Nukarinkoski – upea luontoretkikohde Nurmijärvellä

Vantaanjoen pisin koskijakso Nukarinkoski on mahtava päiväretkikohde muillekin kuin kalastajille.

Nukarin kylässä, Nurmijärven pohjoisosassa sijaitseva Nukarinkoski tarjoaa rehevää rantakasvillisuutta, valtavia puita, haastavaa hyppelyä kosken kivillä, polun yli kaartuvia runkoja, kosken kuohujen ihmettelyä. Sellaista kauneutta, jota ei ihan joka paikassa näekään. Pääreitiltä kannattaa ehdottomasti poiketa tutkimaan kapeampia polkuja ja kurkkia Vantaanjoen rantoja. Tunnelma on paikoin jopa satumainen.

Helteisenä heinäkuisena päivänä ulkoilureitillä Nukarinkosken rannassa oli vain muutama muu kävelijä ja pari perhokalastajaa. Nukarinkoski onkin erityisen suosittu koskikalastajien keskuudessa. Kalastajia ja muita retkeilijöitä varten löytyy myös laavu ja nuotiopaikka. Meidänkin vierailun aikana leiripaikalla paistuivat makkarat. Valitettavasti eivät kuitenkaan meidän.

Nukarinkoski toi itselleni mukavaa vaihtelua viimeaikaisiin lähiluontoretkiin. Siinä missä olen kehunut esimerkiksi Hyvinkäältä löytyvän Sonninmäen luontopolun pirunpeltoa ja rämettä, Usmin alueen reheviä saniaislehtoja tai piilolammin upeaa rantamaisemaa, saa Nukarinkoski kaikki ylistykseni kauniina koskimaisemana. Joka kerta uuteen lähiluontokohteeseen tutustuessani hämmästyn. Miten monipuolista luontoa meillä täällä onkaan.

Nyt annan loppujen kuvien puhua puolestaan. Uskon, että nämä kuvat nähtyäsi sinunkin tekee mieli suunnata askeleet Nukarinkoskelle.

Lisää vinkkejä Suomen luontoon Lempipaikkojeni facebookissa ja instagrammissa 


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *