Kävelyllä metsässä

Sunnuntaiaamu valkeni harmaana, mutta sadetta ei suuremmin lupailtu. Ei siis mitään tekosyitä jättää ulkoilua väliin.

omenapuu

Pidän kävelemisestä. Erityisesti yksin. Kävellessä ajatus kulkee paremmin ja ”kirjoitan” mielessäni monet blogipostaukset kävelylenkillä. Ideoita putkahtelee mieleen ihan itsekseen.

havupuita_saksassa sammalta

Tämän päivän kävelylenkillä suuntasin pitkästä aikaa läheiseen metsikköön havainnoimaan metsäluontoa. Kunto ei ehkä nouse, mutta haahuilullakin on hyviä puolia. Ehdin huomaamaan monta kaunista yksityiskohtaa, joita reippaillessa ei ehdi nähdä.

kukka_metsassa_saksassa sateen_jalkeen

Metsä oli sateiden jäljiltä raikas ja kostea. Harmaa taivas piti suurimman osan muista ihmisistä kotioloissa, joten sain kulkea melko rauhassa. Ei täällä nyt tietenkään ikinä ihan yksin saa metsässä olla, mutta nyt saattoi mennä viisikin minuuttia ilman vastaantulijoita. Tai ainakin kolme.

ketunleipa_saksa valkovuokko_saksa

Kyykin ja poukkoilin sammalikossa ja tallensin kännykän kameraan yksityiskohtia, jotka mielestäni taltioimisen ansaitsivat. Kukkivat ketunleivät ja valkovuokot. Sinisenä hohtelevan kovakuoriaisen tutkimusmatkallaan sammalikossa. Valkovuokkoja ihailin myös viime viikonloppuna Kölnin puolella.

kovakuoriainen_saksa hyonteinen

Tuonne pitäisi kyllä mennä ihan oikeankin kameran kanssa! Kännykälläni saa onneksi ihan kelvollisia lähikuvia ja kuvakulmillakin olen oppinut jo vähän kikkailemaan. Mutta paremmaksi voi aina kehittyä ja valokuvaus on sellainen asia, jota pitäisi ihan asiakseen alkaa opetella. Niiden muiden listalla olevien kiinnostavien asioiden lisäksi.


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Kävelyllä metsässä”

  1. Suunnaton avatar

    Ihanan keväisiä kuvia! Ja vau, jos nuo on otettu kännykkäkameralla. Enpä olisi uskonut, laatu näyttää ainakin kännykän näytöltä niin hyvältä.

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Kiitos ? Mulla on vuosia vanha Nokian Lumia 920 ja tässä on hyvä kamera. Löhikuvissa toimii hyvin. Toki eron järkkärillä otettuihin kuviin huomaa, mut blogissa ei niin selvästi. Näitä postauksen kuvia ei ole edes käsitelty millään. Kuvankäsittely onkin toinen asia, jota pitäisi opetella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *