Nostalgiaa ja kivoja leikkejä Lasten kaupungissa

Helsingin kaupunginmuseo on uusi lempikohteeni Helsingissä.

Vakilukijani ovatkin varmasti huomanneet hehkutukseni museosta jo parin aiemman postaukseni yhteydessä. Olen sitä mieltä, että museo on useammankin positiivisen maininnan ansainnut. Se on kerrassaan mahtava panostus Helsingin kaupungilta.

Samalla kun ihmettelee kaapista löytyvää luurankoa, voi ihailla myös mahtavaa tuomiokirkkoa.

Helsingin kaupunginmuseon sijainti on loistava. Se sijaitsee keskellä Helsingin vanhinta osaa, tunnelmallista torikorttelia. Minä annan lisäksi isot pisteet sille, ettei sinne ole sisäänpääsymaksua. Ei sillä, etteikö siitä voisi maksaa, etteikö museo tarjoaisi rahalle vastinetta. Kerrankin joku paikka, jonne kaikilla on mahdollisuus mennä. Ja vaikka usein. Helsinki on kallis kaupunki ja on mahtavaa, että jotain kivaa voi kokea ilman maksua. Olen myös aivan varma, että museossa vierailevat turistit jättävät rahaa museon lähialueiden kahviloihin ja ravintoloihin tai sijoittavat pääsymaksun sijaan rahaa museon myymälään.

Lasten kaupungissa voi omatkin eväät nauttia tyylillä. Ei niitä ainaksia lapsiystävällisiä muovituoleja! Arvostan.
Vaikka museo onkin keskittynyt Helsingin historiaan, löytää sieltä tällainen kaltaiseni maaseudun kasvattikin paljon nostalgisia lapsuuden muistoja.

Juuri tuollainen oli lapsuutenikin maalaiskylän pubin pajatso! Tuollainen kitisevä heteka oli minunkin mummollani ja tuollainen seinävaate! Ja lasten kaupungin Mummola, sehän on kuin oman lapsuutensa mummolaan kurkistaisi!

Museossa on kerroksia eri aikakausilta ja se puhuttelee eri ikäisiä kävijöitä omalla tavallaan. Itselleni osa näyttelyissä tai Lasten kaupungissa olevista esineistä edustaa omaa lapsuuttani, osa taas on vanhempieni lapsuutta. Tai sitäkin vanhempaa aikakautta. On kiva, että museossa esitellään tavallisten ihmisten tavallista arkea. Ja että Lasten kaupungissa sitä pääsee koskemaan ja tutkimaan leikin kautta. Samalla, kun lapset leikkivät, voivat aikuiset perehtyä seiniltä löytyviin tietoiskuihin.

Helsingin kaupunginmuseossa viihtyy koko perhe.

Jo museon tuloaula on kutsuva ja houkutteleva. Voisin kuvitella siellä viihtyvän niin kaupungin asutkaatkin kuin jalkojaan lepuuttavat turistitikin. Olen nyt itse poikennut museossa kahdesti ja aivan varmasti tulee vielä kolmaskin kerta!

Lue lisää museon aukioloajoista ja näyttelyistä kaupunginmuseon kotisivuilta.

Museon aulassa ilahduttavat Jasmin Anoschkin puiset taideteokset.

Lue lisää vinkkejäni Helsinkiin:

Ihastuin Suomenlinnaan

Ensikerta Lux Helsingissä

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *