*yhteistyössä Eckerö Line
Talllinnan risteilyjä ja reittimatkoja värittää monesti sellainen odottava tunnelma. Laivamatka satamasta toiseen kestää vain reilut 2 tuntia, joten osa matkustajista onkin vain ylittämässä Suomenlahtea tarkoituksenaan päästä toiselle puolelle. Joko töihin, kotiin tai lyhyemmälle tai pidemmälle lomalle. Aikaa kulutetaan istuskelemalla laivan käytävillä tai jopa torkutaan syrjemmissä kulmauksissa.
Reittimatkalaisilla tämä onkin ihan ymmärrettävää. Lomamatkalla tästä lyhyestä merimatkasta kannattaa ottaa myös iloa irti. Nauttia myös matkasta, ei vain määränpäästä. Näin toki suurin osa varmasti tekeekin. Mutta mikä parantaa viihtyvyyttä, tekee laivamatkasta nautittavamman? Mikä sinulle on risteilyllä tai laivamatkalla tärkeää?
Laivan tilat ja ohjelmatarjonta vaikuttavat matkakokemukseen.
Myönnettävähän se on, että minulle Tallinnanlaivat ovat pääosin nimenomaan kulkuväline, eivät itse tarkoitus. Toki on aina pieni elämys jo tehdä matkaa jonnekin, olla menossa kohti jotain hauskaa ja uutta. Parempaa se tietysti on hyvässä seurassa ja jos kulkuväline on viihtyisä. Valoisat tilat ja kauniit yksityiskohdat ovat avainasemassa laivalla viihtymisessä. Ja hyvä ruoka, sitä ei sovi unohtaa. Miksi kärmistellä pari tuntia, jos voi vähän nauttiakin.
Laivoilla on tietysti myös erilaista ohjelmaa, karaokea, esiintyjiä ja elävää musiikkia matkustajia viihdyttämässä. Pääsipä tänä keväänä Eckerön m/s Finlandialla pelaamaan Onnenpyörääkin. Yksi erilainen tapa viettää laivamatka on Eckerön Makuja merellä -akatemia, jossa pääsee kuuntelemaan ammattilaisten luentoja laivamatkan aikana. Itse olin Eckerö Linen kutsumana* kuuntelemassa Vappu Pimiän vinkkejä kesän juhliin. Nappaa Vapun vinkit itsellesi Eckerön blogista: Kaappien kätköt käyttöön.
Noutopöydässä maistellaan kauden mukaan vaihtuvia menuita ja tutustutaan virolaisiin perinneruokiin.
Tällä hetkellä ei taida olla tiedossa seuraavaa Makuja merellä -luentoa, mutta merelliseen ruokamaailmaan pääsee tutustumaan myös Buffet Eckerön noutopöydässä. Itse arvostan itse tehtyä ja lähellä tuotettua ruokaa. Ilahduin, kun kuulin, että Eckerön noutopöydän antimista 80% valmistetaan laivalla! Lisäksi suurin osa keittiön käyttämistä raaka-aineista on kotimaista.
Omavalmistusaste näkyy noutopöydän tarjoiluissa ja tämä siis on vain hyvä asia. Valikoimaa saattaa olla vähemmän, mutta makuhan se on joka ratkaisee. Laadun lisäksi silmänruoka on myös tärkeää. Itse pidin todella paljon siitä, että Eckeröllä oli panostettu myös noutopöydissä ruokien esillepanoon. Erityisesti jälkiruokapöydät oli koristeltu kauniiksi ja houkutteleviksi.
Kuvistakin voi päätellä oman strategiani seisovissa pöydissä. Keskityn aina raikkaisiin alkuruokiin ja makeisiin jälkiruokiin.
Tallinnaan matkatessa on myös mielenkiintoista tutustua virolaiseen ruokakulttuuriin. Buffet Eckerön jokaisessa kausimenuussa on Viron 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi tarjolla kolme virolaista ruokalajia. Reseptit Viro100-herkkuruokiin on kerätty laivan henkilökunnalta. Toukokuisella risteilyllä oli menossa ”keula kohti kesää” -menu ja siihen kuului alkuruokana suolasilliä ja smetanaa virolaisittain, pääruokana vasikanpaistia ja paistinkastiketta virolaisittain ja jälkiruokana virolainen klassikkoherkku, rusinapullapitko Kringel.
Kesäkaudella eli 6.6. lähtien buffetissa tarjoillaan Saaristolaismakuja. Kausituotteina silloin tulee tarjolle esimerkiksi tuoretta kalaa, uusia perunoita ja grillattuja kesäkasviksia. Virolaisia makuja edustavat mm. savumakkara ja omenastruudeli.
Itse nautin laivamatkastani mieluiten juuri seisovan pöydän antimilla herkutellen. Matka sujuu joutuisasti, on varmasti taattu istumapaikka ja noh, hyvä ruokahan nyt maistuu aina. Päiväristeilyillä tämä on siitäkin kätevää, ettei laivan saapuessa satamaan tarvitse heti olla nälissään ruokapaikkaa etsimässä. Tai vastaavasti paluumatkalla jaksaa kotiin pidemmänkin matkan taakse, kun nälkä ei vaivaa.
Eckerön buffetravintolan tilat ovat viihtyisät ja tunnelma rauhallinen. Parasta on, jos onnistuu saamaan ikkunapöydän. Ah, mikäs siinä merimaisemista nauttien täyden lautasen ja viinilasillisen äärellä.
Aava meri kiehtoo ja viehättää
Merimaisemien ja etenkin Helsingin edustan saarien ihailu on toinen laivamatkojen suosikkipuuhani. Hyvällä säällä laivamatkasta voi nauttia kannella. Kesäkaudella käytössä on myös ulkokannen aurinkoterassi Bar Laituri.
Koen olevani onnekas, kun olen blogini kautta päässyt tutustumaan mielenkiintoisiin uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Tällä kertaa laivamatkan aikana pääsimme tutustumiskierrokselle m/s Finlandian komentosillalle! Siinähän riitti toimittajille ja bloggaajille ihmettelemistä, kyseltävää, kuvattavaa ja merimaisemissa ihailtavaa.
Lopuksi vielä mahtavia uutisia teille lukijoille!
ARVONTA!
Arvon blogiin kommentin jättäneiden kesken yhden Eckerö Linen lahjakortin. Lahjakortti on kahden hengen Päivä Tallinnassa -risteily, jonka arvo on jopa 98€. Lahjakortti on voimassa 31.12.2018 asti.
Kerro kommenteissa mikä saa sinut viihtymään laivalla tai miten vietät laivamatkalla mieluiten aikaasi. Tai anna parhaat vinkkisi Tallinnaan! Eckerön Päivä Tallinnassa -risteilyllä on aikaa maissa huimat 7 tuntia, joten siinä ehtii katsastaa vaikka useammankin nähtävyyden.
Arvonta päättyy ma 2.7.2018 keskiyöllä. Voittajaan otan yhteyttä sähköpostitse, joten muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteen sille varatttuun kenttään (osoite ei näy muille kuin minulle).
Kippis kesälle, merimatkoille ja onnea arvontaan!
*seilasin, söin ja join m/s Finlandialla Eckerö Linen kutsumana, lisäksi sain Eckerö Lineltä arvottavaksi 2 kpl risteilylahjakortteja. Toinen lahjakortti arvottiin blogin Facebookissa.
Vastaa