Makujen matkassa Eckerön laivassa (+arvonta)

*yhteistyössä Eckerö Line

Talllinnan risteilyjä ja reittimatkoja värittää monesti sellainen odottava tunnelma. Laivamatka satamasta toiseen kestää vain reilut 2 tuntia, joten osa matkustajista onkin vain ylittämässä Suomenlahtea tarkoituksenaan päästä toiselle puolelle. Joko töihin, kotiin tai lyhyemmälle tai pidemmälle lomalle. Aikaa kulutetaan istuskelemalla laivan käytävillä tai jopa torkutaan syrjemmissä kulmauksissa.

Reittimatkalaisilla tämä onkin ihan ymmärrettävää. Lomamatkalla tästä lyhyestä merimatkasta kannattaa ottaa myös iloa irti. Nauttia myös matkasta, ei vain määränpäästä. Näin toki suurin osa varmasti tekeekin. Mutta mikä parantaa viihtyvyyttä, tekee laivamatkasta nautittavamman? Mikä sinulle on risteilyllä tai laivamatkalla tärkeää?

Laivan tilat ja ohjelmatarjonta vaikuttavat matkakokemukseen.

Myönnettävähän se on, että minulle Tallinnanlaivat ovat pääosin nimenomaan kulkuväline, eivät itse tarkoitus. Toki on aina pieni elämys jo tehdä matkaa jonnekin, olla menossa kohti jotain hauskaa ja uutta. Parempaa se tietysti on hyvässä seurassa ja jos kulkuväline on viihtyisä. Valoisat tilat ja kauniit yksityiskohdat ovat avainasemassa laivalla viihtymisessä. Ja hyvä ruoka, sitä ei sovi unohtaa. Miksi kärmistellä pari tuntia, jos voi vähän nauttiakin.

Laivoilla on tietysti myös erilaista ohjelmaa, karaokea, esiintyjiä ja elävää musiikkia matkustajia viihdyttämässä. Pääsipä tänä keväänä Eckerön m/s Finlandialla pelaamaan Onnenpyörääkin. Yksi erilainen tapa viettää laivamatka on Eckerön Makuja merellä -akatemia, jossa pääsee kuuntelemaan ammattilaisten luentoja laivamatkan aikana. Itse olin Eckerö Linen kutsumana* kuuntelemassa Vappu Pimiän vinkkejä kesän juhliin. Nappaa Vapun vinkit itsellesi Eckerön blogista: Kaappien kätköt käyttöön.

Noutopöydässä maistellaan kauden mukaan vaihtuvia menuita ja tutustutaan virolaisiin perinneruokiin.

Tällä hetkellä ei taida olla tiedossa seuraavaa Makuja merellä -luentoa, mutta merelliseen ruokamaailmaan pääsee tutustumaan myös Buffet Eckerön noutopöydässä. Itse arvostan itse tehtyä ja lähellä tuotettua ruokaa. Ilahduin, kun kuulin, että Eckerön noutopöydän antimista 80% valmistetaan laivalla! Lisäksi suurin osa keittiön käyttämistä raaka-aineista on kotimaista.

Omavalmistusaste näkyy noutopöydän tarjoiluissa ja tämä siis on vain hyvä asia. Valikoimaa saattaa olla vähemmän, mutta makuhan se on joka ratkaisee. Laadun lisäksi silmänruoka on myös tärkeää. Itse pidin todella paljon siitä, että Eckeröllä oli panostettu myös noutopöydissä ruokien esillepanoon. Erityisesti jälkiruokapöydät oli koristeltu kauniiksi ja houkutteleviksi.

Kuvistakin voi päätellä oman strategiani seisovissa pöydissä. Keskityn aina raikkaisiin alkuruokiin ja makeisiin jälkiruokiin.

Tallinnaan matkatessa on myös mielenkiintoista tutustua virolaiseen ruokakulttuuriin. Buffet Eckerön jokaisessa kausimenuussa on Viron 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi tarjolla kolme virolaista ruokalajia. Reseptit Viro100-herkkuruokiin on kerätty laivan henkilökunnalta. Toukokuisella risteilyllä oli menossa ”keula kohti kesää” -menu ja siihen kuului alkuruokana suolasilliä ja smetanaa virolaisittain, pääruokana vasikanpaistia ja paistinkastiketta virolaisittain ja jälkiruokana virolainen klassikkoherkku, rusinapullapitko Kringel.

Jälkiruokapöydän keskellä virolainen herkku Kringel.

Kesäkaudella eli 6.6. lähtien buffetissa tarjoillaan Saaristolaismakuja. Kausituotteina silloin tulee tarjolle esimerkiksi tuoretta kalaa, uusia perunoita ja grillattuja kesäkasviksia. Virolaisia makuja edustavat mm. savumakkara ja omenastruudeli.

Itse nautin laivamatkastani mieluiten juuri seisovan pöydän antimilla herkutellen. Matka sujuu joutuisasti, on varmasti taattu istumapaikka ja noh, hyvä ruokahan nyt maistuu aina. Päiväristeilyillä tämä on siitäkin kätevää, ettei laivan saapuessa satamaan tarvitse heti olla nälissään ruokapaikkaa etsimässä. Tai vastaavasti paluumatkalla jaksaa kotiin pidemmänkin matkan taakse, kun nälkä ei vaivaa.

Eckerön buffetravintolan tilat ovat viihtyisät ja tunnelma rauhallinen. Parasta on, jos onnistuu saamaan ikkunapöydän. Ah, mikäs siinä merimaisemista nauttien täyden lautasen ja viinilasillisen äärellä.

Aava meri kiehtoo ja viehättää

Merimaisemien ja etenkin Helsingin edustan saarien ihailu on toinen laivamatkojen suosikkipuuhani. Hyvällä säällä laivamatkasta voi nauttia kannella. Kesäkaudella käytössä on myös ulkokannen aurinkoterassi Bar Laituri.

Kippistelyseurana minulla oli Maa Quzuu -blogia kirjoittava ihana Outi.

Koen olevani onnekas, kun olen blogini kautta päässyt tutustumaan mielenkiintoisiin uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Tällä kertaa laivamatkan aikana pääsimme tutustumiskierrokselle m/s Finlandian komentosillalle! Siinähän riitti toimittajille ja bloggaajille ihmettelemistä, kyseltävää, kuvattavaa ja merimaisemissa ihailtavaa.

Lopuksi vielä mahtavia uutisia teille lukijoille!

ARVONTA!

Arvon blogiin kommentin jättäneiden kesken yhden Eckerö Linen lahjakortin. Lahjakortti on kahden hengen Päivä Tallinnassa -risteily, jonka arvo on jopa 98€. Lahjakortti on voimassa 31.12.2018 asti.

Kerro kommenteissa mikä saa sinut viihtymään laivalla tai miten vietät laivamatkalla mieluiten aikaasi. Tai anna parhaat vinkkisi Tallinnaan! Eckerön Päivä Tallinnassa -risteilyllä on aikaa maissa huimat 7 tuntia, joten siinä ehtii katsastaa vaikka useammankin nähtävyyden.

Arvonta päättyy ma 2.7.2018 keskiyöllä. Voittajaan otan yhteyttä sähköpostitse, joten muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteen sille varatttuun kenttään (osoite ei näy muille kuin minulle).

Kippis kesälle, merimatkoille ja onnea arvontaan!

*seilasin, söin ja join m/s Finlandialla Eckerö Linen kutsumana, lisäksi sain Eckerö Lineltä arvottavaksi 2 kpl risteilylahjakortteja. Toinen lahjakortti arvottiin blogin Facebookissa


Posted

in

by

Comments

67 vastausta artikkeliin “Makujen matkassa Eckerön laivassa (+arvonta)”

 1. saya avatar
  saya

  Laivalla parasta on tietty se ruoka ja maisemat 🙂 Kivoja kuvia postauksessa!

  1. Taina Nyman avatar
   Taina Nyman

   Pari kertaa vuodessa tulee piipahdettua Tallinnassa ja aika kuluu joutuisasti tosiaan buffetin herkkuja maistellessa. Menomatkalla kesällä hyvällä säällä puolisen tuntia kuluu hyvin kannella maisemia ihaillen. Tulomatkalla piipahdus taxfree-myymälässä ja ehkä elävää musiikkia kuunnellessa. Täytyykin muistaa varata matka

 2. Hissu avatar
  Hissu

  Tallinnassa ei ole tullut käytyä 20vuoteen, varmaan olis paljon uutta nähtävää.

 3. kukka avatar
  kukka

  Laivamatkat on aina ihania lomamatkoja!

  Riippuu vähän, meneekö Tukholmaan vai Tallinnaan, mutta yhteistä molemmille matkoille on juhlatunnelma ystävien kanssa, herkuttelut ja rentoutuminen.

  Kuulostaa hyvälle tuo, että 80% Eckerön ruoista tehdään laivalla ja suositaan kotimaista!

  Sun matka kuulosti ihanalle!

 4. Taina avatar
  Taina

  Minä nautin Eckeröllä merimaisemien lisäksi Wana Tallinn -kahvista ja erityisesti yläkerran bingosta, Naissaaren katkarapuleivästä sekä siitä, että suomalaiset jäykistelijät vapautuvat hurjaan rientoon alakerran tanssilattialla minkä tahansa bändin tahdeissa.
  Tanssijat ja muutkin ovat yleensä loistavalla tuulella ja ystävällisiä, jopa kohteliaita toisilleen. Meri-ilma varmaankin tuulettaa päänuppia … eikä jurripeikkoja juurikaan enää näe.
  Sulla on muuten hyvä kamera ja hyvät kuvakulmat!

 5. Salli avatar
  Salli

  Sopivan pituinen risteily olisi .ruokailu olisi parasta risteilyllä ja maisemat.mukaan arvontaan.

 6. Päivi avatar
  Päivi

  Hyvä ruoka saa viihtymään, ja hyvä seura tietenkin. Kivoja kuvia laivalta.

 7. Leena avatar
  Leena

  No mieluiten tietysti syöden ikkunapöydässä, samantekevää onko kyseessä aamiainen vai päivällinen.

 8. Viherjuuria avatar

  Laivalla viihdyn parhaiten ulkona tuulessa ja meren tuoksussa näköaloja ihaillen. Toiseksi parasta on ruoka eli syöminen. Kuviesi perusteella tarjoilut olivat kohdillaan!

 9. jonskuti avatar
  jonskuti

  kun pääsee valmiiseen puffettiin syömään niin siellä viihtyy pitkään =)
  Myös laivan kaupat tulee kierrettyä ja jos sää sallii niin ulkona on kiva istua ja nauttia merimaisemista

 10. Tiitu avatar
  Tiitu

  Ihanan näköinen buffa! Siellä varmaan aika kuluisi mukavasti ja sen jälkeen vaikka mansikkadaiquiri laivan kannella. Aurinkoin saisi näkyä :)!
  Kesällä on pakko päästä Ollesummeriin, mahtava tunnelma vaikkei bändejä tunnekaan. Nyt lähdemme kuudetta kertaa heinäkuussa.
  Palkinnon käyttäisin kylläkin Tallinnan joulutoreille ja tietysti menisin testaamaan uusia , mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Olisi ihana hengähdystauko työstä, koska kesän olen ilman lomaa.

 11. Vilda avatar
  Vilda

  Laivalla syön ja Tallinnassa kävelen ympäriinsä 🙂

 12. Irmeli avatar
  Irmeli

  Rakastan Tallinnaa! Se on niin kaunis kaupunki, 🙂 Laivalla tykkään istua katsomassa esityksiä ja ihmisiä. 🙂

 13. Jelena avatar
  Jelena

  Laivalla viihdyn hyvässä seurassa istuen ja katsoen esityksiä. Hyvällä säällä on ihanaa viettää aikaa kannella! 🙂

  -Jelena-

 14. Eve avatar
  Eve

  Merimaisemien lisäksi laivamatkoilla pidän erityisesti ruokailuista, laivalla ruoka on aina superhyvää 🙂 Enkä ole koskaan käynyt Virossa, joten olisi mahtavaa päästä käymään!

 15. Kati avatar
  Kati

  Mukkaan arvontaan! Laivamatkalla parasta on tunnelma ja hyvä ruoka!

 16. Airi avatar
  Airi

  Ruoka ja ostokset saa minut laivalle, tunnelma on myös omansa.

 17. Hanna Kooooo avatar
  Hanna Kooooo

  Laivamatkoilla tärkeintä on kaupat ja ruoka. 🙂

 18. Sarkku avatar
  Sarkku

  Hyvä ruoka, musiikki ja maisemat!

 19. NannaS avatar
  NannaS

  Hyvä ruoka ja rento meininki 🙂

 20. Henna avatar
  Henna

  Ihanat kuvat, minun alkoi thdä laivalle ja Tallinnaan mieli ystävien kanssa, jälkiruuat ovat herkkuani.

 21. Aikku avatar
  Aikku

  Laivamatka sujuu parhaiten ihania ruokia nautiskellen ja merimaisemia ihaillen 🙂

 22. Annna avatar
  Annna

  Parasta on istua kannella, jos ja kun aurinko paistaa ☀️

 23. Päivi avatar
  Päivi

  Aika kuluu laivalla parhaiten buffet- pöydässä tai shoppaillen 🙂

 24. JennaO avatar
  JennaO

  Rakastan ruokailla buffetissa laivalla. Siinä on oma viehätyksensä, kun saa istua rauhassa syömässä ja rupatellen, kun taustalla vilahtavat maailman kauneimmat maisemat.

 25. Tiia avatar
  Tiia

  Tykkään laivailusta paljon, vaikken Tallinnassa olekaan koskaan käynyt! Buffet ja taxfree on ehdottomasti käytävä läpi, kannella on kiva käydä ihailemassa merta ja yleensä matkaseura on parasta, joten naurua riittää missä ikinä laivalla tuleekaan oltua! 🙂

 26. Ellen avatar
  Ellen

  Hyvä ruoka ja mukava matkaseura tekevät päivästä huipun.

 27. Xeveliina avatar
  Xeveliina

  Olen pienestä asti rakastanut laivan tunnelmaa ja rakastan edelleenkin, vaikken olekaan päässyt enää vuosiin pallomereen! 😀

 28. Anna avatar
  Anna

  Ihanan näköiset ruuat! Olisi ihana lähteä pikku reissulle miehen ja pian 1v tytön kanssa

 29. Sonja avatar
  Sonja

  Buffet ja taxfree ovat risteilyn parhaat palat.

 30. Tuisku avatar
  Tuisku

  En ole ollut laivalla sitten lapsuuden, joten olisi mukava päästä pitkästä aikaa. Tallinnassakaan en edes ole koskaan käynyt.

 31. Tanja avatar
  Tanja

  Rakastan laivalla ruokailemista. Siinä on jotakin spesiaalia ja vähän luksusta.

 32. Maarit avatar
  Maarit

  Laivalla parasta on ruoka ja merimaisemat. Maisemia tulee nykyään ihailtua erityisesti lasten leikkihuoneen ja pallomeren ikkunoista… ?

 33. TT avatar
  TT

  Mä koitan myös ajoittaa aina ruokailun laivamatkalle, jotta pääsen pötsi täynnä heti satamasta jatkamaan matkaa, eikä maissa tarvitse etsiä ensimmäisenä ravintolaa. 🙂

 34. Minni avatar
  Minni

  Rento jutustelu matkakumppaneiden kanssa ruokailun lomassa on laivamatkojen helmihetkiä. Kävin kurkkaamassa Telliskivi-postaustasi. Aivan mahtavan oloinen paikka! Sinne suuntaan ehdottomasti seuraavalla reissulla 🙂

 35. Sari avatar
  Sari

  Ihanaa kun pääsee nopeasti ja edullisesti Ulkomaille, parasta laivalla on kesäisenä päivänä meri ja aurinko, kun istuu kannella ja tuijottaa merta, voisi laulaa vaikka kappaleen niin minä sinulle kuulun niin kuin meri ja tuuli, jotka toisilleen luotuja on. Itse tykkään ottaa vaikka 22 tunnin risteilyn Silja Europalla ja yöpyä vaikka vanhassa kaupungissa Tallinnassa esim (three Crowns Residents tai St.olev hotel tms. ) Vanha kaupunki on ihana, me ollaan tykätty mm. Manna La Roosan ravintolasta käydä syömässä tai lasillisella ja iltaa voi viettää mukavasti vaikkapa Chigaco Tallinna baarissa, sinne aina ilmainen sisäänpääsy. Kiva kahvila löytyy Kehrwieder Saiakang Chocolaterie, mutta muitakin on ihania, mutta tämä kokeilemisen arvoinen. Paluu matka on kiva ottaa reittinä seuraavana päivänä vaikkapa Eckeröllä tai Viking linellä. Seuraavaksi aiomme tutustua Kalamajan seutuun, ja otamme jonkun huoneiston sieltä, vaikkapa Booking comin tai Airbnb:n kautta.
  Olisi ihana voittaa matka seuraavaa reissua ajatellen kalamajan suuntaan, rosoiseen hipsteri-Tallinnaan.

 36. Vivi Koivisto avatar
  Vivi Koivisto

  Hyvä ruoka ja riittävästi istumapaikkoja?

 37. Paukkis avatar
  Paukkis

  Aurinko, meri, lasi kuohuvaa ja tietysti mukava matkaseura ovat parasta laivamatkalla!

 38. HeidiH avatar
  HeidiH

  Tallinnassa on tullut useampaan kertaan, onhan siellä yksi koti(maa). Laivalla aika menee nykyisin oman lapsen touhuja vahtiessa sekä ulos ikkunoista tuijotellessa. Tallinnassa kannattaa käydä Telliskivessä sekä Kalamajassa nauttimassa alueiden ruokatarjonnasta sekä tietenkin rautatieaseman torilla tutustumassa paikalliseen tarjontaan 🙂

 39. Viper avatar
  Viper

  Hyvä ruoka ja merimaisemat.

 40. Johanna avatar
  Johanna

  Ihanan näköistä! Eniten tykkään katsella maisemia ravintolan herkkuja nauttien!

 41. Milla avatar
  Milla

  Laivalle lähden usein eri syistä! Välillä haluan syödä ja rentoutua, välillä juhlia & bailata ja välillä taas haluan vaan esim. Tallinnaan. Ihan sama mikä syynä lähteä laivalle, on risteilyillä aina kivaa.

 42. Johanna Paalanen avatar
  Johanna Paalanen

  Parasta laivalla on, kun pääsee kannelle merituuliin katselemaan maisemia ja ehkä ihailemaan auringonlaskua. Viimeksi Tallinnassa nautin hyvän aamupalan Must Puudel- kahvilassa, kävin korkealla kirkontornissa ja vaelsin vanhan kaupungin katuja. Ensi kerralla Telliskivi!

 43. liinail avatar
  liinail

  Herkullinen ruoka on kyllä kaiken A ja O

 44. Mari avatar
  Mari

  Hyvä artisti ja ruoka
  Viimeksi hauskaa kun Pete Parkkonen oli laivalla

 45. Ansku avatar
  Ansku

  Hyvä ruoka ja jotain rentoa tekemistä yhdessä puolison kanssa 🙂

 46. Henna73 avatar
  Henna73

  Laivalla riittää meri fiilistelyyn

 47. Petri avatar
  Petri

  Ruokaa, juomaa ja kannella oleilua, hyviä tuomisia kotiin on parasta laivalla.

 48. Mymmeli avatar
  Mymmeli

  Hyvän seuran kera nauttien maisemista sekä hyvästä ruuasta, niin laivamatkat kuluu mainiosti.

 49. Raili avatar
  Raili

  Sopuva aikataulu viettää päivä Tallinnassa sekä siisti laiva ja mikä tärkeää suomalainen.

 50. anna s. avatar
  anna s.

  Seura vaikuttaa paljon, ystävien kanssa on mukava viettää aikaa laivalla shoppaillen ja syöden 🙂

 51. Päivi Heltola avatar
  Päivi Heltola

  Meri, hyvä ruoka. Kauniit rakennukset Tallinnassa… Ja Ihania kauppoja

 52. Soile Virkkilä avatar
  Soile Virkkilä

  Kesällä aurinkokannella hyvässä seurassa ja talvella hyvää ruokaa syöden.

 53. Pia avatar
  Pia

  Hyvää ruokaa laivalla, mielellään tuoretta ja lähellä tuotettua, kaikessa rauhassa hyvässä seurassa. Tuo 80 % laivalla valmistettu kuullostaa hyvältä. Lasillinen kuplivaa aurinkokannella tai rauhallisessa baarissa. Tallinnassa hyvät kahvilat ja leivokset sekä kävelyretket. Alkoi tekemään mieli uudelle laivamatkalle Tallinnaan juttusi lukemisen jälkeen….

 54. Mirka Vesander avatar
  Mirka Vesander

  Tykkään Tallinnasta tosi kovin ? ollaan käyty siellä pari kertaa vuodessa mutta silti sieltä löytää aina jotain uutta. Sinne on helppo mennä ja aivan eri tunnelma kun Suomesss ?

 55. Jaana Kekkonen-Sivonen avatar
  Jaana Kekkonen-Sivonen

  Ehdottomasti merimatkalla upeat maisemat yhdistettynä ihaniin ruokiin;alkupalakalat,jälkiruoat,hyvä viini ja kahvi.Maissa Tallinnan keskieurooppalaisemmat tunnelmat,vanha kaupunki ja Telliskiven vielä vähän vieraammat alueet.
  Vinkkinä upea Piritan uimaranta-alue,jonne pääsee bussilla Virukeskuksen alakerrasta,Siellä rantaa reunustava metsäinen kävelytie, seikkailu/kiipeily puisto,matala pitkä hiekkaranta…
  Kotimatkalla taas kiireetön laivamatka, pientä shoppailua.
  Ihana miniloma!Olisi mahtavaa päästä,vielä Eckeröllä,joka on jäänyt vähän vieraammat sitten laivayhtiöksi.

 56. Merja avatar
  Merja

  Ruoka ja merimaisema ?
  Tallinnassa parasta ravintolat ja hyvä ruoka. Ensi kerralla kokeiluun Manna la Rosa.

 57. Leena avatar
  Leena

  Laivalla on ihanasti aikaa nauttia buffetin herkuista joten se on kohokohtia risteilyllä

 58. HK avatar
  HK

  Telliskivi on huippu, ratikalla helppo kulkea.

 59. Elina Mast avatar
  Elina Mast

  Laivalla matka menee Tallinnaan nopeasti. Mennessä ja tullessa tulee käytyä tax freessä.. ja tietää mitä tullessa shoppailee…? myös laivan ohjelmaa tulee seurattua ja yksi siideri nautittua. Kesällä lämpimällä kelillä on myös ihana olla laivan kannella. ? Tallinnassa on monia suosikki paikkoja hyviä ruoka paikkoja ja mahtavat Shoppailu mahdollisuudet. Kävelyä tulee kyllä paljon, kun kiertelee pitkin. Tallinnasta löytää aina jotain uutta! ?

 60. Mallukka avatar
  Mallukka

  Herkutellen ja parin lasillisen kera maisemia kaysellen!

 61. Tiia Malaska avatar
  Tiia Malaska

  Laivan kannella kuoharilasilliset aurinkopäivänä! Suunnataan monesti Linda linen vieressä sijaitsevalle rannalle istuksimaan ja ihailemaan maisemia. Myös Paterein vankila oli magee nähtävyys.

 62. Jane avatar
  Jane

  Mieluiten vietän laivalla aikaa syöden ja juoden, terassilla istuen ja olutta nautiskellen.

 63. Noora avatar
  Noora

  Hyvä ruoka -etenkin buffet, merimaisemien katselu sekä karaoke!

 64. Tupu avatar
  Tupu

  Ruokailu ja maisemat ovat parasta!

 65. Jonna / Lempipaikkojani avatar

  Arvonta on päättynyt ja voittaja on arvottu ja häneen on otettu sähköpostilla yhteyttä. Kiitos kaikille osallistujille ja kiitos myös hyvistä vinkeistä seuraavia risteilyjä ja Tallinnan reissuja varten 🙂

 66. Outi / Maa Quzuu avatar

  Kiitos kivoista sanoista Jonna ja toivottavasti nähdään taas pian kippistelyjen merkeissä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *