Karnevaalikulkuetta seuraamassa

Tänään ruusumaanantaina Kölnissä on meneillään olevien karnevaalien pääjuhlapäivä. Kölnin karnevaalikulkueita seuraamassa on satoja tuhansia ihmisiä. Me emme Kölnin karnevaalihumuun itse mene, vaan olemme joka vuosi osallistuneet karnevaalijuhlintaan kotikaupungissamme. Niin tänäkin vuonna. Torstaina meiltä lähti kotoa yksi intiaani kohti koulun juhlia ja yksi pupu päiväkodin maatilateemaisiin juhliin.

Päiväkodin karnevaalijuhlissa karnevaalilaulujen, herkuttelun ja tanssimisen lisäksi askarrellaan. tässä eskarilaisen hieno hämähäkkiteos.
Päiväkodin karnevaalijuhlissa karnevaalilaulujen, herkuttelun ja tanssimisen lisäksi askarrellaan. Tässä eskarilaisen hieno hämähäkkiteos. Lisää päiväkodin karnevaalijuhlista voit lukea täältä.

Lauantaina kotikaupunginosassamme on oma kulkue. Se ei ole yhtä iso kuin Kölnin pääkulkueet, mutta meille riittävä. Tässä meidän kaupunginosamme kulkueessakin on kuitenkin noin 1000 osanottajaa, 10 orkesteria ja noin 40 erillistä ryhmää. Että ei ihan pieni sekään näin suomalaisen silmin katsottuna.

prinsessalla on kiire kulkuetta seuraamaan

Me olimme sopineet menevämme kulkueeseen yhtä matkaa lähellä asuvan esikoisen saksalaisen ystävän perheen kanssa. Meidän perheen pukeutumisteemaksi valikoitui pinkki väri. Olikin hauska sattuma, kun ystäväperhekin oli valinnut pinkkejä asusteita. Perinteen mukaan asettauduimme odottelemaan kulkuetta reitin puolivälin paikkeille. Seuraamme liittyi vielä miehen suomalainen työkaveri vaimoineen. Meillä oli oikein rattoisaa hyvässä seurassa odotella kulkueen alkamista.

kolnin_karnevaalitkippis kuohuvaa_karnevaaleissa

Teemaan sopivasti kippistimme vaalenpunaisella kuohuvalla eli Ahrin laaksosta ostamallamme Dagernovan Rose Sektillä. Lisäksi nautimme aamulla paistamiani tuoreita munkkeja ja brezeleitä. Kulkuetta seuraavilla aikuisilla on monilla olutpullo tai kuohuviinilasi kädessään, mutta yhtenäkään vuonna en ole humalaisia örveltäjiä katsojissa nähnyt. Kulkue järjestetään iltapäivällä ja on oikein sopiva koko perheen tapahtuma. Tunnelma on iloinen, mutta silti rauhallinen.

Kasvomaalaukset täydentävät noidan puvun.
Kasvomaalaukset täydentävät noidan puvun.

jannittaa paljonko karkkia tulee

Lapset odottivat karkkien keruuta jännittyneinä ja hieman malttamattomina. Jokaisella oli omat kassit tai reput saalista varten valmiina. Kamelle -huudot vain raikuivat ja ilo oli irti, kun ensimmäiset vaunut saapuivat kohdalle.

karnevaalikulkue_saksahevosia_karnevaaleissa_saksassa

orkesteri_karnevaalikulkue

Kokonaiskarkkisaalista emme mitanneet, mutta useampi kassi ja pikkureppu täynnä lähdimme kulkueesta kotia kohti. On tämä vaan hauska perinne! Lisää Kölnin karnevaaleista ja niiden taustoista voit lukea aiemmasta postauksestani: Kölnin karnevaalit.

Comments

2 vastausta artikkeliin “Karnevaalikulkuetta seuraamassa”

  1. Katriina avatar
    Katriina

    Alaaf! Helau! Ahoi! Onneksi myrsky ja sade tuli vasta, kun kulkueet olivat ohi! Onneksi ei ollut muitakaan katastrofeja. Me juhlimme niin kuin aina ennenkin, emmekä anna kenenkään pilata juhliamme. ”Ulkkikset” juhlivat kansanjuhlat kuten natiivit, ja poliisi ja tiedustelupalvelu hoitavat hommansa. Herätti huomiotani, että Suomen media ei eilen ja tänään tiedä kertoa Saksasta ja Ruotsista muuta kuin väkivallasta, rikoksista ja ongelmista ulkomaalaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa. Aika laiha ja pelkoa herättävä uutisanti Euroopasta. Onneksi olet sinä, joka kertoo suomalaisille, miten ”multikulti” sujuu arkipäivänä ja juhlissa Reininmaalla.

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      On se kyllä kumma, kun Suomen uutisia katsoo, niin voisi luulla, että Saksassa elämä on ihan kamalaa maahanmuuttajien takia. Omalla kohdallani täytyy sanoa, etten ole vielä kertaakaan kokenut minkäänlaisia ongelmia maahanmuuttajien tai turvapaikanhakijoiden osalta. Siinäkin vaiheessa, kun kotimme lähellä oli vähintään kolme vastaanottokeskusta (kaikki alle 3 km päässä kotoamme) on sanottava, ettei sitä arjessa edes huomannut. Luin tässä myös joku aika sitten NRW:n kouluesitettä ja siinä sanottiin, että NRW:n kouluissa 40% lapsista puhuu kotona muuta(kin) kieltä kuin saksaa. Vertailuna 90%:ssa Suomen kouluista ei ole yhtään maahanmuuttajataustaista oppilasta! Täällä erilaisiin maahanmuuttajiin (joita itsekin olemme) ollaan kyllä tottuneita, vaikka en kiellä, etteikö joitain ongelmia voi asian johdosta ollakin. Eiväthän kaikki sopeudu tai edes halua integroitua kunnolla. Ja kyllä omissa silmissäni kyyneleet kiiltelevät, kun keskimmäinen kertoo kotona asioita, joita hänen luokallaan oleva pakolaistyttö on kertonut. Ajatella, tämä oman lapseni ikäinen pieni tyttö on joutunut jättämään kaiken taakseen ja kävelemään perheensä kanssa 6 viikkoa päästäkseen turvaan. Oma lapseni kovasti ihmettelee miten joku pystyy kävelemään 6 viikkoa. Onhan se aikamoista. En edes uskalla ajatella niitä kauheuksia, joiden takia hän on Afganista lähtenyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *