten etukäteen ei helposti tule tarinaa kurkittua. Ihana idea! Toki löytyy myös niitä perinteisiä kuvakalentereita tai askartelupakkauksia itse tehtävää/täytettävää kalenteria varten.

Ruokakaupoista löytyy luonnollisesti myös kattava valikoima kalentereita. Lasten lisäksi myös aikuisia on huomioitu. Valitettavasti en tänä vuonna ole vielä omin silmin nähnyt (eli päässyt kuvaamaan) ALKOHOLIJUOMIA sisältäviä kalentereita. Aikuiseen janoon löytyy niin olut-, kuohuviini- kuin likööritäytteisiä kalentereita. Viime vuonna ihan meidän lähikaupassakin myytiin kalenteria, jossa joka luukussa oli pieni viinapullo. Tänä vuonna en sitä ole siellä nähnyt. Oliko liian huono menekki vai onko kenties liian suosittu ja jo loppuunmyyty, tiedä häntä. Mutta ei hätää, kameraani on kuitenkin tallentunut muutama aikuisille suunnattu helmi, olkaa hyvä, tässä Kauflandin hyllyistä löytyvä silmänruokaa sisältävä versio.

aikuisille

Ja jotta emme unohtaisia karvaisia ystäviämme, on heillekin toki omat kalenterinsa.

koira

Meiltä löytyy kotoa tänä vuonna perinteinen partiolaisten adventtikalenteri. Kalenterista voit lukea lisää täällä. Ja vink vink, 6.11.2016 asti on aikaa osallistua kalenterin arvontaan!

Minkälainen kalenteri olisi eniten sinun makuusi?


Posted

in

,

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Joulukalentereita joka makuun!”

  1. Katriina avatar
    Katriina

    Kauppa näköjään käy. Tusinatavaran lisäksi askartelulehdet ja blogit pursuavat DIY adventtikalenteri-ideoita. Totesin, että on aika vähentää kamaa komeroista ja voisin ruveta ompelemaan tilkuista adventtikalenteria. Ehkä se valmistuukin jonakin vuonna, ja löydän ”uhrin”, jolle sen lahjoitan. Edellisen ostamani ”tee-se-itse” – kankaalle painetun – kalenterin kirjomiseen taisi kulua vaatimattomat 10 vuotta. Ei väliä, onhan joulu joka vuosi. Jalkapalloilijat olisivat kivoja, jos kalenterissa olisi mukana vuoden hauskimmat ”möläykset” joka päivälle tai voisin vaikka käydä ostamassa itselleni Kauflandista tuon makeen nuoren miehen ja muistella menneitä. 🙂

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Oi, tilkuista tehty joulukalenteri olisi ihan mahtava! Persoonallinen ja ajattele mitä muistoja siihen samalla tulee talletettua. Etenkin, jos käyttäisi kierrätyskankaita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *