Mitä tehdä Mikkelissä?

Meidän perheelle suurin syy mennä kesälomalla Mikkeliin on Visulahti, mutta samalla oli kiva tutustua myös Mikkelin muihin nähtävyyksiin ja lomakohteisiin. Tässä lyhyesti esiteltynä meidän perheen suositukset Mikkeliin. Numerojärjestys tulee lasten suosion mukaan. Ekoina lasten suosikkipaikat ja vikana kohteena ehkä enempi aikuisten mieleen oleva kohde.

  1. Dinosauria
  2. Xon-Puisto
  3. Visulahden leirintäalue(en uimaranta)
  4. Kenkävero
  5. Mikkelipuisto
  6. Naisvuori vesitorneineen
Dinosauriassa riittää lapsille monipuolista tekemistä koko päiväksi!

*Dinosaurian päivärannekkeet ja laiteliput Xon-Puistoon on saatu blogiyhteistyönä veloituksetta.

Matkaseurueemme koostui kahden perheen lapsista, viidestä 2-12 -vuotiaasta. Jokainen lapsi löysi Dinosauriasta* sopivaa tekemistä ja olisi viihtynyt puistossa helposti vielä toisenkin päivän! Seurueen vanhin lapsi piti eniten hurjasta piraattilaivasta sekä vesiliukumäestä, josta laskettiin ilmapatjalla. Tämä liukumäki antoi kyllä vatsanpohjaa nipistävää kyytiä aikuisellekin eli isit ja äiditkin tykkäsivät.

Dinosaurian Uima-altaat erilaisine vesiliukumäkineen olivat kaikkien lasten mieleen ja osaa sai todenteolla houkutella altaista pois. Pienempien matkalaisten mielestä ihan tavallisetkin leikkipaikat kiipeilytelineineen ja liukumäkineen olivat hienoja. Saati ne hurjat jättimäiset dinosaurukset, joita kaikkien dinofanien riemuksi alueelta löytyy useita. Pienempiä kävijöitä ilahduttavat myös monet pikkulapsillekin sopivat huvipuistolaitteet.

Uskallan väittää, että monenlaiset ja monenikäiset lapset viihtyvät Dinosauriassa. Hurjemmasta menosta pitävälle löytyy tarpeeksi jännitystä isoimmista liukumäistä ja piraattilaivasta ja rauhallisempaa menoa kaipaaville löytyy omat suosikkinsa. Puistossa pääsee myös paljon tekemään ja liikkumaan itse. Päivä ei ole missään nimessä vain laitteissa istumista vaan aktiivista liikkumista omin voimin erilaisissa temppuradoissa ja leikkitelineissä. Ja hellepäivänä vesipuisto on jokaisen viilennystä kaipaavan unelma!

Lue myös meidän perheen Dinosauria-kokemuksista kahden vuoden takaa!

Xon-puiston jättitrampoliini oli teinin mielestä parasta Visulahden lomalla!

Visulahden alueella sijaitsee myös elämyspuisto Xon-Puisto. Pääsimme testaamaan* elämyslaitteita ja lapset olivat aivan innoissaan megatrampoliinista ja vesipallokävelystä. Megatrampoliinissa sujuivat niin etu- kuin takaperinvoltit ja pääsipä isoin tuplabäkkärinkin.

Vesipallokävely oli aurinkoisella kelillä melko hikistä puuhaa, mutta hauskaa lasten mielestä kuumuudesta huolimatta. Ja vaikeaa! Ei ollut ihan helppo homma päästä seisomaan pallon sisällä, saati kävelemään. Aika monta kupsahdusta, mahalaskua ja kuperkeikkaakin tuli tehtyä.

Visulahden leirintäalueella on hyvä uimaranta.

Majoituimme Visulahden leirintäalueen lomatalossa, josta löytyy täysin varusteltu keittiö ja isoine ruokaryhmineen ja sohvineen. Lomatalo on hyvä vaihtoehto mukavuutta kaipaaville. Talossa majoittuvilla on käytössään kaikki leirintäalueen palvelut, esim minigolf, grillipaikat ja aamusauna. Visulahdessa on myös laaja, lapsille mainiosti sopiva hiekkaranta. Uiminen olikin lasten mielestä hellepäivien parasta puuhaa. Rannasta löytyi myös simpukoita ja lisäksi lapset sukeltelivat erilaisia aarrekiviä.

Lue lisää lomatalostamme täältä.

Kenkäverossa pääsee syöttämään lampaita ja tekemään hyviä ostoksia.

Kun googlaa Mikkelin nähtävyyksiä, ei voi olla törmäämättä Kenkäveroon ja sen pitsikoristeiseen vanhaan pappilaan.

Kenkäveron alueelta löytyy kesäaikaan laajat palvelut ja se sopii käyntikohteeksi mainiosti koko perheelle. Meidän lapset tykkäsivät syöttää lampaita ja kanoja. Molemmat pitävät kovasti voikukasta ja niiden etsimisessä kuluikin aika mukavasti. Samalla saattoi ihailla kaunista puutarhaa päärynäpuineen ja upeine kukkapenkkeineen. Suosittelen myös piipahtamaan joulupukin kesäpaikassa, josta löytyy monia jännittäviä joulupukin tarvikkeita. Erityissuositus vielä Leivintuvan salmiakkimarengille, se todellakin vei kielen mennessään!

Mikkelipuistosta löytyy puutarhavinkkejä ja iso leikkipuisto.

Toinen kohde, jota monelta taholta Mikkelistä suositellaan on Mikkelipuisto. sieltä löytyvät upeat mallipuutarhat, joista voi hakea inspiraatiota ja ideoita omallekin kotipihalle. Lisäksi siellä on kiva leikkipuisto lapsien viihdykkeeksi. Mikkelipuistossa sijaitsevaa ravintola Greeneriäkin olen kuullut suositeltavan, mutta sen testaaminen jäi meiltä nyt väliin.

Naisvuoren vesitorni ja puutarha tarjoavat silmäniloa ja näköaloja Mikkelin yli.

Naisvuori ja sen laella sijaitseva vanhaan vesitorniin tehty näkötorni löytyy ihan Mikkelin keskustan kupeesta. Itse ihastelin huolella tehtyä puutarhaa erilaisine istutuksineen. Myös joka suuntaan avautuvat näköalat ovat kauniit. Lapsia ilahdutti erikoisen näköinen kiipeilyteline.

Vietimme Visulahdessa kolme yötä ja jälleen kerran tuntui aika loppuvan kesken. Olisimme myös halunneet käydä jossain luontokohteessa, mutta ehkäpä seuraavalla kerralla. Saimaan rannoilta löytyisi taatusti uutta koettavaa ja nähtävää seuraavillekin kesälomille.

Oletko sinä käynyt näissä esitellyissä kohteissa? Mitä sinä suosittelisit Mikkelistä? Erityisesti lapsiperhevinkkejä tai luontokohdesuosituksia olisi kiva kuulla?


Lisää vinkkejä Suomen suveen Lempipaikkojeni facebookissa ja instagrammissa 

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *