Kokemuksiani Ryanairilla lentämisestä

Olen viime vuosina lentänyt Ryanairilla useamman kerran. Suurin syy tähän on se, että Suomeen mennessämme Tampere-Pirkkala on meille Helsinki-Vantaa lentoasemaa kätevämpi määränpää. Toisena syynä on halpa hinta. Viidelle hengelle lentolippuja ostaessa Ryanairilla säästää satasia! Yksin lentäessä hinnalla ei niin paljon olisi väliä. Meidän perheellä monesti kyse on ollut siitä, että haluammeko maksaa jopa 1500€ Finnairin lennoista vai maksammeko mieluummin 600-700 € Ryanairista. Ja kun Ryanairin lennot ovat suorat, niin kyllä se vaakakuppi kallistuu siihen halvempaan suuntaan! Minulle on oikeastaan melko sama missä kopperossa istun lyhyehkön Euroopan sisäisen lennon.

Itsellänikin on ollut huonoja kokemuksia Ryanairin lennoista, mutta niistä on jo yli 10 vuotta aikaa. Nykyään Ryanair toimii mielestäni oikein hyvin. Sanotaanko näin, että ehkäpä muut lentoyhtiöt ovat laskeneet palvelutasoaan ja Ryanair on nostanut sitä. Erot lentoyhtiöiden välillä ovat tässä suhteessa kaventuneet. Nykyäänhän Ryanairilla esimerkiksi jaetaan istumapaikat check-in:n yhteydessä eli enää ei tarvitse rynniä koneeseen istumapaikkaa varaamaan. Ja pienestä lisämaksusta voi valita mieleisen istumapaikan jo lentojen varausvaiheessa. Tätä me käytämme joka kerta. Lasten kanssa matkuestaessa koen tärkeäksi sen, ettei tarvitse miettiä löytyykö koneesta vierekkäiset paikat viidelle hengelle vai ei.  Kätevää myös on, että nykyään Ryanairilla saa olla ilmaisia käsimatkatavaroita kaikilla kaksi kappaletta (toinen toki pieni käsilaukku/läppärilaukku). Niin, ja lisävinkinä, etukäteen ruumaan laitettavat matkalaukut ostaessa, saa lapsen matkalaukun puoleen hintaan!

Joulukuussa 2014 lähdimme lentoon Ryanairilla Tampereelta melkoisessa lumisateessa.
Vuodenvaihteessa 2015 lähdimme lentoon Ryanairilla Tampereelta melkoisessa lumisateessa.

Viimeisin lentokokemuksemme Ryanairilla oli heinäkuinen lomamme Suomeen. Lensimme Tampereelle Bremenistä. Tällä hetkellähän Ryanair ei lennä Tampereelta kuin kahteen kohteeseen, Saksan Bremeniin ja Unkarin Budapestiin. Ja harmillisesti lennot loppuvat talven ajaksi. Onneksi Tampereen ja Bremenin välinen lentoliikenne jatkuu taas kesäkaudella 2017! Eikä vähiten siksi, että Bremen on mitä upein lomakohdekaupunki Saksassa!

Me vietimme Bremenissä kaksi yötä ennen lentoa Tampereelle ja ihastuin kaupunkiin kovin! Bremenin vierailustamme voit lukea lisää täältä. Ehdottomasti suosittelen Bremeniin tutustumista, etenkin, kun se on nyt helppoa ja nopeaa Tampereelta käsin. Bremenin lentokenttä on vieläpä aivan kaupungin keskustassa, joten aikaa ei turhiin siirtymiin mene. Bremenin lentokentältä pääsee raitiovaunulla 6 suoraan Bremenin vanhaan kaupunkiin ja matka-aika noin 15 minuuttia! Kätevää vai mitä.

Lennolla Bremenistä Tampereelle sai ikkunasta ihailla vehreitä peltoja.
Lennolla Bremenistä Tampereelle sai ikkunasta ihailla vehreitä peltoja.

Moni valittelee sitä, että Ryanair lentää pieniltä ja syrjäisiltä lentokentiltä. Itselleni tämä on toistaiseksi ollut vain mieluinen asia. Pienissä terminaaleissa on nopeampaa ja helpompaa asioida kuin isoissa. Etenkin lasten kanssa. Sijainnitkin ovat makuasia, kuten sanottu, meille Tampere on juuri toiveiden mukainen kohde 🙂

Olen kuullut myös valitusta Ryanairin henkilökunnan töykeydestä, mutta itselleni on enimmäkseen osunut kohdalle ystävällisiä ja kohteliaita lentoemäntiä ja stuertteja. Viimeisimmän Bremenin lennon matkustamohenkilökunta oli erittäinkin ystävällistä ja kohteliasta. Samaten viime syksyisen Kroatian lentomme kohdalla. Silloin matkustamohenkilökunta jopa vitsaili meille ja laukoi kohteliaisuuksia. Siitä tuli kyllä hyvä mieli. Huomasin myös viimeisimmällä lennollamme, että matkustamohenkilökunnan vaatteet olivat muuttuneet huomattavasti tyylikkäämpään suuntaan. Samaten itse koneen sisustus oli vähemmän räikeä. Ryanair on selkeästi alkanut nostaa imagoaan ja tyyliään.

Lapsille on hyvä varata erilaista puuhaa lentokoneeseen. Myös omat eväät otamme joka kerta mukaan.
Lapsille on hyvä varata erilaista puuhaa lentokoneeseen. Myös omat eväät otamme joka kerta mukaan.
Saksan ja Kroatian välillä ylitetään vaikuttava vuoristo.
Saksan ja Kroatian välillä ylitetään vaikuttavan näköinen vuoristo.

Saksan ja Suomen välin lisäksi olemme siis kerran kokeilleet lentää Ryanairilla Saksasta muualle Eurooppaan. Lensimme todella edullisilla lennoilla (viideltä hengeltä lennot yht. alle 400€!) viime lokakuussa Kroatian Zadariin. Tämäkin lento toimi moitteettomasti. Lisää Kroatian matkastamme voit lukea täältä. Välillä olemme vilkuilleet minne kaikkialle Köln-Bonnin lentokentältä pääsisi, mutta toistaiseksi emme ole sieltä Ryanairilla matkaan lähteneet.

Oletko sinä lentänyt Ryanairilla viime aikoina? Oletko huomannut muutoksia parempaan? Tai oletko käyttänyt muita halpalentoyhtiöitä?

 

 


Posted

in

by

Comments

12 vastausta artikkeliin “Kokemuksiani Ryanairilla lentämisestä”

 1. Laura / Laura's Itinerary avatar

  Mietin pääni puhki olenko ikinä lentänyt Ryanairilla, mutta en usko. Johtuen varmaankin Suomen kentästä; Tampere ei Suomessa asuessa ollut sopiva omille reiteille. Mutta ihan ilman muuta menisin, jos ja kun sopii omiin reittivalintoihin, ei mitään ongelmaa. Itse lennän halvimpien lentolippujen mukaan, en niinkään lentoyhtiöuskollisesti (mikä sekin joskus voisi olla hyvä keskittää…).
  Kööpenhaminassa asuessa tutuksi tuli Norwegian, jolla matkustin aina ilman ruumatavaraa, ja josta laulan toimivan Wifin ylistyslauluja vieläkin! En voi ymmärtää, ettei Finnair pysty tarjoamaan wifiä, jos halpalentoyhtiökin siihen kykenee. Tietääkö joku miksei?

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Se on totta, ettei Tampere kaikille osu hyvin matkan varrelle. Itse en ole tainnut lentää millään muulla halpalentoyhtiöllä kuin Ryanairilla. Muutenkaan en ole lentänyt kovin paljoa. Kokemusta löytyy viime vuosien osalta Ryanairin ohella vain Finnairista, KLM:stä ja Sas:sta. Noh, lokakuussa lennetään Qatar Airlinesilla, saas nähdä miten sitten mun suu pannaan 😀

 2. Breemeni avatar
  Breemeni

  ”Unkarin Budabestiin”

  Siis Budapestiin. Älä nyt tee samaa virhettä kuin väestörekisteri ja siellä sellainen joka luulee, että ulkomaankielessä on aina b eikä p, c eikä s, f eikä v.

  http://www.iltalehti.fi/viihde/2015031119339655_vi.shtml

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Hups 😀 Korjattu. Hyvä, että tarkkasilmäisiä lukijoita löytyy 🙂

 3. katerinastravel avatar
  katerinastravel

  Olen lentänyt kerran Ryanairilla, vuonna 2011 Maltalta Marseillesiin. Silloin lentokone oli hyvin räikeän värinen sisältä ja koneeseen oli aivan kamala ryntäys. Lentoemot olivat töykeitä ja laskeuduttaessa tuntui kuin lentokone olisi tippunut kiven lailla maahan. Näiden piirteiden myötä en enää ole ajatellut lentää Ryanairilla, toki oli hyvä lukea että monet asiat ovat parantuneet.

  1. Jonna avatar

   Juuri tästä ryntäämisestä en minäkään silloin aiemmin tykännyt,mutta se on nyt onneksi mennyttä aikaa. Nykyään kaikilla on määritellyt istumapaikat, joten ei tarvitse rynniä koneeseen. Toinen mistä en aiemmin tykännyt oli käsimatkatavaroista niuhottaminen, mutta sekin on tosiaan muuttunut. Nykyään saa olla kaksi ilmaista käsimatkatavaraa.

 4. lena avatar

  Näitä on kiva lukea! Mulla on Ryanairista ihan kivat kokemukset, ei mitään maatamullistavaa. Aina kun muistaa hinnan niin jotenkin ne pienet puutteet ei haittaakaan. 😀 Mutta siis ei mitään ongelmaa, tosin usein ei tule lennettyä kun yleensä kenttä kaukana. Joskus Italiaan ja takaisin käytetty. Tosin nyt pitäisi mennä Weezen lentoasemalle mikä on vähän nou nou.

  1. Jonna avatar

   Juuri näin, etenkin hinta huomioiden ei mitään valittamista 🙂 Koln-Bonnin kenttähän ei ole teiltäkään kaukana ja sieltä pääsee ryanairilla moniin paikkoihin. Me on aina välillä katseltu niitä Lontoon lentoja (tyyliin 9,90€/suunta), mutta ei olla vielä saatu aikaiseksi lähteä.

 5. Johanna / Eau de Cologne avatar

  Ryanilla ollaan lennetty ja paljonkin. Juurikin Kölnistä 🙂 Erinomainen lentoyhtiö ja halpoja lentoja riittää kivasti! Tänäkin vuonna ollaan käyty jo Valenciassa ja Farossa. Katsotaan, keksitäänkö syyslomalle vielä heiltä hyvät lennot.
  Ainoana miinuksena tulee mieleen koneiden huono siivous..

  http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/eau_de_cologne

  1. Jonna avatar

   Teillä on vielä niin kätevää, kun ette ole sidoksissa koulujen loma-aikoihin (jolloin monesti hinnatkin sitten kallliimpia). En olekaan kiinnittänyt koneiden siivoukseen kovin paljoa huomiota, aikaa sille ei kyllä juuri ole.

 6. Mari / Mrs Karlsson avatar

  Lensin paljonkin Ryanairilla vielä kymmenisen vuotta sitten mutta sitten tuli Norwegian jolla pääsee täältä Tukholmasta kätevästi vaikka minne ja jolla oli selkeästi parempi palvelu kuin silloisella Ryanairilla. Lapsen kanssa matkustaessa vannoin, ettei ikinä Ryanairilla mutta nyt kun luin tämän kirjoituksesi niin olen innokas testaamaan uudestaan!

  1. Jonna avatar

   Norwegiania on tosi monet kehuneet. Itsellä ei ole siitä kokemusta. Ryanair on tosiaan mun mielestä parantanut palvelujaan huomattavasti, joten ehdottomasti kannattaa kokeilla uudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *