Historiaa ja huikeita näköaloja Boppardissa

Syyskuisella Finventuran järjestämällä ryhmäkiertomatkalla Moselin ja Reinin jokilaaksoissa kävimme useammassa kylässä kummankin joen varrella. Matka alkoi Moselilta Trieristä (lue lisää täältä) ja sen jälkeen poikkesimme niin Bernkastel-Kuesissa kuin Traben-Trarbachissakin (lue lisää täältä). Reinin varrella matkasimme niin historiallisessa Boppardissa kuin parilla upealla näköalapaikalla sekä Oberweselin viinijuhlilla ja Reini Liekeissä -tapahtumassa jokiristeilyllä. Tässä postauksessa keskityn Boppardin pikkukaupunkiin ja sen lähellä olevaan GedeonsEck -näköalapaikkaan tuolihisseineen.

Siinä missä Trier Moselilla on Saksan vanhin kaupunki, on Reinin varrella sijaitsevan Boppardinkin historia yli 2000 vuotinen! Boppard on aikoinaan ollut roomalaisten sotilaiden linnoitus. Tästä Rooman aikaisesta kaupunginmuurista on jäljellä enää vain 8 tornia. Nykyinen Boppard on levittäytynyt laajemmalle alueelle kuin Rooman aikainen muurien ympäröimä Bobbard oli. Vanhoja roomalaisia torneja ja muurin pätkiä on käytetty nykyistenkin asuintalojen seininä ja siellä täällä pilkistää esiin vanhaa muuria tai torneja. Hauskan näköistä vai mitä?

bobbard_rooman_aikainen_muuribobbard_roomalainen_muuribobbard_köynnösruusu_muuri

Boppardissakin meitä kierrätti paikallinen opas, joka johdatti meidät läpi pikkukaupungin nähtävyyksien ja kertoi paikan historiasta. Hänen johdollaan tuli tutuksi niin Rooman aikainen historia kuin hieman uudempikin. Boppardissa on 1700-luvun lopulla syntyneen Michael Thonetin suunnittelemat wieniläiset kahvilatuolit lienevät tuttuja lähes jokaiselle meistä. Kyseinen herra tosiaankin on syntynyt Boppardissa, mutta valitettavasti aikalaiset eivät osanneet arvostaa hänen tuotantoaa vaan pikemminkin olivat tyytyväisiä päästessään puusepästä eroon. Hänen toimintansa aiheutti naapureille melkoiset hajuhaitat. No, tämä on sitten ollut Wienin onni 😉 Nykypäivän Boppard yrittää kyllä ottaa herrasta irti minkä saa ja keskustasta löytyy myös hänen kunniakseen suunniteltu suihkulähde.

bobbard_suihkulähde bobbard_thonet_wieniläinen_kahvilatuoli

Boppardissa on kolme kirkkoa, joista yhdessä vierailimme sisällä. Tämä katolinen Sankt Severus Basilika oli torin laidalla ja rakennettu 1200-luvulla. Kirkon takaa löytyy hieman uudemmasta historiasta kertova karkkikauppias Elsjen muistoksi pystytetty patsas Schnuggel Elsje. Rouva karkkikauppias oli ollut aina ystävällinen lapsille ja tarjonnut heille hieman imeskeltävää ilmaiseksi.

basilika_severus_bobbard schnuggel_elsje_bobbardbobbard_ristikkotalo

Boppard ja sen ympärillä olevat alueet ylemmällä keski-Reinillä kuuluvat Unescon maailmanperintölistalle. Kokonaisuudessaan tähän alueeseen kuuluu 67 km pituinen alue Reinin varrella Koblenzin kaupungista Rüdesheimiin asti.

Kaupunkikierroksen ja lounashetken jälkeen suuntasimme läheiselle GedeonsEck -näköalapaikalle kahville ja kakulle. Näkymät ylhäältä kahvila-ravintolasta alas Reinille joenmutkaan olivat todella vaikuttavat! Kahvilan lähellä, pienen kävelymatkan päässä oli myös kuuluisa ”neljän järven näkymä” eli näköalapaikka, josta katsottuna Reinistä näkyy neljä erillistä pätkää kuin neljä pientä järveä.

gedeonseck_leikkipaikka
GedeonsEck -näköalakahvilasta löytyi myös kivanoloinen leikkipaikka lapsille.
gedeonseck_bobbard
Näkymät GedeonsEck -näköalapaikalta Reinin suurimmassa mutkassa Boppardin kohdalla. Boppardin kaupunki on kuvassa ihan oikealla.

gedeonseck_näköalapaikka_bobbard mittelrhein_bobbard vierseenblick_bobbard

Alas GedeonsEckistä Boppardiin tulimme tuolihissikyydillä. Matka tuolihissillä alas kestää 20 minuuttia, joten siinä todellakin ehtii nauttia maisemista hyvän tovin. Hissimatkan jälkeen olikin jo aika suunnata ryhmämatkan seuraavaan etappiin, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa!

tuolihissi_gedeonseckbobbard_tuolihissi tuolihissi_bobbard

*yhteystyössä: pieni, mutta suurenmoinen matkatoimisto Finventura Oy.

Lue lisää Keski-Reinin nähtävyyksistä:

Loreley ja Oberwesel

Koblenzin kaupunki

Königswinter: Drachenburgin satumainen linna

Königswinter: Drachenfelsin linnan rauniot ja näköalapaikka

Comments

12 vastausta artikkeliin “Historiaa ja huikeita näköaloja Boppardissa”

 1. Anna / 270 degrees avatar

  Ovat kieltämättä erikoisen näköisiä nuo seininä toimivat muurit – tai nuo niitä vasten rakennetut talot oikeastaan siis 🙂 Viehättävän näköistä aluetta ja todellakin upeat näkymät!

  1. Jonna avatar

   Noita vanhoja muureja oli tosiaan siellä täällä käytetty osana uudempien talojen seiniä Kätevää, siinähän on säästänyt rakennusmateriaaleissa tosi paljon 😀 Itse Boppardin keskusta ei ollut niin sievä kuin moni muu, mutta tuo roomalainen historia toi siihen kivan lisän. Ja ympäröivät maisemat ovat todella kauniit. Oalla tavallaan myös vähän karut. Mutta en lainkaan ihmettele, miksi tämä alue (johon Boppardkin kuuluu) Keski-Reinillä on valittu Unescon maailmanperintökohteeksi.

 2. Mirka/ Reason for Season avatar

  Erityisesti nuo viimeisten kuvien maisemat viehättävät. Vaikka olen korkeanpaikankammoinen enkä tunne oloani mukavaksi missään hisseissä, niin haluan aina mennä näihin paikkoihin. Rakastan katsella paikkoja ylhäältä. Itse olen reissannut Euroopassa pelottavan vähän, mutta kovin kauniita paikkoja täältä kyllä löytyy :). Ja tuo eka kuva on myös ihana <3.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Minä myös ihastuin ikihyviksi tuohon näköalapaikaan ja tuolihissiin. Ehdottomasti menemme sinne vielä omalla perheellä. Olisi kiva mennä hissillä ylös ja kävellä alas tuota mielenkiintoisen näköistä reittiä pitkin. Lähistöllä on muitakin vaellusreittejä, joten luontopainotteinen päiväretki Boppardiin on haaveissa.

 3. Pirkko / Meriharakka avatar

  Boppard oli yksi pysähdyspaikkojamme ihan ensimmäisellä Saksan kierroksellamme ja kaunis pieni kaupunki ja risteily Reinillä jäivät niin mieleemme, että kun joskus myöhemmin poikkesimme Düsseldorfiin ja ajelimme silloinkin hiukan ympäriinsä, niin oli pakko poiketa tännekin toisen kerrankin!
  Jääkaappimagneetteja kummoisempia matkamuistoja meillä on aika harvasta paikasta tallella, mutta muutama vihreäjalkainen viinilasi Boppardista on edelleen käytössä, vaikka ne käsin pitääkin pestä, ettei kuvio kulu pois 🙂

  1. Jonna avatar

   Boppard ja löhialueet nousivat itsellekin uudeksi suosikkialueeksi ja ehdottomasti menemme sinne uudelleen oman perheen kesken. Etenkin alueen lukuiset linnat kiehtovat ja noissa maisemissa olisi upeaa myös tehdä joku päivävaellus.

 4. Martta / Martan Matkassa avatar

  Olipa ihana kylä ja noi tuolit on mun heikkous! Mä niin haluaisin hankkia noita, mun suuri sisustusunelma, joka odottaa vielä toteutusta. Enpä tiennytkään tuolien alkuperästä, täytyykin tutustua aiheeseen enemmän. Hauska tapa kuljettaa pyörä ylös ja onpa upeat näkymät!

  1. Jonna avatar

   Opas kertoili tuolien historiasta aika paljon ja kävimme kurkkaamassa myös alkuperäisen kotitalon sijainnin. Taitaa nykypäivän Boppardia harmittaa että Wien vei tuolit.

 5. Virpi/ Täynnä tie on tarinoita avatar

  Upeita maisemia ja tuolihissitkin jo ehkä menettelisivät maisemaa ihaillessa nyt kun sellaisella on kerran tullut matkustettua ylös vuorenrinnettä aluksi ehkä hiukan kauhusta kankeana. 😀

  1. Jonna avatar

   Onhan nuo tuolihissit aina vähän jännittäviä vaikka ei olisi edes korkeanpaikankammoa.

 6. Paula - Viinilaakson viemää avatar

  Ihanan historiallisen näköistä on. Hieno on erityisesti tuo Reinin mutkasta otettu kuva. Ompahan ollut upeat maisemat teillä siellä!

  1. Jonna avatar

   Maisemat olivat kyllä huimat. Ehdottomasti haluan uudestaan noihin maisemiin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *