Karnevaalijuhlintaa lasten kanssa

Eilen torstaina juhlittiin kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa karnevaalia. Lapsilla ei siis ollut normaalia koulupäivää, vain parin tunnin juhlat heti aamulla. Sen jälkeen jäädään viettämään pitkää viikonloppua karnevaaliloman merkeissä! Meidän perheestä aamulla lähti omiin juhliinsa yksi prinsessa ja kaksi intiaania. Minä vietin aamun kuopuksen mukana päiväkodin juhlissa pukeutuneena vanhaan dirdl-mekkooni.

karnevaaliminä

Kouluissa karnevaalijuhlaan kuuluvat oleellisena osana karnevaalilaulujen laulaminen, marssiminen ja yleinen tanssiminen ja lasten mukanaan tuomien herkkujen syöminen. Meidän päiväkodissamme myös karnevaalilauluilla ja -tansseilla on osansa. Sen lisäksi askarrellaan ja lopuksi syödään yhdessä tuotuja herkkuja.

Tarjolla oli monenmoista karnevaaliherkkua.
12513993_10153985651498324_8724249914999052726_o
Päiväkoti oli asiaankuuluvasti koristeltu erilaisilla ilmapallo- ja serpentiiniasetelmilla.
12657286_10153985654288324_1535482509008150602_o
Yhtenä askarteluvaihtoehtona oli keksien koristeleminen karkeilla ja strösseleillä. Oma pikku intiaanini tässä koristelee yhdessä noidan kanssa.
WP_20140227_016
Toissa vuonna päiväkodin karnevaalijuhlissa askarreltiin todella upeita lintunaamareita!

Karnevaalit ovat meidän perheessä lasten eniten odottama juhla heti joulun jälkeen. Karnevaalijuhlia odotetaan hartaasti.  Ja vielä enemmän odotetaan lauantaista karnevaalikulkuetta, jota menemme seuraamaan jo neljättä kertaa! Lapset miettivät hyvissä ajoin minkälaiset kassit ottavat mukaan karkkeja varten 😀

Meiltä löytyy monia erilaisia asuja lapsille, esimerkkinä prinsessa- ja keijuasujen lisäksi intiaanipuvut, mehiläis- ja leppäkerttuasut. Osan puvuista olen ostanut uusina, osan kirppiksiltä ja toki lapset kierrättävät pukuja myös keskenään. Joka vuodelle osuu myös useampi päivä, jolloin karnevaaleja juhlitaan. Koulun/päiväkodin juhlien ja kulkueen lisäksi on suosittua viettää karnevaaliteemalla synttäreitä.

WP_20150212_022
Tässä söpö leppis viime vuoden juhlista.

Ja mikä parasta, karnevaaleissa eivät vain lapset saa pukeutua, vaan ihan kaikki, vauvasta vaariin pukeutuvat! Ensimmäisenä vuonna se oli itselle iso yllätys, että katukuva täyttyy ties minkälaisista hahmoista. Karnevaalikauppoja myös löytyy joka kylästä. Eilen vierailimme paikallisessa karnevaaliliikkeessä ja todellakin yllätyin valikoiman runsaudesta. Ehkä ensi vuodeksi ostan itselleni uuden puvun, mutta toistaiseksi mennään tällä tutulla ja turvallisella.

 

Comments

6 vastausta artikkeliin “Karnevaalijuhlintaa lasten kanssa”

 1. Helmie avatar
  Helmie

  Kivaa karnevaalikulkuetta! Toivottavasti lapsilla on tarpeeksi isot kassit mukana. ?

  1. jujukas avatar
   jujukas

   Kiitos! Joo, koitetaan rikkoa ennätys, viime vuonnahan keräsimme yhteensä 6,5 kg… Niitä on tosin vieläkin kaapissa jäljellä 😀

 2. finnforlife avatar

  Sua oltais kyllä pahasti katsottu täällä Etelä-Saksassa! Dirndl on pyhäpuku eikä mikään naamiaispuku!

  1. jujukas avatar
   jujukas

   Olen kyllä vähän miettinyt, että onko tuota soveliasta käyttää karnevaaleissa, mutta kyllä täällä niitä muillakin näkyy.

 3. -A- avatar

  Täälläkin odoteltiin karnevaalia kuin kuuta nousevaa. 😉 Onhan se hauskaa hullutella, pukeutua hauskasti ja herkutella. Vaikka lapset ovat kaksoset, ovat eri luokilla niin heidän juhlansa koululla olivat erilaiset. Tänään kouluun lähti Elsa sekä Kylo Ren (Star Wars -hahmo). Isän tuomat tuliaispuvut. 🙂

  1. jujukas avatar
   jujukas

   Meillä lapset odottavat koulun juhlia enemmän kulkuetta, koska silloin tosiaan saa kerätä karkkia mielin määrin 😀 Keskimmäisen koulussa oli kuulemma ollut useita Star wars -hahmoja ja paras kaveri oli pukeutunut Elsaksi. Meiltä kotoa ei yhtään Elsa-pukua muuten löydykään. Se ei ole meillä ollut mikään hittihahmo, yllättävää kyllä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *