Kirsikankukkien valtaama Bergisch Gladbach

kirsikankukkia

Oletko koskaan kuullut Kölnin vierestä löytyvästä noin 100 000 asukkaan Bergisch Gladbachista? No et varmaan, mutta ei se mitään. Minäpä kerron hieman lisää! Bergisch Gladbachissa on nimittäin muutama kauempaakin tulevia turisteja houkutteleva kohde.

Niistä ensimmäinen on Mediteranan roomalaishenkinen kylpylä ja toinen upea rokokootyylinen linna Schloss Bensberg. Bensbergin linna toimii hotellina, jossa kuuluisuudet majoittuvat. Linnan pihapiiristä löytyy myös kolmen michelinin tähden ravintola! Sekä Mediterana että linna löytyvät Bensbergin kaupunginosasta, jonne pääsee Kölnistä kätevästi raitiovaunulla (U-Bahn linja 1, suunta Bensberg).

kirsikkapuu_kukassa japaninkirsikka

Bergisch Gladbachin keskustaan sen sijaan pääsee kätevimmin S-Bahn linjalla S11. S11 liikennöi muuten Düsseldorfin lentokentän ja Bergisch Gladbachin keskustan välillä, joten Kölnin lisäksi myös Düsseldorfista on helppo tulla piipahtamaan Bergisch Gladbachiin. Suomesta asti ei ehkä kannata pelkästään tämän kaupungin takia Saksaan tulla, mutta ehdottomasti kannattaa harkita Bergisch Gladbachin ottamista ohjelmaan Kölnin tai Düsseldorfin loman yhteydessä, jos aikaa on reilusti.

Keskustasta löytyy isohko ostoskeskus Rheinberg Galerie, jossa on useita perusliikkeitä. Itse tykkään asioida siellä Müllerissä, joka on suomalaisittain ajateltuna hieman erikoinen liike. Liikkeen alakerrasta löytyy kemikalio eli sieltä löytyy kosmetiikkaa (hyvä luonnonkosmetiikkavalikoima!), pesuaineita, herkkuja, vauvanruokaa jne ja yläkerrasta löytyy valtava lelukauppa ja koulu- ja toimistotarvikkeita koulureppuista lähtien. Rheinberg Galeriessa on vaatekauppojen lisäksi myös muutama ravintola, herkullista italialaista jäätelöä myyvä Gelatissomo sekä suuri vain luomutuotteita ja luomuruokaa myyvä Biomarkt.

Keskustan kävelykadun varrelta löytyy toki lisää vaatekauppoja, leipomoita, kirjakauppoja, ravintoloita ja useampi kuntokeskuskin.

raatihuone_bergisch_gladbach kirsikkapuu

toriaukio_bergisch_gladbach

Raatihuoneen ja pyhän Laurentiuksen kirkon ja teatterin muodostamalta aukiolta (Konrad-Adenauer-Platz) löydät suuren viikkotorin aina keskiviikkoisin ja lauantaisin aamupäivällä. Samalla aukiolla järjestetään muitakin tapahtumia kuten joulumarkkinat joulun alla. Keväisin ja syksyisin kertävä tivoli valloittaa tämän aukion sivukatuineen. Aukion kulmalla on myös suuri teatterirakennus ja taidemuseo Villa Zanders. Kummassakaan en ole (vielä) vieraillut, mutta eläväistä ja monipuolista kulttuuritarjontaa niissä näyttäisi olevan tarjolla.

bergisch_gladbach_saksa

teatteri_bergisch_gladbach hevoskastanjan_nuppu

Tällä hetkellä Bergisch Galdbachin keskusta, erityisesti taidemuseon edustan puisto, on vaaleanpunaisen eri sävyissä hehkuvien kirsikkapuiden koristelema. Tämän postauksen kaikki kuvat on otettu eilen, lämpimänä ja aurinkoisen maaliskuun päivänä. Uskomattoman kaunista vai mitä? Kirsikkapuita on useita eri lajikkeita, mutta kaikki kuvien puut lienevät japanin kirsikan eri muotoja (Zierkirschen saksaksi), kevätkirsikoita ja neilikkakirsikoita.

kirsikkapuut_kukassa

japaninkirsikka_saksa roikkuvaoksainen_japaninkirsikkapuu

Comments

4 vastausta artikkeliin “Kirsikankukkien valtaama Bergisch Gladbach”

 1. Katja/Historia de Viajes avatar

  En ole paikasta koskaan kuullut, mutta näyttää kyllä näin keväällä todella ihanalta! Kyllä heräävä luonto on kaunis. Täällä Madridissa ei ole kirsikankukkia, mutta sen sijaan mantelipuut kukkivat tuossa kuun alussa kolme viikkoa sitten todella kauniisti ja yksi kokonainen puisto on omistettu näille. Kevät on niin ihanaa aikaa!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Madridin kevät on aivan varmasti aivan hurmaava! Täälläkin on mantelipuita, tai ainakin oletan osan aiemmin kukkineita/nyt kukkivista puista niitä olevan. Täytyykin myöhemmin käydä kurkkimassa puiden lehtiä ja sitten niitä hedelmiä tarkemmin. Nyt harmittaa, ekun en oikein tunnista näitä eksoottisempia lajikkeita. Nämä tämän postauksen puut tunnistin saksalaisen ystävän avulla koristekirsikoiksi ja löysinkin kivan puutarhaliikkeen sivuston, jossa näitä oli esitelty. https://www.baumschule-horstmann.de/zierkirschen-727b.html

 2. Päivi / Puolivälissä avatar

  Näyttää ihanalta! Täällä pohjoisessa tullaan pari viikkoa jäljellä, puut on vasta aloittamassa kukintaa. Mutta tänään oli sentään ensimmäinen oikein keväisen lämmin päivä, jolloin ihmiset syöksyivät ulos täyttämään penkit ja kadunkulmat.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Kevät on kyllä Saksan kauneinta aikaa, ja totta tuo, että kevään tullen ihmiset kaicautuvat koloistaan ja valtaavat puistot ja terassit. Täällä Kölnin kulmilla maaliskuu on ollut tosi lämmin tänä vuonna ja enimmäkseen sateeton. Huomiselle on luvattu jo +19 astetta eli suomalaisittain pitäisi kai jo puhua kesästä. Voikukatkin jo kukkii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *