533 porrasta Kölnin ylle

Olen nähnyt Kölnin tuomiokirkon, laulaa Ultra Bra ja niin olen minäkin. Lukuisia kertoja. Yhä edelleen tämä vaikuttava, Kölnin horisonttia hallitseva kirkko, jaksaa tehdä vaikutuksen. Sen suuruutta on vaikea käsittää. Sen lukuisia yksityiskohtia voisi tutkia loputtomasti, eikä siltikään huomata niistä jokaista.

Mutta torniin en ollut aiemmin kiivennyt. Milloin oli liian pienet lapset, milloin joku muu este. Nyt toissa viikonloppuna oli vihdoin sopiva aika kivuta korkealle Kölnin kattojen ylle.

533 porrasta on aika paljon. Hengästytti. Poltteli reisiä. Lapsilla ei tuntunut ilmeisesti missään ja jälleen kerran sain tuntea olevani perheen huonokuntoisin. Mutta kyllä se kiipeäminen kannatti. Vaikka oli pilvinen sää, olivat näkymät hienot. Ja pieni kuntoilu turistipäivän lomassa tekee vaan hyvää. Mukana ollut appiukkoni kehoittikin jatkossa tekemään nyt muodissa olevat porrastreenit Kölnin tuomiokirkon rapuissa. Ei yhtään hullumpi idea. 4€ sisäänpääsymaksun hinnalla tuskin saisi yhtä tehokasta jumppatuntia.

Lisätietoja tornivierailusta (Die Turmbesteigung) saksaksi: Kölner Dom: informationen

Jos kuitenkin postaiden kiipeäminen on syystä tai toisesta poissuljettu vaihtoehto, voi Kölniä ihailla yläilmoista Reinin toiselta puolelta käsin. Triangle Panorama -näkötorniin pääsee hissillä. Itse asiassa sieltä avautuu mielestäni vielä upeammat näköalat, koska sieltä käsin voi ihailla myös Kölnin tuomiokirkkoa.

Lue lisää ja kurki lisää kuvia aiemmasta postauksestani: Kölnin näköalatorni ja Reinin puisto.

Lue blogista lisää:

Kölnin tuomiokirkko

Kölnin kaupunkiopas

 

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *