Syksy etenee

Luonnon muuttumista eri vuoden aikoina on hauska seurata. On mielenkiintoista miten samat paikat muuttuvat kuukausien kuluessa.

Yksi oma suosikkikohtani ihan kotimme lähellä on tämä villiviinin valloittama katulamppu. Nuorimmainen on nimennyt sen kirahviksi, sillä sitähän se muistuttaa. Alla kuva lyhtypylväästä toukokuussa, syyskuussa ja lokakuussa. *Otin vielä lokakuun lopulla yhden kuvan samaisesta pylväästä ja lisäsin sen tähän.

villiviini toukokuu
villiviinin valtaama lyhtypylväs toukokuussa. Takana syreeni täydessä kukassa.
syksy_saksa_villiviini
syyskuussa villiviini on saanut jo hieman punertavaa väriä pintaansa.
lokakuu
Lokakuun alkupuolella villiviini alkaa olla parhaassa syyshehkussaan. Muukin luonto samalla kadulla on enenevässä määrin syysasussaan. Syreeni tosin edelleen aivan täysin vihreä.
Lokakuun viimeisinä päivänä koko katu on muuttunut syksyn väreihin. ruska-aika on parhaimmmillaan.
Lokakuun viimeisinä päivinä koko katu on muuttunut syksyn väreihin. ruska-aika on parhaimmmillaan. Toki vähän vihreää säilyy ikivihreiden pensaiden ja havupuiden ansiosta läpi vuoden.

Pitäisikin ruveta ottamaan enemmän kuvia samoista kohdista. Näitä tiettyjä kohtia esimerkiksi päiväkotimatkan tai lenkkipolun varrelta onkin tullut jo kuvattua, mutta täytyykin tehdä tästä ihan pysyvä tapa. Etenkin ne ”rumimmat” ajankohdat jäävät helposti kuvaamatta. Alla vielä kaksi kuvaa lenkkireittini varrelta läheisen pikkujärven rannalta. Ensimmäinen on tammikuulta ja jälkimmäinen toukokuulta.

aamulenkki_tammikuu toukokuu


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Syksy etenee”

  1. MatkaMartta avatar

    Hauska idea kuvata samaa paikkaa säännöllisesti. Toki jo esim. Istanbulissa kuvasin Bosporia joka välissä, mutta olisikin hauska kuvata esim. tiettyä puuta tai katua vaikka kerran kuussa. Kiitti vinkistä 🙂

  2. Jonna avatar

    Ole hyvä ? Tosiaan pitää ottaa itselle ihan tavaksi kuvata tiettyjä paikkoja säännöllisesti. Kerran kuussa voisi olla kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *