Viikonlopun parhaat

kukkaoksa_muuri

kukka

Tervetuloa lämpö ja aurinko! On teitä jo kaivattukin.

Hyvällä säällä ei täällä valitettavasti kovin usein pääse leuhkimaan, mutta tänä viikonloppuna oli pitkästä aikaa aihetta säätilasta intoiluun. Lämpömittari kipusi pitkälle toiselle kymmenelle näyttäen jopa 15-16 asteen lämpöä tänään! Mehiläiset, kimalaiset ja ensimmäiset perhoset lentelivät kukissa ja kevätluonto tarjosi parastaan.

saa_maaliskuu_saksa

viinirinne_arh_jokilaakso
Näin maaliskuussa viinirinteillä ei kovin vihreää vielä ole, mutta onneksi perinteiset ristikkotalot piristävät harmaan-ruskeaa maisemaa.
Ahrin jokilaakson viinialue on meidän perheen suosikkipaikkoja, kun tekee mieli lähimatkailla.

Lauantaina päädyimme pikkuiselle päiväretkelle ihastuttavaan Ahrweileriin noin tunnin automatkan päähän kotoa. Tässä pikkukaupungissa on sitä jotain! Kuljeksimme vanhan keskustan kaduilla ja minä annoin kameran laulaa. Jäätelö maistui erinomaisen hyvältä ja kaupungin viereisillä viinirinteilläkin tuli samoiltua.

ahrweiler_saksa_keskusta

keva_ahrweiler

kukkapuu_saksa

ristikkotaloja_ahrweilerissa

Pyöräilyä Kölnin metsissä

Sunnuntaina teimme ensimmäisen pidemmän pyörälenkin koko porukalla. Polkupyörillä tulee toki ajettua läpi vuoden, mutta talviaikaan lähinnä päiväkotiin/kouluun/harrastuksiin ja kavereille kylään. Nyt kesää kohti mennessä on ihanaa taas polkaista ihan huvikseen isompi kierros. Tänään teimme vanhan vakilenkkimme eli pyöräilimme Kölnin puolelle Brückin kaupunginosan isoon leikkipuistoon.

leikkipuisto_saksa

paju_kukkii

villisiatkin_nauttivat_auringosta
Nämä tulevat äidit lekottelevat auringonpaisteessa. Villisikoja pääsee ihmettelemään ihan ilmaiseksi Kölnin Wildgehege Brueck -ulkoilualueella. Sioilla on mahtavat isot aitaukset ja aikaa alueella vierailuun kannattaa varata parisen tuntia. Suosittu ulkoilukohde etenkin lapsiperheille. Lisää tietoa (saksaksi): /www.koeln.de/koeln/freizeit/wildpark_brueck

Menomatkalla pysähdyimme ihmettelemään villisikoja ja metsäpeuroja ja kotimatkalla valkovuokkoja ja hevosia laitumella. Osuipa reitille jäätelökioskikin. Kilometreja kertyi arviolta 11-12 eli ei mikään kovin kummoinen matka aikuiselle, mutta pienimmälle lapselle jo kunnon lenkki. Etenkin, kun välillä kiipeiltiin ja juostiin leikkipuistossa tunnin verran.

mehilainen

valkovuokkoja

Kölnin Bruckin kaupunginosassa ei ehkä ole ihan yhtä idyllistä kuin artikkelikuvan Ahrweilerissa, mutta ristikkotaloja löytyy täältäkin.
Kölnin Brueckin kaupunginosassa ei ehkä ole ihan yhtä idyllistä kuin artikkelikuvan Ahrweilerissa, mutta ristikkotaloja löytyy täältäkin.

koln_brueck_perinnetalot

Miten sinun viikonloppusi on sujunut?


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *