Linnakierros Kölnin kulmilla

Saksa on linnojen ystäville todellinen unelmakohde!

Linnoja löytyy joka puolelta Saksaa, eri aikakausilta ja eri tyylilajeilta. Me asumme Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa ja luonnollisesti olemme enimmäkseen kierrelleet tässä kotimme lähellä. Mutta täältäkin linnoja löytyy pilvin pimein. Olen vieraillut jo lukuisissa linnoissa ja vieläkin kotikulmilta löytyisi käymättömiä linnakohteita! Esimerkiksi pelkästään Rein-joen varrelta löytyy kymmeniä linnoja.

Schloss Drachenburg, Königswinter

Yksi Reinin jokivarren varmasti upeimmista linnoista on vajaan 40 km päässä Kölnistä sijaitseva Drachenburg. Linnan rakennustyöt on aloitettu 1880-luvulla, mutta kuinkas ollakaan, paroni itse ei koskaan ehtinyt nauttia mahtipontisesta linnastaan. Aikojen saatossa linna on palvellut niin kesäpaikkana, hotellina kuin jopa natsien elittikouluna 1940-luvulla. Nykyään linna on NRW:n osalvaltion omistuksessa. Tästä linnasta voit lukea enemmän omasta postauksestaan, joka löytyy täältä.

drachenburg_linna_puutarha3 schloss_drachenburg3

Schloss Augustusburg, Brühl

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Schloss Augustusburg löytyy Brühlin pikkukaupungista Kölnin ja Bonnin väliltä. Linnalle pääsee helposti joko autolla tai paikallisjunilla. Juna-asema on ihan linnan vieressä. Linnaan pääsee sisälle vain ohjatuilla maksullisilla opaskierroksilla. Itse olen ollut mukana tällaisella pari vuotta sitten siskoni kanssa ja suosittelen osallistumista kaikille linnoista ja historiasta kiinnostuneille. Linna on todella upeasti koristeltu ja täynnä mielenkiintoista nähtävää. Kierros tosin kestää sen verran kauan (pari tuntia!), että ihan pienten lasten kanssa sinne ei kannata mennä mukaan. Lisää linnasta voit lukea kotisivuilta: schlossbruehl.de

Schloss Augustusburg on rokokoo-tyylinen linna. Sisälle pääsee vain ohjatuilla kierroksilla.
Unesco-kohde Schloss Augustusburg on rokokoo-tyylinen linna. Sisälle pääsee vain ohjatuilla kierroksilla.
bruhl3
Schloss Augustusburgin ympäröivä valtava puutarha on jo pelkästään mukava päiväretkikohde. Toukokuun alussa vuonna 2013 se oli melkoisen ”tyhjä”, mutta voin kuvitella miten upealta siellä näyttää, kun kukkia on enemmän kukassa.
Schloss Benrath, Düsseldorf

Düsseldorfin kaupungissa, Benrathin kaupunginosasta löytyy 17oo-luvulla valmistunut Schloss Benrath, vaaleanpunainen linnaunelma. Benrathin linnalle on helppo mennä myös Kölnin suunnasta. Junamatka RE-junalla kestää vain noin 25 minuuttia ja linna sijaitsee kävelymatkan päässä Düsseldorfin Benrathin asemalta. Linnan viehättävä puutarha on kaikille avoin, mutta linnaan sisälle pääsee vain ohjatuilla kierroksilla. Noin tunnin kestäviä kierroksia järjestetään saksan kielellä useita päivässä ja osallistuminen maksaa 10€. Opastettuja kierroksia järjestetään myös englanniksi. Lue lisää linnavierailusta blogistani: Benrathin linna

Benrathin_linna_duesseldorfissa
Kuva Heidi Viherjuuria-blogista
Benrathin linnan tanssisali on upeasti koristeltu. Yksityiskohdissa ei todellakaan ole pihistelty.
Benrathin linnan tanssisali on upeasti koristeltu. Yksityiskohdissa ei todellakaan ole pihistelty.
Schloss Bensberg

Bensbergin linna sijaitsee ihan Kölnin vieressä, naapurikaupunki Bergisch Gladbachin Bensbergin kaupunginosassa. Linna on nykyään yksityisomistuksessa ja toimii luksus-hotellina. Siellä ovat yöpyneet monet kuuluisuudet, muun muassa Lady Gaga ja useat formulatähdet. Linnassa ja sen pihapiirissä toimii myös useita ravintoloita, joista kuuluisin on kolmen Michelin tähden arvoinen ravintola Vendôme.

michelin ravintola saksa köln
Tämän lähemmäksi Vendome -ravintolaa en ole päässyt. Kymmenen ruokalajin menun hinta 265€ tuntuu hieman liian kalliilta makuuni. Menuuhun passaavat viinit kustantaisivat vielä 135€ lisää.

Linnalle pääsee kuitenkin puutarhaa ja upeita näköaloja katsomaan kuka tahansa. Kirkkaalla säällä linnalta voi nähdä Kölnin tuomiokirkon! Ja linnan takaa puutarhassa on kiva leikkipaikka lapsille.

linnan puutarha bensberg bensbergin_linna

Julkisilla liikkuessa linnalle pääsee Kölnistä u-Bahnin linjalla 1, päätepysäkiltä Bensbergistä on pieni kävelymatka ylös linnalle. Itse Bensbergin kaupunginosakin on viehättävä ja sieltä löytyy kivoja pikku putiikkeja ja ravintoloita.

Bensbergin linnassa järjestetään vuosittain Old timer -autonäyttely.
Bensbergin linnassa järjestetään vuosittain Old timer Classic -autonäyttely.

Linnan pihapiirissä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, esimerkiksi joulumarkkinat  ja vanhojen autojen näyttely (Schloss Bensberg Classic). Lisää linnasta, hotellista ja ravintoloista voit lukea kotisivuilta: schlossbensberg.com

bensberg_linna_markkinat
Joulumarkkinat Bensbergin linnan pihapiirissä vuonna 2016 tarjosivat upean valoshown, livemusiikkia ja erilaista laadukasta käsityötä myyviä kojuja.

saksa_linna_joulumarkkinat bensberg-joulumarkkinat althoff_bensberg_joulumarkkinat

Lue lisää Saksan linnoista:

Linnakierros Moselilla

Suomalaisen prinsessan jalanjäljillä Braunfelsin linnalla

Schloss Burg Solingenissa

Drachenfelsin linna

Comments

2 vastausta artikkeliin “Linnakierros Kölnin kulmilla”

  1. Teija / Lähdetään Taas avatar

    Onpa upea tuo Drachenburg. Linnoissa on kyllä sitä jotain. Olen matkustanut Saksassa tosi vähän. Linnakierros kyllä kelpaisi. Niin kuin kelpaisi Moselin laakson viinitilatkin 🙂

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Moselin, Reinin ja Ahrin jokilaaksot ovat kaikki niin upeita paikkoja! Pitäisi taas itsekin suunnata niille suunnille. Olisi monen monta linnaa Reinin varressa tsekkaamatta ja viinitilaa myös 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *