Se rouheampi Düsseldorf

Olen tehnyt monesti tiettäväksi, että sydämeni sykkii söpöille ristikkotalokylille ja kapeille vanhoille kujille. Mutta yhtä lailla pidän rouheasta kaupunkimiljööstä. Hieman ränsistyneestä ja teollisesta. Kunhan siinä on sitä jotain. Tämä oli yksi syy miksi pidin Berliinistä kovasti.

Löysin viimeisimmällä Düsseldorfin visiitillä tätä samaa kaupunkikulttuuria sieltäkin. Näin kaupungista toisen puolen. Sen puolen, joka ei ehkä kaikkia miellytä. Düsseldorf on kaupunki, joka kannattaa pitää mielessä, jos haluaa kokea Saksassa muitakin suurempia kaupunkeja kuin Berliinin. Düsseldorfista ei löydä vanhaa koristeellista keskustaa tai mahtavia historiallisia maamerkkejä kuten Kölnistä. Düsseldorfiin kannattaa mennä muista syistä. Düsseldorf on mielenkiintoinen ja monipuolinen. Itselleni tämän avautuminen on vaatinut useita vierailuita kaupungissa ja paikallisten vinkkejä.

Katutaiteen koristelema Kiefernstraße on uusi suosikkini Düsseldorfissa.

Vinkin katuun sain Düsseldorfin lähellä asuvan Hausfrau Jennin blogista. Ensimmäisen kuvan kadulta nähdessäni tiesin, että tänne tulen itsekin suuntaamaan kameran kanssa. Enkä pettynyt.

Suuntasin kadulle kahden nuorimman lapseni kanssa yhtenä arki-iltapäivänä. Kävelimme sinne päärautatieasemalta, josta matkaa oli noin 1,5 km. Matkalla ei kyllä ollut mitään nähtävää, mutta tulipahan jaloiteltua. Takaisin keskustaan tulimme metrolla (U-Bahn). Kettwiger Straßen metroasema on ihan lähellä Kiefernstraßea.

Lapsetkin innostuivat kuvamaan pitäiään maalauksia. Yllä taisi olla lasten suosikki, minä itse viehätyin eniten jättimäisestä roskiksen päällä istuvasta hahmosta.

Kadun historia ulottuu vuoteen 1902, jolloin sinne rakennettiin työläisille asuntoja. Varsinaisen anarkistisemman luonteen katu on saanut 80-luvulla, jolloin siellä oli talonvaltauksia. Tänä päivänä Kiefernstraße tarjoaa kodin noin 800 asukkaalle kaikkiaan 45 kansallisuudesta. Asukkaita löytyy joka sosiaaliluokasta, punkkarista kirurgiin. Kadun varrella talojen julkisivut on maalattu toinen toistaan upeammilla seinämaalauksilla. Näitä maalauksia käy ihailemassa enemmän katsojia kuin Düsseldorfin luksusliikkeiden Königsalleeta.

Kiefernstraßen varrelta löytyy kulttuuritoimintaa, musiikkistudiota ja Düsseldorfin viimeinen punk-klubi AK 47. Vaihtoehtokulttuuria etsivän kannattaa suunnata askeleensa tänne. Itse bongasin hauskan kierrätyspisteen kadun asukkaille. Tästä saisi ottaa mallia jokainen katu!

Jätäthän tähän vain käyttökelpoisia tavaroita, kiitos! ohjeistetaan ikkunan kyltissä.

 

Lue lisää Düsseldorfista:

Viikonloppu Düsseldorfissa

Vinkki katutaiteen ystävälle:

Katutaiteen täyttämä Heerlen Hollannissa


Posted

in

,

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Se rouheampi Düsseldorf”

  1. tiatones avatar
    tiatones

    Vautsi mitä seinäkuvia! 🙂

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Kyllä, todella vaikuttava näky koko katu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *