Lempikauppani Saksassa

Postauksen otsikko olisi voinut olla lempikauppani Berliinissä, koska tämän jutun kuvat on otettu toukokuisella Berliinin matkalla. Tai voisihan se olla myös lempikauppani Kölnissä. Tai melkein missä vaan pienemmässäkin kaupungissa. Lempikauppani Saksassa ovat lähes joka paikasta löytyvät kemikaliot Rossmann ja DM. Lisäksi annan suositukseni kenkäkauppa Deichmannille ja kirjakauppa Thalialle. Naisten- ja lastenvaatteisiin erikoistunut Ernstings Families tai C&A kuuluvat myös vakiokauppoihini, kun tarvitsen itselleni esimerkiksi uusia alusvaatteita, sukkia tai sukkahousuja, kivoista ja naisellisista mekoista puhumattakaan. Molemmista vaatekaupoista löytyy myös kivan värikkäitä vaatteita pojille. C&A:sta myös yli taaperoikäisille.

Saksan hyvä puoli vaate- ja kenkäostoksilla on myös se, että isompia kokoja löytyy helposti. Kenkäkaupoissa kokoja naisten kengistä on aina kokoon 42 asti ja kauniisti leikattuja, istuvia naistenvaatteita löytyy edellä mainitsemistani vaateketjuista myös koosta 46 ylöspäin. Kenkä- ja vaatekaupoissa, etenkin edullsimmissa kannattaa toki aina vähän miettiä vaatteen laatua ennen ostopäätöstä. Keinokuituiset vaatteet eivät aina ole kovin kestäviä, mutta olen onnistunut ostamaan molemmista mainitsemistani vaateketjuista myös hyvin kestäviä yksilöitä.

Deichmannin oma kenkämerkki, Graceland, on osoittautunut omaan jalkaani todella hyvälestiseksi ja huokeasta hinnastaan huolimatta käytössä kestäväksi. Deichmannissa myydään halpismerkkien lisäksi myös kalliimpia merkkikenkiä, esim monia urheilumerkkejä. Itse olen ostanut sieltä useammat Skechersit. Etenkin tarjouksia (osta kolme, maksa kahdet) tai alennusmyynejä on usein ja niitä kannattaa hyödyntää (etenkin perheissä – Deichmannissa myydään toki myös lasten ja miesten kenkiä).

Mitä itse kaipaan Saksasta ja raahaan nykyäänkin lomilta matkalaukussa Suomeen?

No luonnonkosmetiikkaa tietysti. Tai saahan sitä Suomestakin, mutta ne hinnat ja valikoimat! Saksalaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä on lukuisia ja itse suosin ihan vaan niitä halvimpia ketjujen omia. Rossmannilta löytyy Alterra ja DM:stä Alverde. (Ja lisäksi vastaava sarja Muellerissä on Terra Naturi, sekin hyväksi koettu). Alterran ja Alverden luonnonkosmetiikkatuotteet maksavat siis muutamia euroja kipaleelta ja laatu on hyvää. Molemmilta löytyy sertifikaatit, jotka ovatkin ainoa tae siitä, että tuote todellakin on tutkittua ja taattua luonnonkosmetiikkaa ja täyttää kriteerit. Olen kokeillut useita erilaisia kasvorasvoja enkä ole kertaakaan pettynyt. Tavallisen kosmetiikan hajusteet aikanaan ärsyttivät ihoa, mutta luonnonkosmetiikassa voimakkaammatkaan tuoksut eivät ärsytä.

Hiusten suhteen olen vähän tarkempi, shampoot yleensä toimivat kaikki ihan ok, mutta luonnonkosmetiikan hoitoaineista ainoa riittävän tehokas on Alterran Granaattiomenahoitoaine. Ihan loistotuote parilla eurolla! Hintaeroesimerkkinä Suomeen toimii hyvin yleisesti Suomessakin myytävät Laveran shampoot. Cittarissa just katselin, niin Laveran shampoo maksoi 6,80€. Saksassa sama tuote maksaa alle 3€.

Karkki- ja suklaahyllyltä tuliaiskassiin lähtee ainakin Milkaa ja Katjeksen vegetaarisia karkkeja. Äidille pitää tuoda tuliaisiksi Rieseniä. Erilaiset marja- ja yrttiteet tuppaavat löytämään myös tiensä ostoskärryyn. Niin, ja melkein jo unohdin. Hiusvärit tietysti. Jos voi/haluaa käyttää kaikenlaisia hiusvärejä, niin Saksasta saa kestoväripaketin halvimmillaan parilla eurolla. Itse käytän enää vain kasvipohjaisia hiusvärejä ja Santen jauhemaiset kasvivärit ostan Saksasta. Väripaketti maksaa Saksassa noin 5,50€ . Koska väri on jauhemainen, sen voi huoletta tuoda käsimatkatavaroissa.

Edullisen ja laadukkaan sekä sertifioidun luonnonkosmetiikan ja luomutuotteiden lisäksi Saksasta kannattaa ostaa laadukkaita koulu- ja taidetarvikkeita. Yllättävän moni Suomessakin suosittu laadukas pyyhekumi-lyijykynä-värikynä-paperitarvike on valmistettu Saksassa. Koulutarvikkeet ostetaan Saksassa itse ja hinnat ovat selkeästi Suomea huokeammat. Koulutarvikkeiden hankkimisesta ja hinnoista olen kirjoitellut jo aiemmin (postaus löytyy täältä) ja niidenkin suhteen Rossmann on osoittautunut hyväksi kaupaksi, vaikkei sieltä ihan kaikkia erikoisempia tarvikkeita saakaan. Rossmannin vauvanruokahyllyjäkin on blogiin tullut kuvattua. Ja saipa sieltä todella hyvää reilun kaupan luomukahviakin.

Jos minun siis pitäisi sanoa vain yksi suosikkikauppani Saksassa, niin se olisi Rossmann. Suuntaapa sinne siis seuraavalla Saksan reisulla, etkä taatusti pety!

Comments

2 vastausta artikkeliin “Lempikauppani Saksassa”

  1. Mollie avatar
    Mollie

    Milkaa on kyllä löytynyt Suomesta jo vuosia, eli kannattaa käydä ruokakaupan karkkihylly vähän tarkemmin läpi! Ihan tuota Oreo-suklaatakin on tarjolla, sekä levynä että patukkana. Molempia olen nähnyt ihan perus S-marketissa. Isommissa cittareissa on ollut vaikka miten paljon erilaisia levyjä hyllyssä.

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Luotin siis liikaa lasteni näkemykseen, pahoittelen virheellistä tietoa! Citymarket ei tosiaan kuulu meidän vakiokauppoihin, eikä meidän lähikaupoista Milka löydy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *