Tutkimusmatkalla Bonnin eläintieteellisessä museossa

Bonn on oiva kaupunkikohde myös lasten kanssa!

Reilun 300 000 asukkaan Bonn tarjoaa matkailijalle monta mielenkiintoista kohdetta. Bonn sijaitsee Rein-joen varrella 20 km päässä Kölnistä, joten nämä molemmat kaupungit on myös helppo yhdistää samaan lomaan. Tässä postauksessa esittelen teille lapsiperheille erityisen hyvin sopivan museon Bonnissa: Zoologisches Forschungsmuseum Alexander Koenig – eläintieteellinen tiedemuseo.

Museo osui silmiini puoliksi vahingossa, kun tutkailin Bonnin karttaa googlemapsissa. Hei vau, tuollainen museo voisi olla sopiva päiväretkikohde näin sadepäivänä! Houkuttelin lapset mukaan lahjomalla ne lupauksella saada ottaa kännykät pelikoneiksi junamatkalle. Oikeasti lapset kyllä tykkäsivät itse museosta ja viihtyivät siellä mainiosti. Junamatkat vain tylsistyttävät.

Museo oli vaikuttavan näköinen jo ulkoapäin. Minusta on mielenkiintoista miten vanhaan upeaan rakennukseen on yhdistetty moderni museo. Historiaa ja nykypäivää yhdessä. Hinnallakaan museota ei ole pilattu. Aikuisten pääsylippu maksaa vain 5€. Lasten lippuhinnoista en ole ihan varma. Netissä lukee alennuslippujen maksavat 2,50€, mutta lippuja ostaessani myyjä pyysi minulta ja kolmelta lapselta yhteensä vain 9,50€. Saattoi olla mukana annos saksalaista ystävällisyyttä.

En tunnustaudu museoihmiseksi, paitsi jos kyseessä on luonnontieteellinen tai eläintieteellinen museo tai tiedekeskus. Esimerkiksi taannoinen vierailumme ihmisten evoluutiosta kertovassa Neanderthalin museossa Düsseldorfin lähellä tai Bremenin Universum tiedekeskuksessa ovat olleet koko perhettä viihdyttäviä ja myös opettavaisia kokemuksia. Eilinen käyntimme Bonnin eläintieteellisessä museossa asettuu aivan samaan sarjaan. Mahtava yhdistelmä ihmeteltävää, katseltavaa, koettavaa ja opittavaa. Lukutaitoinen voi halutessaan lukea lisätietoja eläimistä, ilmastosta jne joko saksaksi tai englanniksi. Joitain tietoiskuja saattoi myös kuunnella. Pieni lapsikin taatusti viihtyy ihan vain eläimiä katsellen.

Bonnin eläintieteellisessä tiedemuseossa saattoi tehdä tutkimusmatkan savannilta sademetsään ja jatkaa siitä arktisten alueiden kautta aavikolle. Museon alakerrassa pääsi sukeltamaan jokien vedenalaiseen maailmaan ja yläkerrassa tutkia lintujen monimuotoista lajikirjoa. Katseltavaa ja tutkittavaa oli enemmän kuin yhdellä kertaa saattaa sisäistää. Tänne on siis tehtävä uusintakäynti, se on varmaa se!


Lue blogistani lisää vinkkejä Bonniin:

Päiväretkellä Bonnissa ja lasten kanssa Haribon tehtaanmyymälässä

Tutustu myös Kölnin kaupunkioppaaseen.


Posted

in

,

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Tutkimusmatkalla Bonnin eläintieteellisessä museossa”

  1. Kati / Lähinnä Kauempana avatar

    Eipä ole museo hinnalla pilattu! Ja väljää tuntuu olevan, saa omassa rauhassa tutkia asioita. Meillä kans mukulat tykkää Helsingin luonnontieteellisestä museosta. Tää näyttäisi aika samantyyliseltä!

    1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

      Ei todellakaan kallis, mutta silti upeasti toteutettu ja modernia tekniikkaa käytössä. Olimme museossa torstaina iltapäivästä ja vaikka on koulujen kesäloma, ei tosiaan ruuhkaa ollut. En muuten ole käynyt Helsingin eläintieteellisessä museossa, mutta paljon kehuja kuullut. Ehdottomasti laitan ohjelmaan jos ja kun Suomeen palataan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *