Banaanipöllökäs ja muut kaverit perhospuutarhassa

Olen aina ihastellut perhosia. Ne ovat kauniita, houkuttelevia, kiehtovia. Lempihyönteisiäni, joiden liihottelua on aina ilo katsella. Olen vieraillut muutamissa hyönteisnäyttelyissä ja perhospuutarhoissa, mutta helatorstain päiväretki Schloss Sayn perhospuutarhaan oli kyllä paras tähän astisista.

Banaanipöllökäs (saksaksi Bananenfalter).

Perhospuutarha Garten der Schmetterlinge sijaitsee Bendorf-Sayn kylässä Keski-Reinillä noin tunnin matkan päässä Kölnistä. Perhospuutarhan lisäksi samasta pihapiiristä löytyy museona toimiva linna/kartano Schloss Sayn ja kauniit näköalat tarjoava vanhempi linna Burg Sayn. Perhospuutarhaa ympäröi suurehko puistoalue ja lapsillekin on rakennettu kiva leikkipaikka. Biergarten ja linnan ravintola huolehtivat janon tai nälän poistosta, mikäli sellainen on tarpeen. Ei hullumpi päiväretkikohde.  Perhelippu perhospuutarhaan ja linnamuseoon maksoi yhteensä 23,50€, joten rahallisesti ei isoa panostusta tarvita. Ja saksaa osaamattomia ilahduttanee se, että netisivut ovat myös englanniksi.

Perhosille oli kukkien lisäksi tarjolla hedelmiä.

Puutarhassa perhosia lenteli välillä sakeanaan. Suuret loistavan siniset Taivaansiivet (Blauer Morpho) vaan vilahtelivat ohi. Uteliaimmat yksilöt istahtivat kädelle tai jalalle ja niitä oli vaikea hätistää pois. Jos siis pelkäät perhosia, en suosittele sinulle vierailua perhospuutarhassa.

Perhosten lisäksi puutarhassa tepasteli pieniä lintuja, matelijoita ja kilpikonnia. Itse en niihin suonut sen suurempia ajatuksia, vaan keskityin kuvaamaan ja ihastelemaan perhosia.

Kaunis vai mitä?

Lue täältä lisää Keski-Reinin nähtävyyksistä ja löydä uusia päiväretki-ideoita.

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *