Majoituksemme Adelaidessa ja lähiseuduilla

Adelaideen ja lähialueille suuntautuneen syyslomamatkamme aikana yövyimme yhteensä neljässä eri paikassa.

Samalla tuli kokeiltua erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Yövyimme ensimmäisen kerran Airbnb:n kautta löytämässämme majoituksessa, testasimme motellin ja leirintäalueen sekä rantaresortin rantamökin. Yövyimme niin Adelaiden keskustassa kuin rannallakin sekä viinialueella Barossa valleyssä ja Fleurieu Peninsulassa Victor Harborissa. Näistä nejästä majoituksesta yksi oli huti, mutta kolme muuta ihan hittejä!

Perhematkoilla suosimme huoneistoja

Majoitusvaihtoehtomme viiden hengen perheenä ovat varmasti hieman erilaiset kuin vaikkapa kahden aikuisen pariskuntamatkalla. Emme mitenkään enää mahdu tavallisiin hotellihuoneisiin ja hyvin harvoissa hotelleissa on tarjolla tilavia perhehuoneita (ainakaan edullisesti). Joskus olemme kyllä majoittuneet hotelliin kahteen erilliseen huoneeseen, mutta se ei ole oikein kiva vaihtoehto. Samaten hostellien dormit eivät tule kyseeseen. Hostelleissa olemme kyllä perheenä majoittuneet, sillä ainakin Saksassa hostelleista (saks. Jugenherberger) löytyy edullisia perhehuoneita. Useimmiten olemme matkoillamme yöpyneet huoneistoissa, sillä on kätevää voida laittaa osa ruuista itse tai ainakin aamu- ja iltapalat on tavattu tehdä itse. Huoneistoissa on usein myös useampi makuuhuone, jolloin nukkumajärjestelyt ovat helpompia ja aikuisten on helpompi viettää kahdenkeskeistä aikaa iltaisin lasten mentyä nukkumaan. Huoneistomajoitus oli siis etusijalla mielessä myös Adelaiden matkalle majoituksia etsiessämme.

adelaidessa_majoitus_huoneisto
Aamulla on kiva keittää kahvit ja nauttia kaikessa rauhassa. Airbnb:n kautta varaamamme huoneisto Adelaiden keskustassa oli nappi valinta!

Suurimman osan viime vuosien majoituksista olemme etsineet ja varanneet Booking.com palvelun kautta. Se on kätevä palvelu, jos haluaa etsiä tietyltä alueelta majoitusvaihtoehtoja. Hakutuloksia voi järjestää toiveiden mukaan, esimerkiksi sijainnin tai hinnan mukaan. Palvelusta löytyvät myös muiden matkalaisten arviot ja kommentit, joita lukemalla saa yleensä hyvän käsityksen siitä, vastaako majoitus kuvausta. Myös tällä Australian matkalla kaikki muut (kolme) majapaikkaa varasimme Bookin.comista paitsi ensimmäisen Airbnb:n kautta.

Hintatasoltaan Adelaiden ja ympäristön majoitukset tuntuivat kohtuuhintaisilta.

Meillä jokainen yöpaikka maksoi 100-170€/yöltä ja meitä on 5 henkeä. Halvemmallakin olisi majoitusta löytynyt, mutta halusimme jonkin verran panostaa myös tilavuuteen ja sijaintiin. Hintoja ensimmäisellä viikolla nosti varmasti myös Adelaidessa samaan aikaan ollut koulujen kevätloma. Hinnat olivat selkeästi halvemmat toisella lomaviikollamme, jolloin Adelaidessa ei ollut enää koulujen loma-aika.

Oma asunto Adelaidessa Airbnb:n kautta

Oli kiva kokeilla miltä tuntuisi asua aivan Adelaiden keskustassa. Tilavassa asunnossa (kolme makuuhuonetta, täysin varusteltu keittiö, olohuone ja kaksi kylpyhuonetta!) oli myös mukava toipua tulomatkan rasituksesta ja aikaerosta. Keskeinen sijainti helpotti kaupunkiin tutustumista. Huoneisto sijaitsi keskusta-alueen ilmaisen bussireitin vieressä, joten siitä oli helppo lähteä tutustumaan Adelaiden keskustaan julkisilla. Jonkun kerran menimme keskustaan myös kävellen. Ydinkeskustan ostoskadulle (Rundle Mall) oli matkaa noin 2 km. Huoneiston läheltä löytyi paljon ravintoloita, joten illalla oli helppo käydä ulkona syömässä. Lähellä oli iso puistoalue, josta löytyi lapsille leikkipuisto ja kaunis japanilainen puutarha. Kokemuksiamme japanilaisesta puutarhasta voit lukea täältä. Ja Adelaiden kaupungista voit lukea lisää täältä.

Tämä oli meille ensimmäinen kerta, kun varasimme majoituksen Airbnb:n kautta ja tämän kokemuksen jälkeen ei varmastikaan jäänyt ainoaksi kerraksi. Kaikki toimi oikein hyvin ja majoitus oli juuri sellainen kuin ilmoituksessa oli luvattu. Omistajat asuivat viereisessä asunnossa ja saimme heiltä ystävällistä apua, kun sitä alussa tarvitsimme. He olivat myös varanneet meille hieman aamupalaa: tuoretta leipää, juustoa, hedelmiä ja maitoa kahviin. Oikein kiva yllätys 🙂 Airbnb:n kautta varaamamme huoneisto on kallein majoituksistamme, mutta toisaalta oli todella tilava ja sijainniltaan loistava. Luvattu ilmainen Wifi toimi moitteettomasti. Oli siis todellakin hintansa arvoinen.

ruusut_kukkivat_adelaidessaairbnb_majoitus_adelaide

Motelli Victor Harborissa

Majapaikka: Victor harbor City Inn

Victor Harborissä yövyimme  City Inn -motellin perhehuoneessa. Tämä huoneisto oli reissumme toiseksi kallein, mutta toisaalta oli jopa odotuksiamme parempi. Perhehuoneeksi mainostetussa majoituksessa olikin erillinen (pieni) makuuhuone lapsille ja löytyi myös keittiönurkkaus astioineen. Sijainti Victor Harborin pääkadun varrella oli hyvä. Kahvilat ja ravintolat ja kaunis Victor Harborin ranta olivat kaikki vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Granite Island 15 min kävelymatkan päässä. Motellilla on ilmainen WiFi (joka toimi kohtuullisesti) ja ilmainen parkkipaikka oman huoneen edustalla.

perhehuone_motelli_australia perhemajoitus_victor_harbor_motellikahvia_motellissa_victor_harborissa

Victor Harborissa kävimme mahtavassa villieläinpuistossa, Urimbirrassa syöttämässä kenguruita ja silittämässä koaloita. Tämä Urimbirran villieläinpuisto sijaitsee vain 5 km päässä Victor Harborista. Lue kokemuksiamme eläinpuistosta täältä. Victor Harborin edutalla sijaitseva luonnonpuisto Granite Island oli myös meidän perheen mieleen. Siellä voi nähdä pingviinejä ja hyvällä tuurilla valaitakin. Lue luontokokemuksistamme lisää täältä.

Lomakeskus (leirintäalue) Barossa Valleyssä

Majapaikka: Discovery Parks

Discovery Park on lomakeskus, josta löytyy eritasoisia majoitusvaihtoehtoja pienistä lomataloista edullisiin pikkumökkeihin ja leirintäalue pistokepaikkoineen. Sopii siis budjettimatkailuun ja perheille. Alueelta löytyy (lämmittämätön) ulkouima-allas ja leikkipaikka lapsille. Tämä majoitus oli nipin napin halvin ja tasoltaan huomattavasti huonompi kuin muut majapaikkamme. Huonompi kuin mitä olimme odottaneet.

Edullinen (Economy luokan) lomamökkimme oli todellakin pieni ränsistynyt koppi, jonka sisustus tuntui olevan suoraan 80-luvulta (tummunutta puuta, likaiset verhot, haalistunut päiväpeitto, vetävät ikkunat) ja olimme tyytyväisiä, että olimme varanneet täältä vain kaksi yötä! Omaa pesuhuonetta ei ollut vaan wc- ja suihkut olivat leirintäalueella yhteiskäytössä. Leirintäalueen palvelut muuten olivat ihan hyvät ja lapset tykkäsivät käydä leikkipaikalla ja etenkin pompputyyny sai suuren suosion. Myös pieni uima-allas tuli testattua lasten toimesta. Vähän kyllä jäi sellainen maku, että ensi kerralla panostaisimme muutaman kympin lisää, jolloin saa jo tasokasta majoitusta. Tästä majoituksesta jäi sellainen maku, että nettisivut antavat aivan valheellisen kuvan, toisin kuin vaikkapa Victor Harborin motellin suhteen. Siinä taas nettisivut antavat ennemminkin huonomman kuvan paikasta kuin mitä todellisuus oli.

edullinen_majoitus_barossa_valleybarossa_valley_mökkileirintäalue_tanunda

Barossa Valleyssä tutuistuimme muun muassa neljään paikalliseen viinitilaan ja Tanundan alueen tarjontaan muutenkin. Lue viinitilavierailuista lisää täältä ja Tanundasta täältä.

Ranta-resortti (lomakeskus) Adelaiden edustalla

Majapaikka: Adelaide Shores Resort

Viimeiset neljä yötä vietimme Adelaiden edustalla Adelaiden lentokentän lähellä. Adelaide Shores Resort sijaitsee ihan rannan vieressä (West Beach) ja meiltä oli näkymät merelle lasten makuuhuoneesta, keittiöstä ja kuistilta. Talomme edustalta oli käynti rannalle ja olimmekin siellä ihailemassa auringonlaskua monena iltana. Tästä postauksesta pääset kurkkimaan miltä Adelaiden rannoilla näyttää.

Meillä oli kahden makuuhuoneen oma villa, kooltaan 50 neliötä. Huoneisto oli valoisa ja modernisti ja mukavasti sisutettu. Ilmainen WiFi (joka toimi tosin todella huonosti) ja pysäköinti oman talon edustalla. Täysin varusteltu keittiö ja pesukonekin löytyi. Majoitus oli vain hieman Tanundan leirintäaluetta kalliimpi, mutta monta kertaa laadukkaampi paikka! Alueella on lapsille kiva leikkipaikka ja hyppytyyny. Uima-altaat olivat lämmitettyjä, joten niistä pystyi viileämmälläkin kelillä nauttimaan ja olimmekin uimassa parina päivänä.

rantamajoitus_adelaideleikkipaikka_hotelli_adelaide sopiva_majoitus_lapsiperheelle_adelaidessa uima-allas_adelaide_shore_resort

Minkälaisista majoitusmuodoista te lukijat pidätte? Mikä teille on tärkeää majoitusta valitessa?

 

Comments

4 vastausta artikkeliin “Majoituksemme Adelaidessa ja lähiseuduilla”

 1. SK avatar
  SK

  Moikka! Mielelläni lukisin lisää kokemuksia Adelaidesta – mitä teitte, mikä oli parasta, vaikutelmat kaupungista jne. 🙂 Oma eka Australian matka siintää helmikuulla ja Adelaide kuuluu ohjelmaan.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Hei SK ja kiitos kommentista! Tarkempia kokemuksiamme Adelaidesta on tulossa blogiin lähipäivinä. Nyt on ollu sen verran kiirettä, että valitettavasti en ole vielä ehtinyt. Mutta näin nopeana vastauksena voin kertoa, että pidimme kyllä Adelaidesta. Ei se ollut rakkautta ensi silmayksellä, eikä ehkä toisellakaan, mutta mitä paremmin kaupunkiin tutuistui, sitä enemmän aloin Adelaidesta tykkäämään. Mielenkiintoinen paikka ja erityisen paljon pidimme luonnon läheisyydestä ja rannoista 🙂 Ja helppo kulkea, selkeä kaupunkirakenne ja iso plussa ilmaisesta keskustan julkisesta liikenteestä!

   1. SK avatar
    SK

    Kuulostaa jo lupaavalta! Innolla odotan tuota postausta, take your time 😉 Joskus paikat, jotka tarvitsevat vähän ”lämpeämistä” ovatkin niitä parhaita – ei niin ”itsestäänselviä” kuin jotkut ylihehkutetut paikat 🙂

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

     Ensimmäinen Adelaidesta enemmän kertova postaukseni on valmis. Suosittelen kasvitieteellistä puutarhaa (Adelaide Botanic Gardens) ja japanilaista Himeji Gardenia lämpimästi: https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/11/18/kukkaloistoa-adelaiden-puutarhoissa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *