Viikonloppu Düsseldorfissa

Vietin juuri viikonlopun perjantaista sunnuntaihin Düsseldorfissa. Tämä oli minulle neljäs visiitti kyseisessä kaupungissa ja täytyy sanoa, että nyt aloin lämmetä Düsseldorfille oikein tosissaan! Tämä viikonloppu oli eka kerta, kun todella viihdyin siellä ja jopa pientä ihastusta pääsi syntymään. Olen vakaasti sitä mieltä, että kaupunki todellakin ottaa aikansa ennen kuin näyttää ne parhaimmat puolensa. Tai ainakin näin minulle kävi. Edellisesti visiitistäni voi muuten lukea täältä. Silloin bloggaajakollegani Leena vei minut aamupalalle viehättävään ravintolaan.

Viime viikonloppuisen Düsseldorf-käyntini perimmäisenä syynä ei ollut matkailu, vaan olin siellä Saksan Suomi-kouluopettajien koulutuksessa. Mutta samalla oli mahdollisuus tutustua myös kaupunkiin omalla vapaa-ajalla, mutta myös yhteisen illanvieton muodossa.

duesseldorf_konsulaatti
Matkalla hostelliin kävelin Suomen kunniakonsulaatin ohi.
dusseldorf_vanhat_talot_arkkitehtuuri
Hostelli sijaitsee näin viehättävän kadun varrella! Huoneeni ikkunasta näkyi tuo sininen talo.

Yöpaikkana (ja koulutuspaikkana) toimi Düsseldorf City Hostel. Tätä majoitusvaihtoehtoa voin varauksetta suositella myös muille. Olin itse yllättynyt hostellin siisteydestä ja nykyaikaisuudesta. En ihmettele, että tätä mainostetaan Saksan moderneimmaksi hostelliksi, sitä se varmasti olikin! Jokaisesta huoneesta löytyy oma WC ja suihku. Lisäksi hostellilla oli pieni bistro, ravintola ja tilavat ulkoterasssit. Aamiaisbuffet oli todella hyvä ja runsas (kuuluu hintaan). Hostellista voit lukea lisää hostellin kotisivuilta.

Itse majoituin yksin neljän hengen perhehuoneessa, joka oli todella kiva ja tilava. Hostellia voi suositella myös lapsiperheiden matkoille. Huoneessani oli parisänky ja kerrossänky sekä neljän hengen pöytäryhmä. Hostellista löytyy myös lapsille leikkipaikka. Itse olen ennenkin yöpynyt hostelleissa tai paremminkin Jugenherbergereissä, kuten täällä Saksassa näitä nimitetään. Olen ollut Eifelin luonnonpuiston alueella parissa eri Jugenherbergerissä. Nämä ovat olleet enemmänkin leirikeskustyyppisiä kuin varsinaisia hostelleita ja oikein hyviä yöpaikkoja myös perheille. Näistä Eifelin majoituksista ja Eifelin matkakohteista ylipäätään voi lukea lisää aiemmasta postauksestani täältä.

hostelli_dusseldorf_majoitus hostelli_majoitus_dusseldorf perhehuone_hostelli_duesseldorf

Ensimmäisenä iltana kävin ihastelemassa Reinin rannalla toisella puolella näkyvää Düsseldorfin vanhaa kaupunkia. Kaupunkien silueteissa valoineen on jotain maagista ja kaunista. Dusseldorf, kuten monet muutkin isommat kaupungit, ovat mielestäni kauneimmillaan yövalaistuksessa. Onhan toki niissä kauniita paikkoja päiväsaikaankin, mutta öisessä valomeressä harmaat betonilaatikotkin heräävät ihan toisenlaiseen elämään.

Alla olevassa kuvasa näkyvään TV-torniin olisi aivan huippua päästä maisemia katselemaan. Se on ehdottomasti ohjelmassa seuraavalla Düsseldorfin visiitilläni. TV-tornin kyljessä näkyvistä valoista voi muuten selvittää kellonajan. Sekin on seuraavan kerran agendallani. Oppia ymmärtämään miten niitä pisteitä tulkitaan.

dysseldorf_yö_tvtorni vanhakapunki_duesseldorf_siluetti

Seuraavan aamupäivän vapaa-ajalla ehdimme juuri sopivasti kiertämään koko lenkin hostellilta toista siltaa Reinin yli vanhaan kaupunkiin ja toista siltaa takaisin hostellille. Kuten Kölnissäkin, myös Düsseldorfissa Reiniä seuratessa huomaa miten aktiivista laiva- ja rahtiliikennettä sitä pitkin kulkee.

Reinin rannalla oli myös ahkeria kaupungin työntekijöitä tärkeässä työssään. Mainio idea laittaa lampaat ruohonleikkureiksi. Ihastuttavat samalla ihmisiä. Muutenkin Düsseldorfissa Reinin rantaa oli jätetty vapaaksi nurmikkokaistaleeksi isolle alalle. Siinä järjestetään erilaisia tapahtumia, juhlia, konsertteja, tivoleita. Toki kyseessä oli myös niin alava kohta, että se on välillä veden vallassa. Mutta kuivana toimii loistavana rauhallisena lenkkeilypaikkana.

Rhein_dusseldorf_kaupunkilomakönigsallee kaupunkilampaatkaupnkiloma_lampaat_Rein Düsseldorfin kaupunki lienee kuuluisin messu- ja muotikaupunkina. Kaupungissa onkin mahtava shoppailu-, taide- ja kulttuuritarjonta sekä aktiivinen yöelämä. Sieltä ei ehkä kannata niinkään lähteä hakemaan historian havinaa, vaan kaupunki on enemmän nykyaikainen metropoli. Mielenkiintoista nykyarkkitehtuuria siellä myös on ja itselleni jäi kytemään monta kohdetta, joihin haluaisin seuraavalla kerralla tutustua tarkemmin.

Lauantai-iltaiselta tunnin maisemaristeilyltä kaupungin edustalla jäi mieleen erityisesti sataman alue (Hafen), jonne haluaisin päästä. Nyt ihailin vain laivan kannelta viinilasin takaa noita erikoisia arkkitehtuurin helmiä ja sain paikallisilta kuulla, että alueella olisi monia mielenkiintoisia ravintoloita.

jokiristely_reinillä

Ravintola- ja iltaelämän keskuksena Düsseldorf näyttäytyi meillekin vilkkaana ja mielenkiintoiselta paikalta. Itse en tällä kertaa ehtinyt tutustumaan paikalliseen olueeseen, Altbieriin, mutta toista düsseldorfilaista erikoisuutta pääsin maistamaan. Paikallisen opettajan johdolla marssimme tilaamaan erityistä Killepitsch -yrttilikööriä. Sitä sai tilata mukaan hauskasti pienestä luukusta. Suosittelen ehdottomasti testaamaan, tätä et saa muualta! Ja jos Düsseldorfin olutkulttuuri kiinnostaa, niin lue ihmeessä Lenan postaus aiheesta. Itsekin mielelläni jossain vaiheessa osallistuisin vastaavalle Altbier Safari -olutkierrokselle!

killepitsch_erikoisuus yöelämä_dusseldorfkillepitsch

Miten Düsseldorfiin pääsee?

Suomesta Düsseldorfiin pääsee kätevimmin suoralla Finnairin lennolla Helsingistä. Düsseldorfin lentokenttä on muuten Saksan kolmanneksi suurin, joten luulisi sinne lentoja tulevan joka puolelta. Saksan sisällä Düsseldorfiin voi toki matkustaa omalla autolla, mutta myös julkisilla pääsee kätevästi kulkemaan. Esimerkiksi Kölnistä junamatka kestää vain noin puoli tuntia! Sama pätee luonnollisesti myös toiseen suuntaan. Düsseldorfin kaupunkiloman yhteydessä kannattaa ehdottomasti hypätä junaan ja tulla Kölniin katsastamaan vaikkapa kaunis vanha kaupunki ja kuuluisa Unesco-kohde Kölnin tuomiokirkko!

Vinkkejä Düsseldorfin lomalle!

Düsseldorfin Benrathin kaupunginosassa sijaitsee upea vaaleanpunainen rokokoolinna Schloss Benrath. Jo pelkästään linnan puutarha on vierailun arvoinen, mutta suosittelen myös osallistumaan opastetulle kierrokselle linnan sisällä. Lue lisää täältä.

Düsseldorfin (tai Kölninkin) kaupunkiloman yhteydessä kannattaa suunnata askeleet myös kaupungin ulkopuolelle. Düsseldorfin läheltä, Mettmannista löytyy erittäin mielenkiintoinen ja koko perheelle sopiva retkikohde Neanderthalin museo. Tässä museossa tiedonnälkäiset ja uteliaat isommat ja pienemmät ihmiset kyllä viihtyvät ja oppivat samalla uutta ihmislajin kehityksestä. Lue museovierailustamme täältä.

Comments

5 vastausta artikkeliin “Viikonloppu Düsseldorfissa”

 1. lena / london and beyond avatar

  Hei tosi hauska postaus! Meillä oli viikonloppu pikku härdelliä kadonneiden rattaiden vuoksi ja sinullakin taisi olla kalenteri täynnä ohjelmaa, mutta tutustutaan taas Dusseliin yhdessä joku kerta 🙂 Tosi hauska oli lukea kokemuksiasi kaupungista, ja kiva että aloit vähän syttymään paikalle! Itsekin alkaa olla hieman positiivisempi fiilis Dusselia kohtaan. Ens kerralla kun tuut niin mennään tonne torniin drinksuille, sieltä näkyy Köln kauniina päivänä kuulemma!

  1. lena / london and beyond avatar

   Ja nähdään pian taas!! Joulukuutakin jo odotellen!

  2. Jonna avatar

   Joo, aikataulu oli suht täynnä koulutuksia ja verkostoitumista. Mutta ehdottomasti mennään seuraavalla kerralla tuonne torniin! Kuulin myös, että Kölniin näkee sieltä kirkkaalla säällä. Juu, enkä mä oo sitä alttiakaan ehtinyt vielä maistaa 😛

 2. Saara avatar

  Mä ihastuin heti ekalla kerralla! Eilen kanssa kirjottelin Suomi-koulujutuista, näkee kenen kanssa on liikuttu, kun on melkein identtisiä kuvia :D.

  1. Jonna / Lempipaikkojani avatar

   Ha haa, just kävin kommentoimassa sun blogiin, että hauskasti on samanlaiset kuvat (kohteet/asiat) valittu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *