Miamista Melbourneen – yhteenveto Floridan lomastamme

Viikko Floridan lämmössä on nyt takana ja on aika koota ensimmäinen yhteenveto loman kulusta ja etenkin kohokohdista. Matka oli oikein onnistunut ja paljon ehdittiin nähdä ja kokea. Ja vielä enemmän jäi näkemättä ja kokematta. Jopa niin paljon, että ajatus seuraavasta floridan matkasta jäi mieliin kytemään.

Kovin tarkkaan emme matkaa etukäteen suunnitelleet. Pääkohdat eli majoitukset oli valmiiksi varattuna. Ensimmäiset 5 yötä yövyimme Fort Lauderdalessa Sheraton suites -hotellissa ja viimeiset 2 yötä Melbournessa, tarkemmin Melbourne beachillä motellityyppisessä majoituksessa rantaresortissa. Viiden hengen perheenä majoituksen hinta (ja koko) on melko ratkaiseva tekijä ja sanelee jonkin verran majoitusten sijaintia. Fort Lauderdalen hotellista maksoimme noin 110€/yö ja Melbourne beachillä vähän enemmän. Molemmissa majapaikoissa meillä oli kaksi huonetta ja uima-allas. Lasten kannalta varmasti lomalla parasta olikin uima-altaissa uiminen ja kivaahan se aikuistenkin mielestä on. Meren rannallakin toki käytiin ja vähän uitiinkin, mutta kovan aallokon ja violettien varoituslippujen (meduusat ja hait!) takia meressä uiminen jäi ihan minimiin. Enempi nautittiin hiekkaleikeistä ja ihan vain meren aaltojen katselusta.

Lauderdale-by-the-sea

Lensimme Miamiin Eurowingsin suorilla lennoilla Köln-Bonnin lentoasemalta, jonne meiltä on kotoa 20 minuutin taksimatka. Lentoaika oli molempiin suuntiin noin 9 tuntia ja melko kivuttomasti matka tuntui menevän. Aikaero Saksaan on 6 tuntia, mutta sekin tuntui ihan kohtuullisen nopeasti tasoittuvan. Toki ihan ekana aamuna olimme täysin hereillä aamuyöllä klo 4, mutta loman muina aamuina saimme nukuttua 6-7. Vastaavasti iltaisin olimme unten mailla jo hyvissä ajoin 😀 Aikaisista aamuherätyksistä oli kyllä se hyöty, että saimme viettää rauhallista aikaa puolityhjillä rannoilla ja liikenteessäkin oli todella vähän autoja aamusta. Myös UV-säteilyn ja lämpötilojen kannalta oli järkevä hyödyntää aamupäivän tunnit.

Sawgrass Recreation park Fort Laudedalen lähellä. Aikaisesta heräämisestä johtuen olimme paikalla jo hyvissä ajoin ennen aamun ensimmäistä veneajelua!
Varhaisesta rytmistä johtuen lomalla näimme vain yhden auringonlaskun, tokavikana iltana Melbourne beachin majapaikkamme rannalla.

Meillä oli vuokra-auto koko viikoksi ja mieheni mukaan Floridassa oli helppo ajella. Tiet ovat leveitä ja suoria ja Saksan liikennemääriin tottuneelle meno oli hyvin rauhallista ja väljää.

Loman aikana kävimme ihmettelemässä Evergladesilla kosteikon elämää ja alligaattoreita, nautimme hiekkarannoista niin South beachillä, Fort Lauderdalessa, Lauderdale-by-the-sea:ssä, Dania beachin lähellä luonnonpuistossa kuin Melbourne beachillä. Miami beachillä päädyimme myös pieneen paratiisiin eli Miamin kasvitieteelliseen puutarhaan kultakaloja syöttämään ja mangrovemetsikkö Dania beachin lähellä luonnonpuistossa oli myös mieleen painuva elämys.

Lue lisää Miami Beachistä ja kasvitieteellisestä puutarhasta: rantaa, rantavahteja ja valokuvausta puutarhassa

Aamusta Miami beachin South beachilläkin oli hyvin tilaa.
Kasvitieteellinen puutarha Miami Beachissä.

Upeaa luontoa ihmeellisine eläimineen oli tarjolla Evergladesin lisäksi myös hieman yllättäen Kennedy Space centerissä eli avaruuskeskuksessa. Miehelleni vierailu avaruuskeskusksessa oli varmasti loman kohokohta ja olihan se minustakin vaikuttava paikka! Parasta siellä oli laukaisualustakierros, jonka aikana näimme myös lukuisia alligaattoreita ja lapset tykkäsivät erityisesti avaruusaiheisesta 3D-elokuvasta.

Lue Avaruuskeskusvierailustamme lisää täältä: Sukkuloita ja alligaattoreita avaruuskeskuksessa Floridassa

Kennedy Space Center

Lopulta lomamme olikin hyvin ranta- ja luontopainotteinen, vaikka alun perin olimme ehkä ajatelleet viettävämme enemmän aikaa Miamissa ja South beachillä. Yksi lapsista sairastui kuitenkin oksennustautiin ja oli parempi pysytellä hotellin lähellä. Teimme vain yhden päiväretken Miamiin, jolloin kävimme niin Miami beachin puolella kuin katsastamassa pikaisesti Little Havanan Miamin puolella. Ja toisaalta, luontoelämykset ovat niitä, joista meidän perhe on aina kaikilla lomilla eniten tykännyt! Etukäteen olimme ajatelleet myös shoppailevamme enemmän, mutta lopulta kävimme vain yhtenä päivänä pikaisesti ostoksilla Sawgrass Millsissä. Kyllä sitä kauppoja ehtii kiertämään täällä Saksassakin eikä hintatasokaan tuntunut mitenkään erityisen edulliselta.

Ja jos vielä noille alueille Floridaan uudestaan päädyn, niin tiedän jo parikin luonnonpuistoa/luontokeskusta, joissa haluan silloin käydä! Näkemättä nimittäin jäi esimerkiksi merikilpikonnien suojelukeskus, pelikaanipuisto luontopolkuineen ja valtava perhospuisto!

Dania beachin lähellä olevan luonnonpuisto tarjosi mahtavan rannan lisäksi upeaaa luontoa. Lue paikasta lisää täältä.

 

Comments

2 vastausta artikkeliin “Miamista Melbourneen – yhteenveto Floridan lomastamme”

  1. Viherjuuria avatar

    Kuulostaa siltä, että teillä oli hyvä reissu!
    On ehkä ihan järkevääkin olla sekoittamatta rytmiä ihan kokonaan, ts. viikon aamupainotteisuus helpotti varmasti kotiin päin sopeutumisessa 🙂

    1. Jonna avatar

      Kyllä, mahtava reissu oli, vaikka olihan tuo viikko hieman lyhyt aika noin kauaksi mennessä! Tuonne päin aikaero oli helpompi selättää, kuin nyt kotiin tultua. Oli paljon helpompi valvoa iltaisin useampi tunti pidempään kuin nyt koittaa saada unen päästä kiinni ”keskellä” päivää ja herätä vastaavasti kesken yön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *