Kansikuvamallina ja muita ekoja kertoja Suomen lomalla

Loma Suomessa on nyt takana päin ja on aika tehdä pieni yhteenveto mitä kaikkea vajaaseen kolmeen viikkoon mahtui.

Tänä vuonna koitimme rauhoittaa loman niin hyvin kuin mahdollista ja melko hyvin siinä onnistuimmekin. Siitä huolimatta lomaan mahtui lukuisia kyläpaikkoja ja ystävien ja suvun tapaamisia, mutta ei sellaisella minuuttiaikataululla kuin aiempina kesinä.

Yllätyksekseni lomaan mahtui useita ensi kertaa tapahtuvia asioita, vaikka pyrkimyksenä oli lähinnä vain nauttia rakaiden ihmisten seurasta, ei ahnehtia uusia kokemuksia. Tällä lomalla lapset esimerkiksi onkivat mato-ongella laiturilta ensimmäistä kertaa ja saalistakin saivat. Lisäksi yksi lapsista uskaltautui ensi kertaa savusaunaan.

Itsellenikin tämä loma toi uusia kokemuksia. Sain heti loman alussa hastattelupyynnön Iltalehteen ja haastattelu toteutettiin puhelimitse. Siskoni sai toimia hovikuvaajana ja nappasi perheestämme kuvan lomamökin terassilla. Yllätyksekseni kuva päätyi vallan lehden etusivulle, joten voipa sitä sanoa päässeensä kansikuvamalliksikin. Lehtijuttu oli todellakin kiva yllätys ja hauska muisto lapsillekin.

Artikkeli löytyy myös Iltalehden nettisivuilta: Ulkomaille muuttaneet suomalaisperheet kertovat: tämän takia kannatti lähteä.

Muitakin ekoja kertoja lomaan mahtui. Tajusin esimerkiksi, että yövyin ihka ensimmäistä kertaa hotellissa yksin! Samoin asioin ensimmäistä kertaa kemiallisessa vessassa. Lisäksi söin elämäni ensimmäisen vegaanisen burgerin.

Näistä ja kaikesta muusta kokemastani tulee blogiin lisää juttua, kunhan saamme taas arjen pyörimään. Luvassa on siis kirjoituksia ainakin Berliinistä, jossa vietimme kaksi yötä ennen Suomeen lentämistä ja Suomenlinnasta, joka osoittautui omaksi lempipaikakseni Helsingissä!

Juttuja miettiessä ja valmistellessa olisi kiva kuulla mitä sinä teit ensi kertaa tänä kesänä?


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Kansikuvamallina ja muita ekoja kertoja Suomen lomalla”

 1. Katriina avatar
  Katriina

  Sinä olet aina niin ihanan positiivinen, etkä prötkötä Saksan ”kummallisuuksista”. Onhan niitä. Kuten sanottu ” on erilaisia tapoja olla ja elää”. Teillä on niin ihanat kolme tyttöä melkein kuin Hollannin kolme pirteää prinsessaa, jotka minun suosikkini. Hyvää jatkoa kaikille ja intoa koulunkäyntiin!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kiitos 🙂 negatiivisuutta ja valittamista on maailmassa jo ihan riittämiin, joten koitan pysyttäytyä positiivisissa puolissa. Ja onhan se vähän niinkin, että sitä näkee mitä haluaa nähdä.

 2. Kati Suomalainen im Allgäu avatar

  Pääsitte oikeen lööppikanteen!! 😀 Täällä odotellaan postauksia lomareissulta.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Ha haa, lööppiinpä tosiaan! Reissujuttuja tulee jahka toivutaan lomasta ensin. Mikä siinä aina onkin, että Suomilomasta toipumiseen tarvittaisiin toinen loma 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *