Linnaromantiikkaa Reinillä: Schloss Stolzenfels, Koblenz

Reinin varrella seisoo ylpeänä linna siellä ja toinen täällä. Tiheimmillään linnat sijaitsevat vain muutaman kilometrin etäisyydellä toisistaan ja saman päivän aikana ehtii kiertää helposti useammassakin. Tällä kertaa tiemme vei ylemmän Keski-Reinin Unesco-maailmanperintömaisemissa seisovaan Preussilaisen kuninkaan Friedrich Wilhelms IV kesäasuntoon. Schloss Stolzenfels sijaitsee noin 5 km päässä Koblenzin keskustasta. Linnalle pääsee oman auton lisäksi myös bussilla Koblenzista.

Stolzenfelsin linna on 90 metriä Reinin yläpuolella ja sinne on lyhyehkö kävelymatka jyrkähköä rinnettä pitkin. Luonto on ainakin näin kesäkuussa uskomattoman vihreä ja rehevä ja tunnelma paikoin satumetsää muistuttava. Linnalta avautuvat upeat näköalat alas Reinille ja vastarannalla sijaitsevalle linnalle: Lahnsteinin kylän Burg Lahneckille. Myös hieman kauempana sijaitseva Marksburg erottuu maisemassa.

Linnaan sisälle pääsee kiertämään oppaan johdolla, mutta kierros ei kestä kovin kauan. Aikuisen pääsylippu maksaa 5€ ja perheille on tarjolla edullisia perhelippuja (Familienkarte). 2 aikuisen ja kahden lapsen perhelippu kustantaa 10€ eli toisin sanoen lapset tulevat ilmaiseksi. Kuvia linnan sisällä ei saanut ottaa. Opastetun kierroksen jälkeen sai jäädä omatoimisesti ihastelemaan linnaa ympäröiviä puutarhoja. Nämä puutarhat runsaine kukkaistuksineen ja etenkin upean värisine ruusuineen olivat linnavierailun parasta antia.

Linnan aukioloajat, ajo-ohjeet ja tarkemmat lippuhinnat löytyvät linnan kotisivuilta (saksaksi): www.schloss-stolzenfels.de

Lue blogistani lisää Saksan linnoista Reinin varrella: Drachenburg Königswinterissä

Tutustu tästä Koblenzin kaupunkiin.

Lue lisää Keski-Reinin kylistä: ristikkotalokylät Reinin varrella.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *