Syyskuisia kuvia

syksyinen_luonto_saksa saksa_pähkinä_syksy

Syyspäiväntasauksesta alkaa virallisesti syksy, mutta näin suomalaiseen silmään ei täällä vielä kovin syksyiseltä näytä. Ruskamatkaa Saksaan ei siis kannata vielä syyskuussa tehdä! Syksyn tuntua on kuitenkin jo havaittavissa, vaikka lämpötila edelleen kipuaa iltapäivisin reilusti yli kahdenkymmenen asteen. Viime viikolla itse asiassa päästiin vielä parina päivänä yli 30 asteenkin huippuihin!

saksa_syyskuu_järvimaisema syksy_saksa_villiviini

Luonto alkaa jo pukeutumaan syksyyn, ensimmäiset kellastuneet tai punertuneet lehdet ovat ilmestyneet. Yleisilme on kyllä vielä hyvin vihreä, suurin osa puista on vielä täysin vihreitä. Täällä kasvaa myös paljon erilaisia ikivihreitä kasveja, havupuita ja nahkealehtisiä pensaita.syksy_luonto_saksa syyshortensia

Syksyyn kuuluvat ehdottomasti myös auringonkukat, syyshortensiat ja erilaiset pähkinäpuut. Lisäksi nyt on omena- ja luumusato parhaimmillaan. Olen tässä viime päivinä ottanut muutamia syksyaiheisia luontokuvia, joten tässä niitä oli teillekin ihasteltavaksi! Ja ihan viimeiseksi laitan kuvan yhdestä lempipaikastani kotimme läheltä. Tuon suuren puun juurakolla olemme monesti olleet joko piknikillä tai muuten vaan lenkkeilleet siitä ohi. Harmi, ettei kuvaan saa kunnolla tallennettua sen kokoa. Juurakkko on siis useamman metrin levyinen!

metsä_saksa

 


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “Syyskuisia kuvia”

  1. MatkaMartta avatar

    Syksy selvästi alkaa tulla sinnekin. Hauska, miten ja mistä se syksyinen fiilis tulee, vaikka päivälämpötilat on vielä noinkin korkealla (samoissa luvuissa mitä täällä suunnilleen). Eilen sitä juuri täällä mietin kellertyneitä puita katsellessa ja omenoita ostaessa, että syksy se vaan on – toisaalta samanlainen kuin Suomessa toisaalta ihan eri.
    Ihanaa syksyä sinne niin ja ihanat kuvat!

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa syksyä sinne Turkkiinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *