Luontomatkailua Saksan Eifelissä

Suosittelen Eifelin aluetta kaikille rauhallisemmasta ja luonnonläheisemmästä matkailusta kiinnostuneille. Eifelista löytyy kauniin luonnon lisäksi lukuisia upeita kyliä ja historiallisia nähtävyyksiä. Eifeliksi kutsutaan aluetta, joka sijaitsee Saksassa Aachenin, Trierin ja Koblenzin välissä, mutta alue ulottuu myös Belgian ja Luxembourgin puolelle. Tässä kirjoituksessa keskityn pohjoiseen Eifeliin, jossa sijaitsee myös tunnettu luontomatkailijoiden suosima kansallispuisto, Nationalpark Eifel.

Luontomatkailusta kiinnostuneille Eifel tarjoaa lukuisia vaellusreittejä. Me olemme käyneet kävelemässä esimerkiksi Kallin kylästä käsin. Kall on pieni kylä, ihan Nationalpark Eifelin vieressä. Metsä Kallin ympäristössä on hyvin tutun oloista näin suomalaiselle. Vai mitä sanotte seuraavista kuvista! Bongasimme metsässä niin pihlajia kuin mustikanvarpujakin kukkineen!

WP_20160526_023 WP_20160526_026 WP_20160526_056

Kallista ajelimme Eifelin ehkä kuuluisimpaan paikkaan, Monschaun historialliseen kylään. Ajomatka Kallista Monschauhun oli jo itsessään huikea! Korkeimmillaan olimme 620 m merenpinnan yläpuolella eli todellakin ylängöllä. Metsät olivat havupuuvoittoisia ja välillä oli pakko pysähtyä maisemia ihailemaan.

Eifelin ylängöllä on upeat maisemat.
Eifelin ylängöllä on upeat maisemat.

Monschau sijaitsee korkealla pohjois-Eifelin kukkuloilla kapeassa Rur-joen laaksossa. Monschaun vanhakaupunki (Monschau historische Altstadt) käsittää noin 300 suojeltua perinteistä ristikkotaloa. Keskustan kapeat kadut ja talot ovat säilyneet lähes muuttumattomina jo 3oo vuoden ajan! Matka sinne on kuin aikamatka vuosisatoja taaksepäin. Lisää Monschausta voit lukea aiemmasta postauksestani.

WP_20160526_111
Monschaun historiallinen vanha kaupunki on kuvankaunis lukuisine ristikkotaloineen.
WP_20160526_147
Monschaun historia ulottuu 1100 -luvulle ja kuvassa näkyvä Monschaun linna on peräisin 1300-luvulta.

Mechernich-Kommernin kylästä, myöskin ihan Eifel Nationalparkin läheltä, löytyy perheiden suosikkikohde, suuri villieläinpuisto Hochwildpark Rheinland. Olemme käyneet villieläinpuistossa kahdesti ja molemmilla kerroilla olemme kiertäneet pidemmän kävelylenkin, 2,5 km, ja sen varrella onkin jo paljon nähtävää. Olemme päässeet tarkkailemaan muun muassa peuroja ja villisikoja ihan lähietäisyydeltä. Siellä pääsee myös rattaiden kanssa liikkumaan, joten ihan pientenkin lasten kanssa pääsee helposti nauttimaan metsästä ja eläimistä. Pidän myös siitä, että näissä isoissa eläinpuistoissa eläimillä on hyvin luonnonmukaiset olosuhteet ja paljon tilaa. Eläimet pääsevät halutessaan ihmisiltä piiloon, koska aitaukset ovat niin suuret ja vierailijoiden tulee kulkea vain teitä pitkin. Vilieläinpuistosta löytyy myös ravintola ja lasten leikkipaikka. Lisää kokemuksiani villieläinpuistosta voit lukea täältä.

Mechernich tarjoaa eläinten lisäksi myös historiasta kiinnostuneille mieluisen käyntikohteen. Siellä sijaitsee yksi Saksan lukuisista linnoista, Burg Satzvey. Linnalla järjestetään paljon erilaisia tapahtumia. Itse olemme vierailleet siellä keskiaikaisilla markkinoilla, joka oli todella mielenkiintoinen tapahtuma turnajaisineen, soittajineen ja myyntikojuineen. Lisätietoa linnasta ja siellä järjestettävistä tapahtumista voit lukea linnan kotisivuilta.

perhepotretti Burg Satzveyn edustalla muutaman vuoden takaa.
Perhepotretti Burg Satzveyn edustalla muutaman vuoden takaa.

Satzveyn linnan kautta kulkee myös merkitty 15 km pituinen vaellusreitti. Reitti kulkee Mechernichin ympäristössä, lähtöpaikka Katzenstein. Itse emme ole vielä äin pitkälle reitille lasten kanssa uskaltautuneet, mutta haaveissa joku päivä se on! Tämä ja muita merkittyjä vaellusreittejä löytyy esimerkiksi Peter Squentz:n Tippel Touren kirjasarjan osasta 12. Tästä kirjasta on myös oheinen kuva otettu. Kirjassa on kaikkiaan 25 vaellusreittiä Reinin molemmin puolin. Itse olen oppaan ostanut paikallisesta kirjakaupasta, mutta sitä myydään myös netissä, esimerkiksi täällä. Sarjassa on toki muitakin alueita edustettuna.

13517395_10154388687518324_5351164529646199102_o

Yksi oma suosikkipaikkani Eifelissä on pieni ja viehättävä Bad Münstereifel. Olemme olleet siellä kolmesti Suomi-koulun perheleirin yhteydessä. Kylä itsessään on oikein viehättävä ja luonto sen ympärillä tarjoaa useita mahdollisuuksia luontomatkailuun. Bad Münstereifelin keskustassa on hyvin säilyneitä perinteisiä ristikkokuvioituja taloja. Orchheimer Straße -kadulla on erityisen paljon näitä historiallisia taloja. Talot on rakennettu vuosien 1644-1664 välillä. Lisää Bad Münstereifelista voit lukea kotisivuiltaan.

Bad Munstereifelin läpi virtaa Erft-joki.
Bad Munstereifelin läpi virtaa Erft-joki.

020

Luonnonrauhaa ja kesäyön tunnelmaa yöpymispaikkamme, Jugenherbergerin pihamaalta.
Luonnonrauhaa ja kesäyön tunnelmaa yöpymispaikkamme, Jugenherbergerin pihamaalta.

Me olemme yöpyneet Bad Münstereifelissa aina perheleirillä Jugendherbergerissä (eli hostellissa). Tätä majoitusmuotoa suosittelen muillekin edullista majoitusta etsiville. Samaten se sopii loistavasti perheille, etenkin, jos lapsia on enemmän kuin 2. Jugendherbergerien perhehuoneissa on 6 sänkyä! Lisätietoja Bad Münstereifelin Jugendherbergeristä voit lukea täältä. Jugenherberger sopii myös yksin matkustaville budjettimatkailuun, sillä ne ovat myös hostelleja. Niissä voi majoittua kansainvälisellä retkeilymajakortilla tai hostellikortilla. Jugendherbergereitä on luontokohteiden lisäksi myös suurkaupunkien keskustoissa, siis joka puolella Saksaa!

Tämä postaus on kolmas Eifelin -alueesta kertova artikkelini. Aiemmat osat ovat: Mechernich-Kommernin villieläinpuisto ja Monschau.

Comments

4 vastausta artikkeliin “Luontomatkailua Saksan Eifelissä”

 1. Reissaaja avatar

  Näyttää upealta paikalta. Saksa on kyllä yksi suosikkejani. Siellä riittää aina uutta nähtävää.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Eifel on etenkin luonnosta ja luonnossa liikkumisesta tykkäävälle mahtava matkakohde! Siellä on rauhallista ja puhtaampaa kuin suurissa kaupungeissa ja niiden liepeillä. Eifelistä toki löytyy myös lukuisia söpöjä pikkukyliä, joissa voi ihailla vaikkapa juuri tuota perinteistä ristikkorakentamista.

 2. Anna avatar

  Mahtavan näköisiä maisemia!

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Niin on! Eifel on kaunista seutua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *