Mainzin joulumarkkinat

Mainz joulumarkkinat joulumarkkinat_mainz

Tuhatvuotinen pyhän Martinin tuomiokirkko (St Martin Dom) Mainzissa tarjoaa mahtipontisen ja upean kulissin joulumarkkinoille. Tällä tuomiokirkon aukiolla on joulumarkkinat järjestetty jo yli 200 vuoden ajan ja tänä päivänä aukiolta löytyy 100 markkinakojua. Tarjolla on joulukoristeiden ja käsitöiden ohella perinteistä markkinaruokaa kuten bratwurstia, glühweiniä, paahdettuja manteleita ja suklaaseen kastettuja hedelmiä. Kaikkia saksalaisiin joulumarkkinoihin kuuluvia herkkuja.

joulumarkkinoilla mainzissaMainzin joulumarkkinoillajoulumarkkinat saksan mainzissa

Kuten kuvistakin näkyy, lauantaina joulumarkkinat olivat tupaten täynnä jo puoliltapäivin. Hyvä jos sekaan mahtui. Saksalaisia itseään tungos ei tunnu haittaavan, päinvastoin se melkein vaan lisää markkinatunnelmaa. Itse taas mieluiten vierailen joulumarkkinoilla jos mahdollista arkipäivisin, jolloin niillä on huomattavasti väljempää.

ruuhkaa joulumarkkinoilla saksassa

Mainz joulumarkkinat lauantai mainz gutenberg museo

Mainz jäi itselle yhden yön reissulta mieleen eläväisenä ja mielenkiintoisena kaupunkina, jonne täytyy ehdottomasti päästä uudestaan. Yllä näkyvä Gutenberg museokin jäi suunnitelmista huolimatta odottamaan seuraavaa kertaa. Joulunalusajan lisäksi Mainz olisi taatusti upea kesäkeleilläkin.

Lue lisää kokemuksiani Mainzista:

Ihanat naiset Mainzissa

Ruoka- ja viinimatka Mainziin

Lue lisää Saksan joulumarkkinoista:

Herkuttelemassa Kölnin joulumarkkinoilla

Siegburgin keskiaikaiset joulumarkkinat


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *