Loreley ja Rein liekeissä

Reinin varren kaupungeissa järjestetään vuorollaan Rein liekeissä (Rhein in Flammen) -ilotulituksia oheistapahtumineen.

Minä olen näistä tapahtumista monesti kuullut, mutta nyt vasta ensimmäisen kerran pääsin osallistumaan ko juhlaan. Syyskuinen Finventuran ryhmämatka huipentui Oberweselin pikkukaupungissa järjestettävään Rein liekeissä -ilotulitukseen, jota ihailimme jokilaivalta käsin.

oberwesel_loreley_kartta

Myyttinen Loreley

Ennen illan ilotulitusta oli kuitenkin luvassa huimia näköaloja Urbarin kylän Loreley-näköalapaikalta. Tältä paikalta on näkymä Reinin itärannalle ja myyttiselle Loreleyn jyrkänteelle. Tarinan mukaan kaunis Loreley-neito istui kalliolla, kampasi pitkiä hiuksiaan ja lauloi niin kauniisti, että joella kulkeneet laivat ajoivat karille. Loreleyn lumouksen sijaan haaksirikkoja saattoivat toki aiheuttaa Reinin virtaukset ja pyörteet, joita tässä noin 130 metrin korkuisten kallioiden välissä kulkevassa 90 metrin levyisessä ja 23 metrin syvyisessä väylän osassa on.

Matkanjohtajamme oli järjestänyt meille iloisen kuohuvan yllätyksen Loreley-näköalapaikalle. Tätä herkullista Sektia saa muuten myös ostaa Viinitupa Vuorenmajasta Mäntästä!
Matkanjohtajamme oli järjestänyt meille iloisen kuohuvan yllätyksen Loreley-näköalapaikalle. Tätä herkullista Oberweseliläistä kuohuviiniä (Sekt) saa muuten myös Viinitupa Vuorenmajasta Mäntästä!

loreley_saksanviinit_sekt

Loreley kallio
Loreley kallio
Viinikaupunki Oberweselin viinijuhlat

Ennen illan risteilyä ehdimme tutustumaan Oberweselin viinijuhlille. Siellä oli useita paikallisia viinitiloja esittelemässä tuotteitaan. Näin syys-lokakuussa on monissa kylissä ja kaupungeissa erilaisia viinijuhlia. Syksy on siis oiva matka-aika Saksan jokilaaksoihin, jos viinit kiinnostavat. Ensi vuonna eli syksyllä 2017 Oberweselissä on viinijuhlat 8.-11.9. ja 15.-16.9. Samaten kuuluisa Reini liekeissä -tapahtuma järjestetään siellä seuraavan kerran 9.9.2017.

viinijuhla_oberwesel

Upeita maisemia ja linnoja Rein-joen varrella

Loreley ja Oberwesel kuuluvat ylemmän keski-Reinin Unesco-maailmanperintöalueeseen kuten aiempi matkakohde Boppardkin. Kokonaisuudessaan tähän alueeseen kuuluu 67 km pituinen alue Reinin varrella Koblenzin kaupungista Rüdesheimiin asti. Unesco-listalle tämä alue on päässyt sen merkittävän historian, mutta myös erityisten maisemien vuoksi. Enkä kyllä ihmettele miksi. Alueella on lukuisia linnoja (kuten vaikkapa alla olevissa kuvissa näkyvä Burg Katz Sankt Goarshausenissa) ja historiallisia kaupunkeja. Maisemallisesti keski-Rein on jyrkkää ja karua. Lyhyesti sanottuna kiehtovaa ja upeaa.

burg_katz sankt Goarshausen

Päivä huipentui musiikin tahdissa räiskyviin ilotulitteisiin

Liikkeelle lähdimme hyvissä ajoin ennen pimeän tuloa ja olikin mahtava kokemus odotella laivalla tapahtuman alkua. Pimeys laskeutui hiljakseen ja muovasi maisemat ja tunnelmat aivan erilaisiksi. Lisäksemme Reinillä risteli kymmeniä muita aluksia ja niiden katseleminen olikin hauskaa. En oikein tiennyt mitä odottaa ja yllätykseni olikin valtaisi, kun ilotulitus viimein alkoi. Tapahtuma oli jotain aivan suurenmoista. Suurellisin ja upein ilotulitus minkä olen koskaan nähnyt. Ja samaa mieltä oli seurueemme jokainen jäsen!

leikkelelautanen
Jokilaivalla meille oli varattu omat pöydät runsainen leikkelelautasineen.

reini_liekeissä_jokiristeily

jokilaivalla_reinillä

reiniliekeissä_oberwesel

 

Ryhmämatkasta kertovat muut postaukset:

Trier, Saksan vanhin kaupunki

Viinikeskus Traben-Trarbach

Boppard – Rooman historiaa ja huikeita maisemia

*yhteistyössä Finventura Oy:n kanssa

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *