Sunnuntairetki saksalaiseen villieläinpuistoon

Kaupat ovat täällä sunnuntaisin kiinni, joten siitäkin syystä sunnuntai on valikoitunut meillä koko perheen retki- ja ulkoilupäiväksi. Eilen ajelimme hieman kauemmaksi, noin 60 km päähän kotoa Mechernich-Kommernin kylään. Siellä sijaitsee iso villieläinpuisto, Hochwildpark Rheinland. Erilaisia villieläinpuistoja on täällä paljon ja ne ovat etenkin lapsiperheiden suosiossa. Pääsymaksut niihin ovat aina hyvin kohtuulliset (aikuisilta 5-6€ luokkaa, lapsilta vähemmän) ja yleensä eläimiä saa syöttää kädestä. Ruokkimista varten ostetaan eläinpuistosta eläintenruokaa, mitä tahansa ei saa syöttää! Puistoissa riittää nähtävää kaikenikäisille ja yleensä löytyy myös leikkipaikka tai isompikin leikkipuisto. Mitä mainioin tapa viettää perhesunnuntaita siis!

023

Mechernichin villieläinpuistossa on erityistä se, että siellä pääsee kävelemään itse eläinten keskuuteen. Puiston pihapiirissä on muun muassa kaneja, kanoja, vuohia ja aaseja. Myös iso leikkipaikka löytyy. Jos haluaa nähdä villimpiä eläimiä, voi tehdä kävelylenkkejä peura- ja villisika-aitauksissa.

WP_20151122_021

peura

Olemme vierailleet siellä kerran aiemminkin, tammikuussa 2013. Silloin useimmat eläimet olivat hyvin tuttavallisella tuulella ja pääsimme tarkkailemaan villisikoja ja peuroja ihan lähietäisyydeltä. Eilisellä vierailulla eläimet eivät yhtä lähelle tulleet ja siitä syystä tämän kirjoituksen kuvista osa on tuolta aiemmalta käynniltä. Molemmilla kerroilla olemme kiertäneet pidemmän kävelylenkin, 2,5 km, ja sen varrella onkin jo paljon nähtävää. Siellä pääsee myös rattaiden kanssa liikkumaan, joten ihan pientenkin lasten kanssa pääsee helposti nauttimaan metsästä ja eläimistä. Pidän myös siitä, että näissä isoissa eläinpuistoissa eläimillä on hyvin luonnonmukaiset olosuhteet ja paljon tilaa. Eläimet pääsevät halutessaan ihmisiltä piiloon, koska aitaukset ovat niin suuret ja vierailijoiden tulee kulkea vain teitä pitkin.

Uteliaisuus on molemmin puolista.
Uteliaisuus on molemmin puolista.

 

Mechernichistä löytyy myös toinen vierailemisen arvoinen kohde, yksi Saksan lukuisista linnoista, Burg Satzvey. Olemme käyneet siellä toukokuussa 2013 keskiaikaisilla markkinoilla ja ritarijuhlissa. Nämä pidetään joka kevät ja suosittelen lämpimästi. Lukuisia muitakin tapahtumia siellä toki on.

013

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *