Lasten kanssa Kölnissä: tiedekeskus Odysseum

Odysseum on koko perheelle sopiva ja kaiken ikäisiä (myös teinejä!) viihdyttävä tiedemuseo Kölnissä.

Kölnin Kalkin kaupunginosassa sijaitseva Abenteuermuseum Odysseum tarjoaa puuhaa, seikkailuja, tekemistä ja oppimista koko perheelle. Tiedekeskus jakaantuu useampaan pysyvään näyttelyyn, 3D-elokuvateatteriin sekä vaihtuviin näyttelyihin. Aulasta löytyy myös pieni myymälä ja kahvio. Omiakin eväitä saa (tietysti, ollaanhan Saksassa!) tuoda museoon mukanaan. Niiden nauttimiseen löytyy toisesta kerroksesta erillinen, suuri piknik-alue pöytäryhmineen.

Sisäänpääsy tiedemuseoon maksaa aikuiselta 16€ ja lapsilta (4-17v) 8€. Perhelippu (2 aikuista, 2 lasta) kustantaa 44€. Paikallisille vinkiksi: Köln/Bonnin Kreissparkassen pankkikortilla saa reippaasti alennusta sisäänpääsystä!

Teemanäyttely Leben – elämä – kertoo kuinka jännittävää biologia voi olla.

Elämä-näyttelyssä voi erityisesti tutustua evoluutioon, kasvien ja eläinten maailmaan ja ihmisen aisteihin. Näyttely on koottu houkuttelevaksi kokonaisuudeksi, jossa pienemmät vierailijat voivat seikkailla köysiradoilla, kiipeillä riippusilloilla ja ihmetellä valtavaa tyrannosaurus Rexiä. Isommat voivat tutustua tietoteksteihin kaikessa rauhassa.

Teemanäyttely Erde – maa- kuljettaa kävijän maapallolta tähtiin asti!

Tässä näyttelyssä pääsee tutustumaan fysiikan ihmeisiin, koneenrakentamiseen, planeettoihin. Hurjimmat voivat itsekin päästä avaruuslennolle mukaan. Tai kokeilemaan lentosimulaattoria.

Suosittu lasten oman televisiokanavan tähti der Maus – hiiri -johdattaa lapset tutkimaan omassa museossaan.

Tässä erityisesti pieneille lapsille suunnatussa näyttelyssä, lpaset pääsevät kokeilemaan ja ihmettelemään. Näyttelyssä voi testata miltä pöly näyttää mikroskoopilla, selvittää miten avaruudessa käydään vessassa ja valmistaa oman animaatioelokuvan. Lisäksi näyttelyalueen yläilmoissa on hurja köysirata, jonne pääsee kiipeilemään – turvavaljaissa toki. Vähemmän hurjapäille on oma parikerroksinen rakennustyömaa, jossa saa myös levottomiin kiipeilyjalkoihin vauhtia.

Vaihtuvana näyttelynä Odysseumissa oli ihmekammari – Wunderkammer.

Ihmekammarissa oli erilaisia ihmettelyä, uteliaisuutta ja mielenkiintoa herätteleviä esineitä. Esillä on mielikuvituksen tuottamia eläimiä kuin perinteisiä optisia harhoja tuottavia laitteita kaleidoskooppia unohtamatta.

Museokäynnin lisäksi Kalkin kaupunginosasta löytyy muutakin tekemistä: iso leikkipuisto ja suuri kauppakeskus.

Köln Arcaden -kauppakeskuksesta löydät 110 liikettä, joten sieltä luulisi jokaisen shoppailijan jotain ostettavaa löytävän. Myymälöiden lisäksi sieltä löytyy useampi jäätelöbaari, ruokapaikkoja ja leipomopisteitä. Myös kauppakeksuksen lähettyvillä on lukuisia (pika)ruokapaikkoja, joista löytyy syötävää moneen makuun. Erityisen paljon alueella on turkkilaisia ravintoloita, sillä Kalkin kaupunginosa on turkkilaisten suosiossa.

Kauppakeskukseen pääsee kätevästi julkisilla (U-Bahn linjat 1 ja 9, pysäkki Kalk post), mutta myös valtava parkkihalli löytyy autolla saapuville. Sama pysäkki toimii myös Odysseumiin saapuville vierailijoille.

Lapsiperheille vinkiksi: Odysseumin ja Arcaden -kauppakeskusken välistä löytyy iso leikkipuisto. Pieni ulkoleikkialue löytyy myös Odysseumin tiedemuseon yhteydestä.

Mitä muuta tekemistä Kölnissä on? Tutustu myös tekemääni kattavaan Kölnin kaupunkioppaaseen!


 Klikkaa seurantaan myös Lempipaikkojeni facebook ja instagram

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *