Lasten toiveloma: lomatalo Visulahdesta

Vietimme pari kesää sitten yhden yön perheloman Visulahdessa ja paikka teki koko perheeseen, erityisesti lapsiimme, vaikutuksen. Lapset ovat useasti kyselleet uutta kesäreissua Visulahteen ja viime kesänä toteutimme lasten toiveen. Houkuttelimme mukaan sukulaisperheen ja varasimme 8 hengen lomatalon Visulahden leirintäalueelta kolmeksi yöksi. Viimeksi huomasimme, ettei yksi yö riittänyt mitenkään koko alueeseen tutustumiseen, vaan puuhaa olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Halusimme tutustua myös Mikkelin kaupunkiin ja sen tarjoamiin matkailukohteisiin.

Täältä voit lukea vinkkejäni Mikkeliin lapsiperhenäkökulmasta.

Lomatalo Visulahden leirintäalueella mahdollistaa mukavan, mutta silti kohtuuhintaisen lomanvieton.

Pari kesää sitten yövyimme 4 hengen talossa (nukkumapaikat 5 hengelle). Viime kesänä varasimme koko seurueelle alueen isoimman, 8 hengen lomakotitalon. Talosta löytyy nukkumapaikat 9 hengelle eli koko kahden perheen seurueemme mahtui ongelmitta majoittumaan samaan taloon. Tämä myös laskee kustannuksia mukavasti. 8 hengen talo maksoi viime heinäkuussa 185€/vrk.

Lomatalo on melko vaatimaton sisustukseltaan, mutta sieltä löytyy kaikki välttämätön. Keittiössä on astiat 10 hengelle ja kokkasimmekin melkein kaikki ateriat itse talossa. Yhdistetty keittiö-olohuone on riittävän tilava isollekin seurueelle ja hyvin mahduimme ruokailemaan ja pelailemaan yhdessä mukana tuomiamme lautapelejä.

Makuuhuoneita on talossa kolme. Neljän hengen huoneeseen oli lisäksi tuotu pienintä nukkujaa varten pinnasänky. Kaikki viisi lasta nukkuivatkin samassa makkarissa. Sen yhteydessä oli myös wc. Toinen wc löytyi suihkun yhteydestä.

Leirintäalueella on monenlaista puuhaa koko perheelle.

Lämpötilojen huidellessa hellelukemissa jo aamulla, nautimmekin Visulahden uimarannasta heti aamuisin ja viimeiseksi illalla. Helppoa, kun lomatalosta voi vain kävellä uikkarit päällä uimaan! Ranta on lapsille mukavan matala uimapaikka. Yhtenä aamuna testasimme myös rannassa sijaitsevan saunan. Rantasaunassa pääsee aamusaunaan ilmaiseksi joka aamu klo 7-10.

Leirintäalueella on myös pomppulinna pienempien lasten käyttöön ja yksi ihmisvoimaa vaativa karuselli. Lisäksi alueella voi pelata mm. minigolfia, tennistä tai rantalenttistä. Pihapelejä ja mailoja saa lainata vastaanotosta ilmaiseksi. Me emme ehtineet muita pelejä testaamaan, mutta pari kierrosta minigolfia tuli pelattua. Haastava rata ainakin näin ensikertalaiselle!

Visulahdessa viihtyvät kaikki lapset taaperosta teiniin!

Matkaseurueeseemme kuuluu 4 aikuista ja kaikkiaan 5 lasta iältään 2-12 vuotiaita. Ja voin sanoa, että jokainen löysi Visulahdesta mieleistään puuhaa. Dinosauriassa vierailimme blogiyhteistyönä* veloituksetta saamillani rannekkeilla yhtenä päivänä ja paikka saa kaikilta lapsilta isot suositukset! Dinosaurian vesipuisto erilaisine vesiliukumäkineen oli tälläkin kertaa eniten omien lastemme mieleen. Lisäksi erilaiset pomppulinnat saivat tyttöihin vauhtia.

Dinosaurian huvipuistolaitteista suurin osa alkaa olla jo omille lapsille (7-12v) liian lällyjä, mutta hurjin laite – piraattilaiva- oli erityisesti vanhimman mieleen. En edes tiedä montako kertaa hän laitteessa kävi! Golf-autojakin tuli testattua ja 12-vuotias osoittautui hieman hurjaksi kuskiksi. Kyydissä ollut 9-vuotias sai pidellä hatusta kiinni.

Matkaseurueemme nuorimmat, 2- ja 5 -vuotiaat sukulaislapset pitivät myös vesipuiston altaista ja pienemmistä vesiliukumäistä kovasti. He dinofaneina olivat myös vaikuttuneita alueella olevista suurista dinosauruspatsaista. Viisivuotias dinotietäjä kiersi etsimässä ja tutkimassa jokaisen dinopatsaan huolella. Hieman harmitusta tuli siitä, ettei alueen karttaan piirrettyä vesiliskoa uimarannasta löytynyt! Dinosaurian leikkipaikat ja pienempien huvipuistolaitteet olivat myös nuorimpien matkalaisten mieleen.

Xon-Puisto takaa isommille lapsille (ja aikuisille) jännitystä ja hauskanpitoa

Kävimme Dinosaurian lisäksi testaamassa myös Visulahden alueella sijaitsevan Xon-Puiston laitteita saamillani laitelipuilla*. Omat 7-, 9- ja 12 -vuotiaat lapset olivat aivan innoissaan Xon-Puiston jättitrampoliinista ja vesipallokävelystä, joihin molempiin mentiin useammankin kerran. (Kävimme temppuilemassa puistossa useampana päivänä.)

Myös perheenisät testasivat jättitrampoliinin pomput ja totesivat sen käyvän hauskanpidon lisäksi myös hyvästä kuntoilusta. Etenkin näin hellesäällä.

Kuopus halusi myös isänsä jalanjälissä rodeohärkään ja jättikeinukin testattiin. Jättikeinun vauhti oli kuopukselle liian hurja, joten esikoinen jatkoi keinumista yksin. Tässä siis laite, jossa on hurjuusastetta enemmänkin sellaista kaipaavalle!

*yöpyminen lomatalosssa oli itse varattu ja maksettu. Dinosaurian päivärannekkeet ja laiteliput Xon-Puistoon saimme blogiyhteistyönä veloituksetta.

 

Lisää vinkkejä Suomen suveen Lempipaikkojeni facebookissa ja instagrammissa 

Comments

2 vastausta artikkeliin “Lasten toiveloma: lomatalo Visulahdesta”

  1. auringonpaistetta avatar
    auringonpaistetta

    Olipa hauska lukea Visulahdesta! Olen itse käynyt siellä viimeksi lapsena, mutta olen miettinyt että olisi mukava viedä lapset Visulahteen tai Puuhamaahan joku kesä ja katsoa miltä ne näyttävät nyt näin aikuisen silmin 🙂

    1. Jonna avatar

      Ainakin meidän perheen lapset ovat tykänneet tosi paljon ja toivovat edelleen uutta reissua sinne. Visulahdessa lisäarvoa tuo, jos majoittuu siellä, kiva uimaranta ja leirintäalueen palvelut. Aikuisen silmiin sekä Visulahti että Puuhamaa ovat ehkä hivenen kulahtaneita eli siis aika näkyy niissä, mutta siistejä ja toimivia paikkoja molemmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *