Blogimatkani alkaa!

Kolme vuotta sitten jännitti todella paljon. Lensin kolmen pienen lapsen kanssa uuteen maahan, jonka kieltä en lainkaan osannut. Mies oli saanut loistavan työpaikan ja lentänyt muutamaa viikkoa aikaisemmin edeltä järjestelemään asioita. Vaihdoimme tutun ja turvallisen elämän omakotitalossa Suomessa kerrostaloelämään Kölnin kupeessa.

En koskaan ollut varsinaisesti kiinnostunut Saksasta maana tai pitänyt sitä mitenkään houkuttelevana matkakohteena. Koulussa olin lukenut ranskaa. Saksan kieltä pidin rumana ja maata tylsänä. Jos joku olisi kertonut, että tulen joskus asumaan Saksassa, en olisi uskonut. Mutta niin vain täällä nyt olen. Olen iloinen, että uskalsin muuttaa. Olen iloinen, etten antanut ennakkoluulojeni vaikuttaa liikaa. On ollut kasvattavaa huomata olleensa monessa asiassa väärässä. Näiden kolmen Saksassa vietetyn vuoden aikana olen oppinut pitämään Saksasta ja saksalaisista. Olen yllättynyt monta kertaa positiivisesti. Aina ei ole ollut helppoa, mutta niitäkään kokemuksia en vaihtaisi pois. Uskon, että Saksalla on vielä paljon annettavaa minulle. Ja minulla paljon opittavaa niin itsestäni kuin ympäröivästä maailmasta.

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheen arkea ulkomailla, kurkistamaan elämääni. Blogissa tulen esittelemään lempipaikkojani niin arjesta kuin matkoilta. Toivottavasti viihdytte matkassa!


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Blogimatkani alkaa!”

 1. -A- avatar
  -A-

  Heipä hei! Olen perheineni asunut nyt 4,5 vuotta Saksassa. Mieheni työ ulkomaalaisessa firmassa siirtyi tänne ja perhe sitten mukana. Koko elämä siirtyi tänne, kieltä oli opeteltava ja uuteen ympäristöön totuteltava. Olemme koko perhe nauttineet niin paljon näistä vuosista, lapset ovat ekalla luokalla ja puhuvat mainiota saksaa, minäkin mm. tällä hetkellä opiskelen sitä joka päivä. 🙂

  -A-

  http://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.de/

  1. jujukas avatar
   jujukas

   Hei! Täytyykin ehdottomasti tulla vierailemaan blogissasi paremmalla ajalla 🙂 Kiva, että tekin olette viihtyneet hyvin Saksassa. Onhan muutto (etenkin ulkomaille) aina iso asia ja vaatii aikansa tottua uusiin kuvioihin. Ja kieleen 😉 Meillä nuorin oli muuttohetkellä 1-vuotias, joten oli tavallaan helppo päätös lähteä ”äitiyslomalla” miehen työpaikan perässä. Enkä kadu yhtään! Lapset ovat myös sopeutuneet mainiosti. Vanhin onkin nyt jo neljännellä luokalla ja keskimmäinenkin aloitti koulutaipaleensa täällä tänä syksynä 🙂 Ja itse pidän tärkeänä, että lapset oppivat kansainvälisyyttä ja suvaitsevaisuutta eikä tuosta saksan kielen hallitsemisestakaan varmasti haittaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *